Predstavujeme mená jazdcov s podporou na pretekoch EMX 2T v Lokti

Očakávané odhalenie vybraných jazdcov, ktorí získajú podporu od spolku JG Moto Action, z.s. a ich partnerov pre preteky EMX 2T v Lokti, je tu! Prihlásilo sa celkom 17 jazdcov z Českej republiky, Slovenska, ale aj zahraničia.

Predstavujeme mená jazdcov s podporou na pretekoch EMX 2T v Lokti

Ako sme vás už informovali, vo februári sa dražil blok s plagátmi a autogramami Majstrov sveta, ktorý si zástupcovia spolku doviezli z akcie FIM Awards. Cieľom bolo, vybrať financie na štartovné na preteky EMX 2T v Lokti, pre jedného vybraného jazdca. Avšak, záujem podporiť túto iniciatívu bol taký veľký, že sa spolku JG Moto Action, z.s. podarilo získať finančné prostriedky na štartovné, licencie a ďalšie nevyhnutnosti pre 5 jazdcov (poďakovanie patrí: Pneuservis Prstek, NH Transport - Martin Novotný, VIF Sports, Cajdašrot s.r.o., Tattoo Mania - Luboš Černý, Michal Votroubek (pourazu.cz), VOKYSHOP.cz, David Kladišovský - DaKl Advice & VITAELITE, PPprint - Josef Ševela, SVOBODA CAR & VANS, DESKMAX.cz a SLAGA s.r.o.).

Jazdci nedostanú iba spomínanú finančnú podporu. Vďaka spolupráci s MOTOPROX Racing Team a SP Moto (KTM Prešov), ktorí sú oficiálnymi partnermi tejto iniciatívy, dostanú dvaja z nich aj dvojtaktnú motorku značky KTM 250 SX 2024, vrátane náhradných dielov a ďalšieho príslušenstva od obchodu GREGY. O design motoriek sa postará Tomáš Pravda z N1Designs, ktorý vytváral design napríklad aj slovenskému tímu na MXoN 2023. Ďalej je pre nich pripravený pitný režim vo forme funkčných nápojov s vitamínmi a minerálmi DrWitt, originálne stojančeky a výfuky značky Doma Racing od MX777. K dispozícii budú mať aj gripy od 69components, pneumatiky od MX-TECH a mnoho ďalšieho.

Na koho sa teda môžeme tešiť?

1. Andrea Rossi (IT)

Pre talianskeho pretekára Andreu Rossiho, ktorý preteká od svojich ôsmich rokov, budú tieto konkrétne preteky premiérové. Avšak skúseností má dostatok a má veľmi dobrú šancu na umiestnenie v TOP 5. Jeho cieľom je vyhrať. V Lokti pretekal prvýkrát a naposledy v roku 2017 v triede EMX 85, ktorý bol zrušený kvôli tragickej udalosti.

,,Keď som dostal ponuku prihlásiť sa o podporu na preteky EMX 2T, ktoré sa pôjdu v Lokti, šiel som ihneď nadšene za otcom, aby som to s ním prebral. Ten múdro usúdil, že najskôr musím vyskúšať jazdu na dvojtaktnej motorke a až potom sa rozhodneme. Meraný výsledok bol horší, než aký mám obvykle. Avšak akonáhle sme na požičanej motorke nastavili všetko podľa môjho štýlu jazdy a mojich potrieb, bol výsledok razom inde a my sme sa rozhodli, že do toho pôjdeme. Na prípravu v Českej republike a preteky sa veľmi teším."

Andrea dorazí do Českej republiky 14 dní pred pretekmi, aby sa zžil s novou dvojtaktnou motorkou, ktorú dostane k dispozícii. Trénovať ho budete môcť vidieť na pieskovej trati v Moste, či v Krásnej Lípe, ktorá je povrchovo veľmi podobná tej v Lokti.

Rozhovor s Andreom si môžete prehrať TU.

foto-02.jpeg

Foto: archív A.Rossiho


2. Jiří Hendrych (CZE)

Jirka dostal svoju prvú vysnívanú motorku v piatich rokoch, prvý rok jazdil doma na záhrade a od 7 rokov preteká. Jirka pracuje v rodinnom tesárstve a cez víkendy sa pravidelne zúčastňuje MMČR, MMČR juniorov a pretekov v blízkosti bydliska. Aj napriek tomu, že sa na tréning dostane iba 1-2 x týždenne, tak sa na pretekoch umiestňuje medzi 15.-10. miestom. Jeho najväčšie preteky zatiaľ boli práve Majstrovstvá Európy 2T v Lokti, kde sa umiestnil na celkovom 28. mieste.

,,Vždy bol môj sen pretekať v Lokti. V roku 2023 som presedlal na dvojtakt a rovno sa prihlásil na preteky EMX 2T. Pri kvalifikácii som v našej skupine prišiel na 12. mieste a následné rozjazdy som dokončil na 25. a 21. mieste. Tento rok chcem rozhodne bodovať!"

Rozhovor s Jiřím si môžete prehrať TU.

foto-03.jpeg

Foto: archív J.Hendrycha (fotila Kristýna Dvořáčková)


3. Florian Hellrigl (AUT)

Rakúsky šampión v triede MX2 z roku 2022, Florian Hellrigl, sa pretekov EMX 2T v Lokti zúčastňuje pravidelne. V roku 2022 mal bohužiaľ v 1. rozjazde zrážku s českým jazdcom Jirkom Matějcom a skončil na deviatom mieste. V 2. rozjazde sa niekoľko kôl držal na druhom mieste, ale nakoniec pretekoy dojazdil ako tretí. Celkovo mu to teda vynieslo 5.miesto.

V roku 2023 sa umiestnil na 4.mieste, len o fúz mu teda utieklo miesto na pódiu. Jeho cieľom pre tento rok bolo vystúpiť na stupne víťazov, kam zaslúžene patrí. Bohužiaľ nedávno pri tréningu na domácej trati v Rakúsku spadol a zlomil si stavec. Našťastie nebola nutná operácia, ale zahojenie kosti zaberie 6-8 týždňov, čo je tesne pred pretekmi v Lokti.

,,Nemusím mať pancier ani nič podobné. Vyzerá to, ako by mi nič nebolo, ale bolí to a nesmiem zdvíhať nič ťažké a robiť prakticky nič. Verím, že za 6 týždňov bude kosť zrastená späť a ja budem môcť nastúpiť do pretekov. Trať v Lokti mám veľmi rád, vždy je dobre pripravená."

Pokiaľ Florian nebude schopný nastúpiť do pretekov, aj tak príde podporiť svojich tímových kolegov a zúčastní sa autogramiády. V Lokti ho teda určite uvidíme.

Rozhovor s Florianom si môžete prehrať TU.

foto-05.jpg

Foto: archív F.Hellrigla


4. Jaromír Romančík (CZE)

Na motorke jazdí od svojich šiestich rokov. Na fichtli, ktorý mu otec zaobstaral, preháňal kravy a ošípané. V deviatich rokoch dostal k Vianociam motorku 80 ccm a začal jazdiť súťažne. Na svojom konte má niekoľko úspechov. Jára je šampión v endure aj motokrose, ktorý jazdil aj v Spojených štátoch, či v Kanade. Tento rok si dokonca splnil svoj sen a zúčastnil sa Rallye Dakar, čo by si chcel zopakovať aj v budúcom roku.

,,Naposledy som sedel na dvojtakte v roku 2006, takže sa veľmi teším. V pretekoch chcem určite nechať maximum a už sa veľmi teším na tú tímovú atmosféru."

Medzi jeho obľúbené trate patria hlavne tie hlinené ako je Ernée, Matterley Basin, či Maggiora. Lokeťskú trať vníma hlavne ako technicky náročnú.

Rozhovor s Járou si môžete prehrať TU.

foto-04.jpg

Foto: archiv J.Romančíka (fotila Karolína Hůlová)


Piaty a šiesty jazdec

Piatym jazdcom, ktorý bol vybraný bol francúzsky talent Alex Poulain, s ktorým bohužiaľ rokovania o podpore nedopadli dobre vzhľadom na jeho zranenia a ďalšie administratívne okolnosti. Veríme, že sa Alex predvedie v Lokti budúci rok.

Rokovania prebiehali aj so slovenským jazdcom Samuelom Strukom, ktorý sa bohužiaľ rozhodol pretekov nezúčastniť zo zdravotných dôvodov. Samko má problémy s karpálnymi tunelmi a zvažuje operáciu.

Avšak to stále nie je koniec. Tím má ešte jedno eso v rukáve, ďalšieho českého jazdca, ktorého odhalí už čoskoro. Jedno je z rozhovoru s tímom jasné - je to jazdec, ktorý nemá dvojtaktnú motorku a tím sa teraz snaží ju pre neho zaistiť.

Príďte chlapcov povzbudiť!

,,Pre jazdcov a ich fanúšikov bude prichystané komfortné zázemie s občerstvením. Chceli by sme usporiadať aj autogramiádu a to v stane Different RACEWEAR, ktorý našim jazdcom vyrobí custom dresy, ale aj voľnočasové oblečenie celému tímu. Je na čo sa tešiť a odporúčame sledovať naše sociálne siete (instagram @jgmotoaction), aby vám nič neuniklo," priblížil Josef Gažúr, predseda spolku JG Moto Action, z.s.

Navštívte motokrosový areál Loketskej serpentíny v Lokti, kde sa v dňoch 20. - 21.7. 2024, budú konať Majstrovstvá sveta v motokrose v triedach MXGP a MX2. Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch bude súčasťou vložený pretek zo série podnikov EMX 2T a jednorazový finálový pretek o titul FIM EUROPE MAJSTER EURÓPY V MOTOKROSE v triedach EMX 85 + EMX 65.

Vstupenky môžete zakúpiť TU alebo priamo na mieste.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre