Svet motocyklov august/september

V dvojčísle Svet motocyklov nájdete aj teraz mnoho testov, aktualít aj kalendár podujatí. Poďte sa na to pozrieť.

Svet motocyklov august/september

TEST: TRIUMPH THRUXTON R
Väčšinou som za slušáka. Milý úsmev, pekne potichu pozdravím. V žiadnom prípade nekľajem a nenadávam. Ale tentokrát som si musel do prilby poriadne hlasne zakričať niečo drsné, typicky britské: „Bloody Hell!" „Krvavé peklá, toto je motorka!"

15. MOTOZRAZ SVETA MOTOCYKLOV ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA
18.-21. AUGUST 2016
K letu neodmysliteľne patria aj rôzne hudobné a iné festivaly, či motozrazy. Už pätnásť rokov je neodmysliteľnou súčasťou prázdninovej zábavy aj Motozraz Sveta motocyklov na Zemplínskej šírave a v auguste pravidelne miera na východ republiky kedysi stovky, dnes už tisíce motorkárov.

Test: Ducati 959 Panigale
Po vzore minuloročnej novinky 1299 Panigale sa taliansky výrobca rozhodol zväčšiť zdvihový objem „malej" Panigale, ktorá musí najnovšie plniť prísne limity normy Euro4. Ako extravagantnej kráske z Bologne prospel výkonnejší motor a lepšie vyvážený podvozok sme si mohli vyskúšať na okruhovom dni, ktorý zorganizovala Ducati Slovakia.

2223.jpg

Nilox F-60 EVO
Najkrajšie zážitky sú nepochybne tie, ktoré prežívame. Tu a teraz, naživo... Prečo si ich však neoživiť, nepripomenúť aj neskôr? Prečo si nepozrieť v studenom januári horúce slnkom zaliate dovolenkové cesty? Či dokonca vlastné kúpanie/ člnkovanie/potápanie v priehrade? Či brodenie na motorke alebo na štvorkolke v potoku?

Test: Suzuki SV 650 ABS
Po krátkej odmlke, ktorú v ponuke Suzuki vyplnil model Gladius, sa vracia na scénu v poradí tretia generácia legendárneho SV-čka. Nová šesťstopäťdesiatka prešla omladzujúcou kúrou, pri ktorej zhodila 8 kíl a pridala 4 kone na špici. Suzuki SV 650 si už dávno vyslúžila povesť zábavného naháča, a tak očakávania boli vysoké.

2829.jpg

MV AUGUSTA F4 CC
Nielen uvedený motocykel, už samotný výrobca je legendárny. Veď počiatky motocyklovej výroby siahajú až do roku 1945. Spoločnosť MV Augusta bola založená ako odnož popri hlavnej činnosti firmy Augusta, orientovanej na letecký priemysel.

Test: Yamaha Tracer 700
Yamaha naplánovala testovanie nového kúska flotily v talianskych Dolomitoch, a vedeli, čo robia. V štvrtkový podvečer naskakujeme do autobusu vo Val di Fassa. Ide sa smerom do hôr. Železný kolos prechádza serpentínami do Passo Porodoi akoby sa nič nedialo. Za oknami na každej strane doliny chytajú mraky obrovitánske skalné steny, kde tu ešte pokryté lanským snehom. Ukazovateľ teploty z pôvodných 22 stupňov klesol na 8. Je čas vystúpiť.

3637.jpg


Suzuki Slovakia Tour 2016
Tradičné stretnutie majiteľov a priaznivcov motocyklov Suzuki sa tento rok konalo v príjemnom prostredí kúpeľného mesta Dudince. Jej účastníci si mohli užiť tri dni bezstarostného jazdenia a družnej zábavy v partii, kde po rokoch už vládne rodinná atmosféra.

BIKERS CROWN
V júli spoločnosť Bikers Crown slávnostne otvorila brány úplne novej predajne v Ostrave, ktorá nahradila pôvodný obchod. Nové priestory sú samozrejme väčšie, krajšie, modernejšie...

TEST: MOTO GUZZI V9 ROAMER
Pri jazde na motorke sa vám buď vyplavuje do krvi vzrušujúci hormón adrenalín alebo upokojujúce endorfíny šťastia. Nová Guzzi V9 je jednoznačne z tej druhej kategórie. No popri silnej dávke upokojujúceho dunenia pri jazde slnkom zaliatou krajinou vám ponúka aj každodennú praktickosť pri jazde v meste.

CB550F od KDI CYCLES
Ak chcete uvariť pekný súčasný custom, potrebujete pár dôležitých prísad. Najdôležitejšou ingredienciou je stará, no zároveň neopozeraná motorka. Ako napríklad Honda CB 500 Four a jej nasledovníčky CB 550 a 650 zo sedemdesiatych a začiatku osemdesiatych rokov.

4849.jpg

TEST: Piaggio Medley S ABS
Majú ich málo? Zďaleka nie. Značka Piaggio je doslova synonymom skútra a vo výrobnom programe je nespočetne veľa modelov. No výrobca vie, že zákazníci sú čoraz náročnejší a predovšetkým majú rozdielne potreby. Jeden chce väčšiu kubatúru, ďalší pýta väčšie kolesá, tretí hľadá väčšie sedadlo... Je nemožné vyhovieť naraz všetkým a tak sa niet čo čudovať, že značka Piaggio vyslala do sveta ďalší nový model – Medley.

PRVÝ Test: BMW R nineT Scrambler
Na prekvapivé úspechy modelu BMW R nineT chce nadviazať nový Scrambler sľubujúci naozaj široké možnosti využitia. S klasickou teleskopickou vidlicou a plechovou nádržou, ktorá nahradila ručne zváraný hliník, je pripravený ponúknuť všetkým priaznivcom motocyklov v štýle retro ešte viac muziky za menej peňazí.

5253.jpg

Reportáž: výstava Bikes in Town
Trend upravených motoriek v štýle oldschool, café racer, scrambler, či bobber a s tým spojený životný štýl sa teší stále väčšej obľube aj na Slovensku. Partia nadšencov na to zareagovala v správny čas a tento rok usporiadala už 2. ročník výstavy Bikes in Town. V centre Bratislavy sa na jednom mieste prezentovali nielen krásne motorky, ale aj kreatívni dizajnéri, umelci a muzikanti, ktorí tvoria niečo originálne.

5859.jpg

fotíme na cestách
Leto je čas dovoleniek, zrazov, výjazdov a výletov. Ak sa chcete pred kamošmi na sociálnych sieťach pochváliť krásnymi fotografiami, prečítajte si našich pár tipov na lepšie fotografie z ciest.

DAINESE D-AIR
Renomovaná značka Dainese má na konte rôzne špičkové modely oblečenia a ochranných prvkov pre motorkárov, no bezpečnosti nikdy nie je dosť a tak neustále vyvíja sofistikovanejšie riešenia. Čo tak motocyklový airbag?

Jazdená Kawasaki ZX-9R / ZX-10R Ninja
Jeden z najobľúbenejších superšportov minulosti patrí aj v súčasnosti medzi najobľúbenejšie stroje v segmente. Dnes v rubrike sekáč historický vývoj zelenej Kawasaki ZX-9R a ZX-10R Ninja.


OFF ROAD SPECIAL

MM SR COUNTRYCROSS
Na Orave, v Žaškove, teda na „rodnej hrude" Štefana Svitka sa odjazdilo predposledné podujatie seriálu MM SR v countrycrosse jednotlivcov. Svitko sa tentokrát zhostil nielen úlohy pretekára, ale aj organizátora.

RABACONDA
Šikovné riešenia vždy bývajú jednoduché. Podobne je to aj pomocníkom na prezúvanie pneu menom Rabaconda. Vývojári si dali záležať nielen na funkčnosti, ale aj na spratnosti celého riešenia a výsledkom je vydarená výbavička, ktorá môže byť užitočnou súčasťou vašej dielne.

Adrenalín AJ KRÍDLA
Red Bull vraj dáva krídla, no nepochybne prináša aj adrenalín. Po celom svete je množstvo atraktívnych akcií a jedna z nich prichádza aj k nám na Slovensko. Presnejšie povedané, vracia sa…

HUSQVARNA ENDURO 2017
Len nedávno zažila Husqvarna menšiu revolúciu v podobe zmeny majiteľa a tým aj úplne nových modelov a už tu máme ďalšiu veľkú zmenu - celkom novú, druhú generáciu enduro modelov. Vlani podstúpili podstatné vylepšenia motokrosové modely, tentokrát prišla rada na paletu endúr. Novinky sme si boli vyskúšať vo Švédsku, priamo tam, kde pred viac ako troma storočiami značka Husqvarna vznikla. Privítalo nás mestečko Huskvarna...

7677.jpg

Red Bull Romaniacs
V rumunských horách sa konal už trinásty ročník extrémneho endura Red Bull Romaniacs. Podujatie už tradične pritiahlo absolútnu svetovú špičku, no celkovo sa na štart v štyroch rôznych kategóriach postavilo až zhruba päť stoviek jazdcov.

Test: can-am defender hd10 XT
S novým modelom Defender (obranca) vstupuje kanadský výrobca do segmentu čisto pracovných vozidiel side-by-side kde doteraz vládla značka Polaris. Svojou robustnou konštrukciou, maximálnou funkčnosťou a spoľahlivosťou chce osloviť hlavne farmárov a veľkých vlastníkov pôdy, ale jeho prednosti určite ocenia i poľovníci.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre