Svet motocyklov - marec 2021

Jar sa nezadržateľne blíži a s ňou prichádza aj marcové vydanie časopisu Svet motocyklov v ktorom okrem iného nájdete exkluzívne testy modelov Yamaha MT 07, KTM 1290 Super Adventure S a Honda X ADV. A čo ďalšie sa dozviete v krátkej upútavke!

Svet motocyklov - marec 2021

EDITORIAL

AKTUALITY

PREDSTAVENIE PREDAJNE APC V BARDEJOVE

Predajňa APC v Bardejove je pomerne novou, no na východe republiky si už vybudovala dobré meno a početnú klientelu. V minulom roku sa presťahovala do úplne nových priestorov, kde nájdete všetko pekne pohromade.

HARLEY - DAVIDSON V ROKU 2021

Harley nám konečne naservíroval svoje klasické cruiserovské novinky pre rok 2021. Ako na striebornom podnose – nový Street Bob 114. A úplne nové Audio powered by Rockford Fosgate pre turistické modely.

1213.jpg

TEST KTM 1290 SUPER ADVENTURE S

Zadajte cieľ cesty prosím - toto by mohla mať nová KTM 1290 Super Adventure S ako welcome screen. Mala by si pýtať nielen cieľ, ale aj požadovaný čas príchodu. A vlastne by sa nemusela volať Super Adventure. Mala by sa volať „teleport."

Foto a video z testovania nájdeš TU

1415.jpg

NOVINKY 2021

Po tom, čo nám väčšinu noviniek naservírovali výrobcovia tesne pred koncom roka, pokračovala oneskorená nádielka noviniek aj na začiatku roka. Vďaka Euro5 sa môžeme v sezóne 2021 tešiť na skutočne poriadnu hromadu nových motoriek. Toto sú tie, ktoré sa nám nestihli zmestiť do čísla 12 ani do novoročného Katalógu motocyklov.

EXKLUZÍVNY TEST: KAWASAKI Z900RS VS. ZEPHYR 750

Staré motorky sú jednoducho cool a tak možno aj vás napadlo, že posledné miesto v garáži by mohol zaplniť nejaký japonský štvorvalec. Treba si však uvedomiť, že spolužitie s ním nebude tak ľahké, ako s moderným retro bikom. Pozrime sa aký zážitok z jazdy dokáže sprostredkovať dvojica klasických naháčov Kawasaki , ktoré delí štvrťstoročie vývoja.

BMW Magazín 2021

Na 16-tich stranách nájdete predstavenie noviniek BMW pre tento rok, predajcov a mnoho iného...

bmw-special-2021obalka.jpg

DUCATI MONSTER

Legendárny Monster od Ducati bol charakteristický viacerými vecami, ale rozhodne najviac charakteristický bol rúrkovým rámom, ktorý bol nezameniteľnou dizajnovou črtou. To je však minulosťou, doba ide dopredu a všetko sa mení. Nová generácia modelu Monster má podľa slov výrobcu pritiahnuť nové generácie jazdcov, takže nakoniec všetko do do seba zapadá. Mimochodom, Monster vznikol na základe superbikového podvozku, ale aj tie superbiky sú dnes už kompletne iné ako kedysi...

3435.jpg

TEST TRIUMPH TIGER 900 GT

Tiger nikdy nepatril medzi moje najobľúbenejšie cestovné endurá. No stačilo jediné zvezenie na poslednej generácii Tigríka a už ma má. Jednoznačne najserióznejšia motorka strednej triedy do 1.000 ccm – predovšetkým v testovanej verzii GT, ktorá je určená na prevažne asfaltové spoznávanie sveta.

3637.jpg

PREDSTAVENIE SUZUKI HAYABUSA 2021

Na túto motorku sme čakali celé roky. Čo roky, hádam aj desaťročie. Po dvoch rokoch od ukončenia výroby, po štyroch rokoch od skončenia predaja v Európe a po štrnástich rokoch od poslednej modernizácie v roku 2007 je tu konečne úplne nová Hayabusa! Aj keď tak kompletne nová zase úplne nie je.

4041.jpg

CAN-AM TRAXTER PRO HD10

Štvorkolky sa u nás udomácnili už dávnejšie a stali sa stabilnou súčasťou sveta motocyklov. Ale čo side by side? Má to ešte niečo s motorkami? Pravdu povediac, veľmi nemá. Ale zábava je s tým úžasná a popri tom sú títo pomocníci aj neuveriteľne praktickí. Ponuku vyskúšať si takéto vozidlo nikdy neodmietneme. A už vôbec nie v zime, keď sú štyri kolesá ďaleko lepšou voľbou ako dve...

4243.jpg

TEST HONDA X-ADV

Honda strieľa ako zo samopalu a svoje modely inovuje jeden za druhým. Paľba neobišla ani v podstate modelový endemit X-ADV. Endemit je druh, ktorý sa vyskytuje len na konkrétnom jedinom mieste na svete a nikde inde - a zas si o niečo múdrejší.

ĎALŠÍ TRIUMF DO ZBIERKY

Tohtoročný Dakar bol v mnohom odlišný, no ani tentokrát nemohli chýbať slovenskí reprezentanti. Do Saudskej Arábie odišla štvorica slovenských jazdcov, na štart sa však postavili len traja z nich a cieľom prešli dvaja... Štefan Svitko si do vitrínky pridal trofej za ôsmu priečku.

7071.jpg

DRUHÝ A ROVNO DVOJITÝ

Vraj najťažšia rally sveta v roku 2021 zostala tam, kde sa vlani ocitla – v Saudskej Arábii. Hovorilo sa o rozšírení do ďalších krajín, no zatiaľ sa tak nestalo. Najväčší úspech dosiahla značka Honda – po druhýkrát v rade a rovno dvojitý...

AKUMULÁTOR JE HOTOVÁ VEDA

Po zime príde jar, našťastie je to viac ako isté... A nastáva chvíľa pravdy, keď po dlhej zimnej prestávke chceme oživiť motorku a vyraziť do novej sezóny. Ak ste zodpovedne zazimovali, určite ste venovali pozornosť aj akumulátoru. To je ten lepší prípad. No môže sa stať, že po dlhej pauze bude batéria potrebovať oživovací proces, či v najhoršom prípade výmenu...

TEST YAMAHA MT-07

Sadneš si v nedeľu poobede ku kávičke. Ku kávičke musí byť koláčik. A gazdiná upiekla ten fajnový. Krochkáš si. Papkáš jeden kúsok za druhým. Chutí ti. Nie je to dizajnová vychytávka od francúzskeho majstra dezertu. Gazdiná má koláčik za 40 minút zbúchaný. Je jednoduchý. Ale tých pár ingrediencií tvorí jedinečný celok, ktorého sa nevieš dožrať.

Foto a video z testovania nájdete TU

7677.jpg

TGB BLADE 600 LTX EPS

Blade od TGB je na našom trhu už viac ako desaťročie a bol to práve menší jednovalcový stroj, ktorý sa u nás objavil ako prvý. Vtedy ešte ako štyristovka, naviac s pevnou zadnou nápravou. Postupom rokov sa však tomuto modelu dostávali potrebné inovácie a vylepšenia, nabral na veľkosti, ale aj na objeme a na sile a dnes pred nami stojí celkom nový Blade. Naposledy dostal verziu s prívlastkom LTX.

8283.jpg

Ročné predplatné časopisu Svet motocyklov si môžete objednať TU a aktuálne číslo online TU. Tak príjemné čítanie prajeme!

Buďte s nami v kontakte

Komentáre