JG Moto Action Motoprox Team sa neprebojoval na stupne víťazov

Jeden jazdec v TOP 5, dvaja v TOP 10, to nie je zlý výsledok na to, aké mená sa postavili na štartovací rošt pretekov EMX 2T v Lokti. Hoci predpoklady a šance tam boli, nepodarilo sa ich premeniť a jazdci tímu JG Moto Action Motoprox Team mali viac smoly, než šťastie.

JG Moto Action Motoprox Team sa neprebojoval na stupne víťazov

Na štart sa postavilo celkom 42 jazdcov, teda nebola kvalifikácia rozdelená na 2 skupiny. Všetci jazdci tímu sa bez veľkých ťažkostí kvalifikovali. Avšak, ani jeden to nemal počas pretekárskeho víkendu jednoduché, každého stretlo niečo, čo zapríčinilo jeho konečný výsledok. Pády, jazdecké chyby, zranenia, poruchy motorky, zlé štarty, to všetko zohralo úlohu. ,,Akokoľvek hrozne a negatívne to znie, tak v konečnom dôsledku sme radi, že chlapci došli späť do depa v poriadku. Umiestnenie chalanov nás síce mrzí, pódium sme si veľmi priali, koniec koncov aj oni samotní, ale nezostáva nám nič iné, než sa poučiť a skúsiť to treba nabudúce znova," uviedol Josef Gažúr, manažér tímu.

foto-02.jpg

Foto: Karolína Hůlová (na fotografii: Florian Hellrigl)

Florian Hellrigl (celkovo 4. miesto)

Dva mesiace pred pretekmi si zlomil stavec, napriek tomu nastúpil do pretekov v skvelej forme. Cieľom bolo byť tento rok na stupňoch víťazov - potom, čo v posledných dvoch rokoch skončil celkovo na 4. a 5. mieste.

Začalo to dobre - 4. miesto v kvalifikácii a 4. miesto v prvej rozjazde. V nedeľu bol po štarte druhej rozjazdy na 6. mieste, bohužiaľ tlačil na pílu a v 1. kole spadol. To ho zrazilo na 13. miesto a celý závod sa musel prebojovávať späť. Nakoniec došiel na 7. mieste.

foto-03.jpg

Foto: Karolína Hůlová (na fotografii:Jan Wagenknecht)

Jan Wagenknecht (celkovo 6. miesto)

Honza, ako on sám povedal, bol takým tímovým magnetom.

V rámci kvalifikácie sa umiestnil na 17. mieste. Avšak v prvej rozjazde došlo po odštartovaní ku kontaktu s Jirkom Hendrychom a musel ťahať z 27. miesta, došiel do cieľa na 11. mieste. V druhej rozjazde sa mu podaril štart a držal sa na 3. - 5. mieste. Závod dokončil na 4. mieste.

foto-04.jpg

Foto: Karolína Hůlová (na fotografii: Andrea Rossi)

Andrea Rossi (celkovo 9. miesto)

Dva týždne pred pretekmi Andrea dorazil do Českej republiky a pripravoval sa tu na preteky (testoval motorku, zoznamoval sa s tímom, jazdil na našich tratiach).

Voľný tréning začal skvele a bolo vidieť, že Andrea je v tíme ďalším adeptom na pódium. Držal sa na 5. mieste. V kvalifikácii moc tlačil na pílu a spadol, umiestnil sa na 9. mieste. Tvrdo sa udrel do hlavy, nohy, ramena a zápästia. Keby to kolo dokončil, bol by na 4. / 3.mieste. Bohužiaľ od tej chvíle nemohol pretekať na 100% a jeho účasť v prvej rozjazde bola neistá. Viedli sa v tíme dlhé diskusie, či by mal Andrea do závodu nastúpiť. Nastúpil, bol zo seba už tak sklamaný, že si nevedel predstaviť nenastúpiť do pretekov a aspoň to neskúsiť. Prišiel na úctyhodnom 9. mieste, s ktorým nebol spokojný. Druhý deň sa pred druhou rozjazdou objavili nové zranenia. Navštívil pred pretekmi "medical center", bol upozornený na možné riziká a do pretekov napriek tomu opäť nastúpil a bojoval. Umiestnil sa na 8. mieste.

foto-05.jpg

Foto: Karolína Hůlová (na fotografii: Jára Romančík)

Jára Romančík (celkovo 13. miesto)

Jára prekvapil, ale v konečnom dôsledku vlastne ani nie. Dáva to zmysel? Prekvapilo nás, ako mu ten dvojtakt sadol, skúsil si na ňom aj nejaké preteky nielen v rámci českého mistráka a veľa trénoval. Čo nás ale neprekvapilo sú jeho jazdecké kvality.

V kvalifikácii sa umiestnil na 8. mieste a prvú rozjazdu tiež dokončil na 8. mieste. Do druhej rozjazdy nastúpil s odhodlaním dosiahnuť opäť čo najlepší výsledok. Štart sa mu síce úplne nepodaril, bol okolo 27. miesta, ale postupne sa prebojoval dopredu na 17. miesto. Uprostred pretekov našiel do drážky, nechal tam koleno a otočil si nohu, čím sa mu ozvalo staré zranenie (krížový väz v kolene) a bol nútený zájsť do pitlane a z pretekov odstúpiť.

foto-06.jpg

Foto: Karolína Hůlová (na fotografii: Jirka Hendrych)

Jirka Hendrych (celkovo 22. miesto)

Na štart po kvalifikácii nabiehal ako dvadsiaty. V prvej rozjazde došiel na 16. mieste, s ktorým sme boli všetci spokojní, Jirka si konečne siahol na body! V druhej rozjazde bohužiaľ skončil po 4. kole, pretože mu praskla reťaz. Pomaly celý závod sledoval, opretý o rozbitú motorku a fandil svojim kolegom.

Poďakovanie sponzorom a členom tímu

Ďakujeme MOTOPROX Racing Team za kompletný facility support a GREGY za náhradné diely na motorky a mnoho ďalšieho! SP Moto (KTM Prešov) ďakujeme za 3 dvojtaktné motorky pre našich jazdcov. Za design motoriek, branding, dresy a tímové tričká sme vďační Tomášovi N1Designs/Different racewear. Za finančnú podporu ďakujeme: LUSTi, Pneuservis Prstek, NH Transport - Martin Novotný, VIF Sports (aj za okuliare pre celý tím), Cajdašrot s.r.o., Michal Votroubek (pourazu.cz), VOKYSHOP.cz, David Kladišovský - DaKl Advice & VITAELITE, Pepeprint - Josef Ševela, SVOBODA CAR & VANS, DESKMAX.cz. Za pitný režim vo forme funkčných nápojov s vitamínmi a minerálmi ďakujeme DrWitt. Stojančeky na motorky a výfuky značky Doma Racing sme dostali od MX777. Gripy v národných farbách vyrobili chalani zo 69components. Za hromadu pneumatík sme vďačni MX-TECH a za stúpačky MX711PEGS. Chalanov sme mazali a masírovali masťami od GREEZIIS a jazdilo sa na bicykloch od MG 24 cyklo.

Pozrite sa na oficiálne fotografie tímu od talentovanej Karolíny Hůlovej - TU. Už čoskoro vyjde video, ktoré má na starosti Denisa Gažúr Fousová. Tá okrem iného urobila niekoľko videí s názvom "Journey to the Loket", kde dokumentovala prípravu Andrei Rossiho do Lakťa aj prípravy tímu (na zhliadnutie na instagrame @jgmotoaction). V Lokti jej so zábermi pomáhal Josef Beránek..

Špeciálne poďakovanie patrí všetkým, ktorí akokoľvek pomohli alebo sa podieľali na vzniku/chode tímu (Dušan Predanocy, Matyáš Nečas, Jakub Jakl, Matej Hrdlička, rodiny a priateľky jazdcov, mechanici a mnoho ďalších ľudí).

Buďte s nami v kontakte

Komentáre