MotoGP 2016 - VC Španielska

Kvalifikáciu aj pretek v Jereze ovládol Rossi a bola to rovnaká nuda, ako keď vedie ktokoľvek iný.

MotoGP 2016 - VC Španielska

Španielsko privítalo prvý z pretekov MotoGP na svojom území v tejto sezóne. Pretek vypísaný na 27 kôl znamenal takmer 120kilometrov. Sobotnú kvalifikáciu zvládol najlepšie Valentino Rossi, keď si vyjazdil pole position a spomienku na podobný moment museli fanúšikovi 46tky hľadať na zažlknutých fotografiách.

Kvalifikácia je jedna vec, pretek úplne iná, veď nie raz sa stalo, že poradie sa počas preteku oproti štartu poriadne prehádzalo. Nuž sme boli zvedaví na dianie z Jerezu, a opäť sme zasadli pred televízne obrazovky, hoci lanský rok v jeseni sme si sľúbili, že MotoGP už sledovať nebudeme. Úprimne, závidím mentálnu silu všetkým, ktorí to dokázali. Poďme však k preteku. Štart sa podaril hlavne Yamahám, prvé miesto vybojoval Rossi, druhý Jorge potom Predrosa s Hondou sledovaný Marquezom.

Ducatkám v Španielsku nešlo, Iannone bojoval v polke pola a smoliar Dovizioso znovu nedobrovoľne opustil trať po technickej poruche. Najväčšia dráma prebiehala hneď v druhom kole, keď sa Lorenzo pretlačil na prvé miesto cez Rossiho, ktorý mu túto trúfalosť oplatil ešte v tej istej zákrute a viac pred seba nepustil nikoho.

Krúženie pretekárov je rovnako nudné, či je vpredu Marquez, Lorenzo alebo aj Rossi ako tomu bolo dnes. Jeho náskok pred druhým Jorgem postupne narastal, až sa človek začal báť, aby v jeho veku nezabudol, čo tam vlastne robí. Chorcheho strašil pár kôl tretí Marquez, ale aj on už dospel. Usúdil, že priateľkám sa zle nerobí, tobôž nie keď nestíha a tak sa modrá Yamaha vzďaľovala čoraz viac a viac.

Cieľom preletel prvý Rossi, dlho nik, Lorenzo, a pavučiny ktoré sa stihli vytvoriť rozdriapal Marquez. Štvrtý Pedrosa a za ním dve Suzuki, prvú riadil Aleix Espargaro a druhú Vinales. V celkovom poradí ani „klíme" sa nemení nič, ruky sa nepodávajú, Lorenzovi je ťažko aj zatlieskať. Najviac bodov má na konte zatiaľ stále Marc Marquez, druhý je Jorge Lorenzo.

foto: motogp.com






Buďte s nami v kontakte

Komentáre