​Harley-Davidson sa vracia na závodnú trať

Ikonická značka Harley-Davidson má vo svojej histórii aj etapu, kedy sa výrazne zapísala so svojimi motocyklami do histórie na závodných tratiach a okruhoch. Histórie a spomienok na slávnu éru, však bolo už dosť, povedal isi v H-D a rozhodli sa premeniť minulosť na prítomnosť!

​Harley-Davidson sa vracia na závodnú trať

Teraz prichádza značka s novým flat-trackovým motocyklom aj novým továrenským jazdcom, s ktorými sa budú snažiť nadviazať na svoju slávnu etapu. Je tu racingový špeciál H-D XG750R, ktorý si svoju závodnú premiéru užil pred pár dňami, v rámci Springfield Mile – najadrenalínovejšieho závodu na nespevnenom flat-trackovom okruhu v USA.

Nový H-D XG750R je skonštruovaný výlučne pree závodné účely. Disponuje výkonným motorom Revolution X, ktorý dokáže obstáť i v náročných a extrémnych podmienkach závodov a výrazne prispieť k dobrému umiestneniu. Navyše je vybavený špeciálnym závodným rámom, ktorý pochádza, rovnako ako motor, z dielne Vance & Hines. V rámci tejto závodnej premiéry sa posadil na nový motocykel 18 ročný jazdec David Fisher, ktorý je považovaný za mladú, nastupujúcu generáciu a ako sa zdá, s motocyklom H-D si podľa všetkého bude rozumieť, dokáže posunúť jeho vývoj vpred a zároveň s nim dosiahnuť aj dobré výsledky. O tom svedčí jeho premiérové umiestnenie, kedy sa v náročnom závode a prvý krát na novom stroji umiestnil na 8.mieste.

hd-xg750r1.jpg

Ďalším továrenským jazdcom je 23 ročný Brad Baker, ktorý už má s H-D skúsenosti z minulých rokov a v tomto závode dokonca obsadil 3. miesto. Harley-Davidson tak opäť dokazuje, že na flat-trackových tratiach rozhodne nepovedal svoje posledné slovo a aj do budúcna je potrebné s touto ikonou opäť počítať. Zoznámte sa prostredníctvom nasledujúceho videa s novým XG750R, oboma jazdcami aj manažerom H-D pre závodné motocykle Krisom Schoonoverom.


Buďte s nami v kontakte

Komentáre