MotoGP 2016 - ​VC Katalánska – koniec doby ľadovej?

Veľkú cenu Katalánska zatienila sobotná tragédia Luis-a Salomu v triede Moto2, ktorý po náraze do bariéry utrpel vážne zranenia a neskôr po prevoze do nemocnice im, žiaľ, podľahol. Trať bola následne upravená vo štvrtom sektore, kde boli vypustené rýchle zákruty s asfaltovanou únikovou zónou a nahradili ich ostrejšie šikany pre spomalenie jazdcov.

MotoGP 2016 - ​VC Katalánska – koniec doby ľadovej?

Potom ako zvyšku sveta nadelil jedno ročné obdobie schmatol pole position domáci Marquez, druhý rošt bral Lorenzo a tretí vedľa Yamahy stál Dani Pedrosa s Hondou. Hector Barbera pretlačil čas do druhej lajni a za ním škrtil M1tku Rossi s budúcim kolegom Viňalesom na Suzuki.

V ústrety plnému počtu bodov vyrazili najlepšie Lorenzo s Marquezom. Zatiaľ kým sa tretí muž celkového poradia „topil" na šiestej pozícii, Jorge popoháňal kobylu ako najviac vládal, Marc za ním a do toho sa Rossi predieral stále viac vpred, až sa mu podarilo precediť saním aj tretieho Daniho Pedrosu.

46valentinorossiita93marcmarquezesp99jorgelorenzoespgp8941galleryfulltopfullscreen.jpg

Začala séria stíhacích jázd, Rossi chcel dobehnúť Marqueza, Viňales Pedrosu, Iannone niekoho zhodiť a Lorezovi začalo pod kotlom zdochýňať. Valentino si najskôr poradil s Marcom, kolo neskôr poslal na brzdách za seba aj Lorenza, čo bol len začiatok jeho očistca. Chvíľku jazdil druhý, neskôr tretí za Marquezom, štvrtý za Pedrosom, zneuctil ho ja Viňales až sa jeho trápenie skončilo pádom potom ako si z klobúka vytiahol Čierneho Petra v podobe Iannoneho.
gp815620galleryfulltopfullscreen.jpg

Päť kôl pred koncom začal súboj o prvé miesto medzi Rossim a Marquezom. Niekoľkokrát si vymenili poradie, Marc bol ešte dva kolá pred koncom vo vedení, Rossi sa natlačil na prvé po cieľovke a Marcovi odskočil na 0,4 sekundy, ten v úmornej snahe ešte chyboval a svoju stratu zvýšil na 0,7 sekundy čo už nedokázal zmazať. Valentino Rossi priniesol Yamahe 101. víťazstvo, Marc skončil druhý no v celkovom poradí sa posúva na prvú pozíciu. Dani Pedrosa prefrčal cieľom tretí, štvrtý bol Maveric Viňales.
gp98530galleryfulltopfullscreen.jpg

Koniec doby ľadovej v MotoGP naznačilo gesto pod stupňami víťazov, kde si Valentino s Marcom podali ruky prvý raz od konca minulej sezóny a hneď potom sa dali do reči aj na stupňoch víťazov. Časom uvidíme, či sa niekedy zmieri Rossi aj s Lorenzom.

slackforiosuploadgalleryfulltopfullscreen.jpg


foto: motogp.com











Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

MotoGP 2016 - VC Malajzie

MotoGP 2016 - VC Malajzie

30.10.2016
Autor: Beal
MotoGP 2016 VC Austrálie

MotoGP 2016 VC Austrálie

23.10.2016
Autor: Beal
MotoGP 2016 - VC Japonska

MotoGP 2016 - VC Japonska

16.10.2016
Autor: Beal
MotoGP 2016 - VC Aragon

MotoGP 2016 - VC Aragon

26.9.2016
Autor: Beal

Komentáre