Jan Wagenknecht sa vracia

Jan Wagenknecht sa vracia na štartové rošty a má novú motiváciu! Chce si tento rok stúpnuť na stupne víťazov v Lokti. Práve Honza je posledným jazdcom, ktorý doplní tím JG Moto Action Motoprox Racing Team, ktorý vznikol pod hlavičkou spolku JG Moto Action, z. s. a ich partnerov. Toto eso v rukáve čakal málokto!

Jan Wagenknecht sa vracia

Honza prvýkrát sadol na motorku vo svojich piatich rokoch. Ako väčšinu pretekárov ho k motokrosu priviedol jeho otec. Patrí medzi veľmi obľúbených a nadaných jazdcov. Pravidelne sa v rámci českého šampionátu umiestňoval na stupňoch víťazov. Skúsenosti má aj z nemeckého majstráku ADAC. V roku 2021 sa zúčastnil aj Motokrosu národov v talianskej Mantove pod vedením Jiřího Jankovského, čo vníma ako svoj najväčší úspech. Niet sa preto čomu diviť, že si spolok vybral pre podporu práve jeho.

Fanúšikom na pretekoch veľmi chýbal. Naposledy sme ho videli pretekať v roku 2023 na ADACe v Bielsteine, kde si dotrhal väzy v ľavom kolene, aj napriek tomu nastúpil o pár týždňov neskôr do pretekov v Petroviciach, ale bohužiaľ preteky nedokončil a začal liečbu, ktorá trvala doteraz. ,,Zranenia sa mi nevyhýbali, avšak toto zranenie vnímam ako zatiaľ svoje najhoršie," okomentoval Honza.

Ako sa teší na preteky v Lokti?

,,Do Lokte sa teším veľa. Je to akcia, ktorá sa koná raz do roka a nikde inde nie je taká atmosféra, ako na domácom GP. Môj cieľ je hlavne preteky dokončiť v zdraví ak tomu sa spája aj celkový výsledok. Som veľmi rád, že ma Pepa Gažúr oslovil a môžem byť súčasťou pretekov v Lokti," povedal Honza.

Jazdci nedostanú iba finančnú podporu či zázemie, ale vďaka spolupráci s MOTOPROX Racing Team a SP Moto (KTM Prešov), ktorí sú oficiálnymi partnermi tejto iniciatívy, dostanú (vzhľadom k Honzovej účasti) nakoniec tri z nich aj dvojtaktnú motorku značky KTM 250 SX 2024, vrátane náhradných dielov a ďalšieho príslušenstva od obchodu GREGY. O design motoriek sa postará Tomáš Pravda z N1Designs, ktorý vytváral dizajn napríklad aj slovenskému tímu na MXoN 2023. Ďalej je pre nich pripravený pitný režim vo forme funkčných nápojov s vitamínmi a minerálmi DrWitt, originálne stojančeky a výfuky značky Doma Racing od MX777. K dispozícii budú mať aj gripy od 69components, pneumatiky od MX-TECH a mnoho ďalšieho.

Poďakovanie tímu patrí aj spoločnostiam Pneuservis Prstek, NH Transport - Martin Novotný, VIF Sports, Cajdašrot s.r.o., český výrobca lyží LUSTi, Tattoo Mania - Luboš Černý, Michal Votroubek (pourazu.cz), VOKYSHOP.cz, David Kladišovský - DaKl Advice & VITAELITE, PPprint - Josef Ševela, SVOBODA CAR & VANS, DESKMAX.cz a SLAGA s.r.o.

Prídite Honzu a ďalších jazdcov povzbudiť!

,,Pre jazdcov a ich fanúšikov bude prichystané komfortné zázemie s občerstvením. Chceli by sme usporiadať aj autogramiádu, a to v stane Different RACEWEAR, ktorý našim jazdcom vyrobí custom dresy, ale aj voľnočasové oblečenie celému tímu. Je na čo sa tešiť a odporúčame sledovať naše sociálne siete (instagram @jgmotoaction), aby vám nič neuniklo," priblížil Josef Gažúr, predseda spolku JG Moto Action, z. s.

Navštívte motokrosový areál Loketskej serpentíny v Lokti, kde sa v dňoch 20. - 21.7. 2024, bude konať Majstrovstvá sveta v motokrose v triedach MXGP a MX2. Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch bude súčasťou pretekov vložené preteky zo série podnikov EMX 2T a jednorázové finálové preteky o titul FIM EUROPE MAJSTR EURÓPY V MOTOKROSE v triedach EMX 85 + EMX 65.

Vstupenky môžete zakúpiť TU alebo priamo na mieste.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre