Po roku opäť Majstrovstvá sveta enduro v Gelnici

Už dnes dnes štartujú Majstrovstiev sveta Paulo Duarte FIM EnduroGP u nás.

Po roku opäť Majstrovstvá sveta enduro v Gelnici

Tohtoročný seriál Majstrovstiev sveta Paulo Duarte FIM EnduroGP sa prehupol do svojej druhej polovice, ktorú štartuje piate podujatia seriálu na Slovensku, v Gelnici už tento víkend 12.-14. júla 2024. Svetová enduro špička sa vracia do do obľúbeného hostiteľského mesta Gelnica, aby v piatok mohli divácky zaujímavým Extrém testom odštartovať ďalšie tohtoročné boje o tituly majstrov sveta v jednotlivých triedach a kubatúrach. Na štarte nebudú chýbať ani naši slovenskí jazdci.

Majstrovstvá sveta Paulo Duarte FIM EnduroGP sa tento víkend presunú na Slovensko, kde sa uskutoční piate zo siedmich kôl, čo predstavuje dôležitú zastávku v sezóne 2024. Na pretekoch POLISPORT GP of Slovakia v Gelnici, ktoré už pevne vstúpili do druhej polovice boja o titul, sa začnú do popredia dostávať tohtoroční uchádzači o titul.

Gelnica je známym miestom, kde sa v rokoch 2022 a 2023 už podujatie svetového šampionátu enduro uskutočnilo, a tak by náročný terén v okolí Gelnice mal zostať v povedomí pretekárov. Ako zvyčajne podujatie otvorí už v piatok 12.7.2024 o 18:00 hod. AKRAPOVIC Super testom, ktorý je umiestnení na futbalovom štadióne v Gelnici a je divácky veľmi populárny. Organizátor GLmoto team Gelnica pripravil i tento rok v rámci úvodného extrém testu zaujímavý doplnkový program , ktorý obsahuje i rôzne súťaže pre deti i dospelých.

Následne Jazdcov čakajú v sobotu i v nedeľu dva samostatne hodnotené súťažné dni na konci ktorých je i slávnostné vyhlásenie víťazov jednotlivých tried. Podujatie bude veľkou oslavou endura, jednej z najúspešnejších disciplín motocyklového športu u nás a to. Trať je veľmi náročná a divácky zaujímavá a to ako od POLISPORT Extreme testu, cez ACERBIS Cross test až po takmer šesťkilometrový MAXXIS Enduro test.

V enduro svetovej elite sa medzi juniormi predstaví aj trojica slovenských jazdcov: Patrik Ficel, Lukáš Trško a Jakub Vida. V seniroskej triede E1 bude Slovensko reprezentovať Jaroslav Dubóczi, ktorý gelnické trate veľmi dobre pozná. Pre všetkých bude štart v Gelnici veľkou skúsenosťou a školou. Pevne veríme, že sa v silnej konkurencii nestratia a že zajazdia ku svojej i našej spokojnosti. Držíme im palce.

Spolu s MS sa v Gelnici ide i pohárový FIM Enduro Open Cup, kde sa predstaví 6 jazdcov SMF a to Martin Hodas, Alex Zuberský, Ondrej Štofka a Ondřej Stupka ( CZE, lic. SMF). V pohárovej triede senior budú štartovať dvaja českí jazdci s licenciami SMF a to Petr Borkovec a a dlhoročný úspešný jazdec Martin Gottvald.

Bližšie informácie k svetovému šampionátu enduro v Gelnici, ktoré sa uskutoční i s podporou nového Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, nájdete na web stránke promotéra a organizátora, kde nájdete i mapky trate a bližšie infor k programu:

www.endurogp.com

www.enduro-gelnica.sk

Buďte s nami v kontakte

Komentáre