Baja Dubai 2023 aj s Jurajom Vargom

Dubajské "Festival City" bude v dňoch 10.-12.11.2023 dejiskom Svetového pohára Baja, ktorý uzatvára tohtoročný sedemdielny seriál FIM Baja World Cup. Medzi svetovými off-road hviezdami sa v Dubaji predstaví aj náš najlepší "štvorkolkár" Juraj Varga #104.

Baja Dubai 2023 aj s Jurajom Vargom

Novinkou tohtoročného podujatia je nočná piatková prológova etapa, keď budú súťažiaci pretekať na dvoch kilometroch v Dubai Festival City na pozadí veľkolepej panorámy Dubaja. Je to jedinečná príležitosť pre fanúšikov tohto športu zažiť pohľady a zvuky terénnych áut, motocyklov a štvorkoliek Baja vo všetkých ich podobách v noci predtým, ako sa pretekári vydajú do púšte Al Qudra na prvú a druhú etapu v sobotu a v nedeľu.

Pre nášho Juraja Vargu to bude tretia účasť v tohtoročnom seriáli Svetového pohára Baja. Na podujatiach Baja Aragon (21.-23.7.2023) a Hungarian Baja (10.-12.8.2023) si náš úspešný štvorkolkár vybojoval zlato a v priebežnom hodnotení seriálu je zatiaľ na 4. mieste. Lídrom seriálu v triede Quad je Kevin Giroud z Francúzska.

Juraj Varga: "Sú to naše posledné preteky sezóny 2023. Celá trať pretekov je 100% v dunách, čo pre mňa znamená tie najcennejšie kilometre v rámci prípravy na Dakar Rally. DUBAI Baja patrí do seriálu FIM WORLD CUP Baja, takže v kategórii štvorkoliek nechýbajú jazdci z celého sveta a medzi nimi sú aj dobre známe mená. Next stop Dubai dunes."

Štartová listina Dubai Baja 2023

Oficiálny web Dubai Baja 2023


Zdroj:Smf

Buďte s nami v kontakte

Komentáre