​Dnes a zajtra nás čaká ďalšie – už šieste kolo MotoGP- v Taliansku.

Základňa fanúšikov špeciálne v tomto kole je v silnej prevahe v Rossiho prospech. Trať je mimoriadne rýchla, čo podľa piatkových tréningov sedí najmä motocyklom Ducati, z ktorých bola najrýchlejšia tá Iannoneho. Dnes, teda v sobotu čaká jazdcov kvalifikácia na zajtrajší nedeľný pretek.

​Dnes a zajtra nás čaká ďalšie – už šieste kolo MotoGP- v Taliansku.

Domácemu Rossimu sa zatiaľ nedarí nájsť ideálne nastavenie, včera sa vozil na šiestom mieste pričom prvý tréning zamarilo nepriaznivé počasie a až na pár jazdcov zostala väčšina v boxoch. Čaká nás zrejme zaujímavý pretek, Lorenzo sa bude snažiť zostať v celkovom poradí na prvom mieste, druhý Marc Marquez sa na prvé bude chcieť vrátiť a tretí Rossi bude mať určite snahu, ukázať fanúšikovskej základni, že nepatrí do starého železa a pokúsi sa stiahnuť stratu na druhého, prípadne tam rovno preskočiť. Iannone má u Ducati padáka, ale ešte do konca sezóny má pod sebou rýchly stroj a vedno budú chcieť ukázať svoje kvality pred možným prestupom do Suzuki.

Na preteku sa očakáva návštevnosť 100 tisíc divákov, ak nerátame Marcovho otca, tak zvyšok bude žltý. A že Taliani na záver sezóny 2015 nezabudli je zrejmé aj z opatrení Dorny, ktorá venovala Lorenzovi aj Marquezovi na tento pretek osobných strážcov. Marc na tlačovke povedal, že si ich neželá, no Lorenzo bol v tomto smere oveľa opatrnejší.

1326816110153893711428855869414299998738832o.jpg

O okruhu
Nachádza sa 30 kilometrov severovýchodne od Florencie v krásnej krajine Toskánska. Ide o jednu z najrýchlejších tratí, kde uzavreté zákruty striedajú tiahle dlhé jazdiace sa vo vysokej rýchlosti. Napriek tomu je okruh radený medzi najbezpečnejšie. Od roku 1976, kedy sa tu konal prvý pretek MotoGP je pravidelne zaraďovaný do kalendára každý rok.

dnes o 14:10 začínajú kvalifikácie a zajtra presne o 14:00 odštartuje samotný pretek. Sledovať ich môžete v TV na Nova Sport prípadne cez net na voyo.sk.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre