Country cross a Trial družstiev vo Vieske Bezdedov

Počas tohto víkendu sa priaznivci off road motocyklového športu majú na čo tešiť. Vo Vieske Bezdedov pri Púchove pripravil organizujúci spoločné medzinárodné majstrovstvá SR hneď dvoch disciplín motocyklového športu SMF.

Country cross a Trial družstiev vo Vieske Bezdedov

Už tento víkend - 20. - 21. 7. 2024 sa vo Vieske Bezdedov pri Púchove uskutočnia spoločné medzinárodné majstrovstvá SR a to hneď dvoch disciplín motocyklového športu - v country crosse a triale družstiev.

Centrum oboch súťaží bude spoločné, ale trate budú viesť samostatne. V prípade podujatia MM SR, SP a Pohára SMF v country crosse sa jedná o šieste podujatie tohtoročnej "enduro" sezóny SMF a súčasne o posledný country cross ročníka 2024. V sezóne 2024 nasleduje ešte v Nevoľnom a enduro-šprint v Brezne.

Trať CC vo Vieske Bezdedov je vyznačená ako uzavretý okruh v dĺžke cca 12 km a vedie poľnými a lesnými cestami s trávnato-hlinitým povrchom. Počas oboch dní sa bude jazdiť len v jednom smere. V extrém teste organizátor pripravil aj obchádzku. Jazdci sa na trať vydajú v sobotu i v nedeľu v troch štartoch: 1. štart: Senior, Super Senior, Hobby E1,E2,E3, Super Senior 58 ; 2. štart: MM SR Ženy, Dorast, Regionál E1, E23, Vintage ; 3. štart: MM SR E1, E23, Kadet, SP E1,E2,E3. V sobotu sú štarty o 10:00, 12:15 a 14:30 hod., v nedeľu to bude o hodinu skôr, t. j. 9:00, 11:15, 13:30 hod. Vyhlásenie výsledkov country crossu Vieska Bezdedov je na programe o 16:30 hod.

Bližšie informácie a kompletný časový harmonogram country crossu vo Vieske-Bezdedov nájdete vo zvláštnych ustanoveniach.

Program motocyklového víkendu vo Vieske Bezdedov je obohatený i o už avizované medzinárodné majstrovstvá SR v triale družstiev a to ako seniorských, tak i žiackych, ktoré sú na programe v nedeľu 21. 7. 2024. V sobotu trialovú trať a sekcie otestujú jednotlivci štartujúci na voľnom podujatí Free trialu. V nedeľu je na programe štart prvého družstva o 9:15 hod. a jazdci majú na absolvovanie súťaže celkom 5 hod.15 minút. Bližšie informácie k MM SR v triale družstiev sú vo zvláštnych ustanoveniach.
Podmienky štartu na sobotňajšom podujatí Free trialu sú formulované vo zvláštnych ustanoveniach podujatia 20. 7. 2024.

Zdroj:SMF

Buďte s nami v kontakte

Komentáre