Značku Norton kúpil indický TVS Motor

Anglický Norton Motorcycles má po náročnom období a zastavení výroby konečne nového investora. Stal sa ním tretí najväčší indický výrobca motocyklov TVS Motor Company za 18,4 milióna eur.

Značku Norton kúpil indický TVS Motor

Norton je od začiatku tohto roka v krízovom režime a od konca januára v konkurznom konaní. Výroba bola pozastavená a jedinou nádejou na záchranu bol bohatý investor. Ten sa po dlhšom čase konečne našiel a je ním indický motocyklový gigant TVS Motor Company, ktorý ročne vyrobí viac ako 4 milióny motocyklov, skútrov a rikší.

norton-tvs-3.jpg
norton-tvs-5.jpg

Najdôležitejšou otázkou však je, kde a v akej podobe bude Norton pokračovať v produkcii. Súčasťou obchodu za 18,4 milióna eur je aj možnosť využívania súčasných výrobných priestorov v luxusnej britskej usadlosti na nasledujúcich 6 mesiacov. Rovnako TVS Motor prisľúbili pokračovanie výroby nového modelu Atlas 650. No o ďalších podrobnostiach správy nehovoria. Záchrana indickým partnerom však dáva veľkú nádej pre záchranu tejto legendárnej anglickej značky a víziu pre svetlú budúcnosť. Pozrite, čo dokázal indický výrobca Mahindra urobiť s Jawou! TVS Motor Company vyrába aj malé bavoráčiky BMW G 310 R a G 310 GS, takže sa jednoznačne jedná z nášho pohľadu o dobrý krok pre Norton, vďaka ktorému by sme mohli možno vidieť dostupnejšie Nortony.

norton-tvs-1.jpg

norton-tvs-2.jpg
norton-tvs-4.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre