Štefan Svitko víťazom Albania Rally!

V dňoch 3.-10.6.2023 sa uskutočnil 19.ročník Albania rally, na ktorej štartovalo až 12 slovenských jazdcov.

Štefan Svitko víťazom Albania Rally!

Medzi 91 štartujúcimi motocyklovými jazdcami, podľa predpokladov, zvíťazil náš úspešný reprezentant Štefan SVITKO. Druhé miesto obsadil grécky jazdec Vasilis Boudros a na treťom mieste skončil slovenský jazdec Vladimír PREIS.

Štvrté miesto si vyjazdil ďalší slovenský jazdec Erik Vlčák, ktorý vyhral svoju triedu M2. V konečnom poradí figurujú ešte nasledovní slovenskí jazdci: 18. Miroslav Hunana, 25. Martin Dobiš, 33. Vladimír Oboňa a Michal Dobiš (na delenom mieste), 38. Martin Benko, 42. Jozef Oprchal, 65. Ján Zaťko. Náročná trať sa stala osudnou pre Martina Landla, ktorý pre zlomeninu nohy v tretej etape rely nedokončil.

Štefan Svitko: "Pre mňa bola táto rely vynikajúcim tréningom. Jednotlivé etapy mali cca 300 km a počas dňa sa vystriedal prakticky každý povrch – asfalt, hlina, kamene. Tých kameňov bolo naozaj dosť, čo ja až tak neobľubujem a hlavne dosť často pršalo a tak bolo treba dávať na šmykľavých kameňoch veľký pozor. Nakoľko tu štartovalo veľa Slovákov a Čechov, atmosféra bola naozaj vynikajúca."

1.jpg
5.jpg
2.jpg
3.jpg

zdroj: SMF

Buďte s nami v kontakte

Komentáre