Elektrický offroad od Rieju

Španielska značka Rieju vznikla na starých dobrých základoch originálnej techniky GasGas, po tom, čo túto značku kúpia rakúska KTM. Teraz Rieju predstavili svoj prvý elektrický offroad motocykel.

Elektrický offroad od Rieju

Rieju (čítaj Riechu) je menej známa španielska značka, ktorá ťaží z originálnej techniky GasGas a stavia v prvom rade podarené dvojtaktné enduro modely MR Racing, MR Pro a MR Ranger. V Rieju sa však aktuálne rozhodli, že chcú vyvíjať niečo aj pre ekologickejšiu budúcnosť a postavili nový model s označením EMR, pričom E znamená elektrický pohon. O ten sa stará motor s výkonom až 60 kW / 81 koní, čo je viac ako extra silná racingová štvortaktná päťstovka.

rieju-emr-2023-2.jpg

Čo sa týka podvozku, Rieju EMR preberá rám a komponenty zo svojich osvedčených enduro modelov s poriadnymi offroad zdihmi a 21" / 18" kolesami. Hmotnosť motocykla je bohužiaľ výrazne vyššia hlavne vďaka veľkému batériovému článku - až 120 kg v porovnaní s cca 105 kilovými enduro štvortaktmi. Rieju sľubuje dojazd približne 100 kilometrov, čo je naopak v tejto kategórii motocyklov veľmi slušné. V roku 2023 však Rieju prináša aj ďalšie novinky - ako napríklad dobrodružné modely Avantura 125 a 500 na fotografii hore.


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre