Svet motocyklov - október 2023

Tento rok nám príroda dopriala krásnu slnečnú jeseň, tak ešte si vychutnajme tieto dni v sedle motorky a večer hor sa do čítania nového vydania časopisu Svet motocyklov. A čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov - október 2023

AKTUALITY

PREDSTAVENIE: CTT MOTORCYCLES

Časy, keď bolo Slovensko a Československo motocyklovou veľmocou sú už dávno preč, ale zdá sa, že by sa opäť mohla u nás rozbehnúť motocyklová výroba. Ak keď zatiaľ len v malých množstvách. Potešiteľné je, že ide o stroje určené pre tých najmenších.

OKTÓBROVÉ ZĽAVY

1011.jpg

TEST: HONDA CRF 300L

Civilná CRF je na trhu už viac ako desaťročie, premiéru mala v roku 2012, vtedy ešte ako 250-ka. Na sklonku roku 2020 prišlo k výraznejšej modernizácii, najväčšou novinkou bol nový, väčší motor a nezanedbateľné plus bolo aj zníženie hmotnosti. Pre rok 2023 dostal tento populárny model len miniatúrne zmeny, neodolali sme však, aby sme si tento univerzálny strojček opäť nevyskúšali. Na ceste aj v teréne, pretože oboje zvláda s absolútnym prehľadom.

2024 NEWS

3637.jpg

YAMAHA ALL TERRAIN TOUR 2023

Yamaha tento rok vážne potešila všetkých fanúšikov štvorkolkovej zábavy na Slovensku. Jedna z ôsmich zastávok špeciálnej celoeurópskej akcie All Terrain Tour 2023 sa tentokrát konala aj u nás na Slovensku. V Považskej Bystrici v spolupráci s predajcom značky Yamaha Jakubom Vallom.

TEST: MOTO GUZZI V100 MANDELLO

Novinka V100 Mandello je pre značku Moto Guzzi v mnohom prelomová. Môžeme smelo konštatovať, že príchod tohto revolučného modelu znamená míľnik v storočnej histórii firmy od jazera Como. Tak športovú motorku, či už po stránke vitality motora, alebo obratnosti podvozku, v Mandello del Lario ešte nevyrobili.

2021.jpg

CUSTOM YAMAHA SR500 FLAT TRACKER

Keby som si mal vybrať pre seba len jediný stroj, ktorý by som si mohol vlastnoručne upraviť, tak by to určite bola Yamaha SR 500. A keby som si mal vybrať len jedinú úpravu tak by to v prvom rade bol Scrambler. Ale to už je dosť opozerané. Takže je dosť možné, že by ma napadlo posunúť svoju úpravu do štýlu Street Tracker.

2425.jpg

TEST: KEEWAY V 302 C

Už sú dávno preč časy keď japonské značky mali v ponuke hneď niekoľko malých cruiserov, určených začínajúcim jazdcom, avšak s príchodom nových modelov Keeway sú opäť dostupnejšie aj na našom trhu. Novinka V 302C má tie správne ingrediencie, aby oslovila široké spektrum motorkárov.

2627.jpg

TEST: ROYAL ENFIELD HUNTER 350

Motorky ja osobne delím na tie, ktoré sa mi páčia a ktoré nepáčia. Ďalej na tie, ktoré sú slabé, extra slabé, tie primerane silné alebo zbytočne silné. A potom ešte na tie, ktoré sú dostupné, drahé či extrémne drahé. A nakoniec na tie, ktoré by som si v živote nekúpil a tie, ktoré by som vo svoje garáži aj mohol mať. Samozrejme, až vtedy, keď už raz tú vlastnú garáž konečne budem mať a nebudem musieť parkovať u susedov.

3233.jpg

CFMOTO MOTOZRAZ

CFMOTO motozraz nemá za sebou dlhoročnú históriu, začiatkom septembra sa konal ešte len štvrtý ročník, no už teraz možno hovoriť o najväčšom podujatí komunity majiteľov motocyklov CFMOTO v Európe. Aj tentokrát zavítali priaznivci značky do krásneho Camping Rožnov neďaleko slovensko-českých hraníc.

TEST: VOGE 525 DSX

Cestovné endurá majú u značky Voge pomerne široké zastúpenie, na výber je viacero objemov, ale aj viacero generácií jedného modelu súčasne. Evolučné zmeny spravidla prinášajú nové motory, ale aj nový dizajn. Tak je tomu v prípade novinky menom 525 DSX, ktorá vychádza zo staršej 500-vky.

4849.jpg

NA DVOJTAKTNÝCH POLDECÁKOCH DO ÁLP

Keď z brán Považských strojární vychádzali Pioniere a Mustangy a ďalšie malé dvojtakty, putovali do celého sveta. Asi málokto by si však vtedy pomyslel, že by v sedle týchto strojčekov vyrazil zo Slovenska naprieč Európou, či dokonca na najjužnejší cíp Afriky, alebo rovno okolo celého sveta. Dnes sa však nájdu nadšenci, ktorí na takéto dobrodružné cesty vyrážajú.

5253.jpg

HONDA FEST 2023

Mimoriadne obľúbená mototuristická akcia Honda Fest sa po štyroch rokoch opäť vrátila na Slovensko. Na 14. ročník, ktorý mal svoju základňu v nádhernom prostredí Demänovskej doliny, prišlo viac ako dvestotridsať majiteľov a priaznivcov motocyklov s krídlom v znaku z rôznych kútov Čiech, Moravy a Slovenska.

5657.jpg

TEST:HUSQVARNA ENDURO 2024

Husqvarna má pre rok 2024 úplne novú generáciu svojich enduro modelov. Tá sa síce na prvý pohľad možno podobá na tú predchádzajúcu, no pri vážnejšom skúmaní zistíte, že sa zmenilo takmer všetko, čo sa meniť mohlo. A my sme si tieto nové endurká mohli vyskúšať na oficiálnej prezentácii v susedných Čechách.

5859.jpg

BABSKÁ JAZDA UŽ PO ŠTRNÁSTY RAZ

Po roku, ktorý ubehol ako voda, sa opäť konalo stretnutie motorkáriek – Babská jazda. Tentokrát už štrnásty ročník. Kočky na dvoch kolesách si to namierili do Papradna v termíne od 8. do 10. septembra. Hotel Podjavorník je skoro na konci sveta, naokolo je krásna príroda a absolútne ticho preťali len zvuky motoriek tých, ktoré sa postupne zbiehali zo všetkých kútov Slovenska, ale aj z Čiech.

TEST: BMW R 1250 RS

Mnoho motorkárov ovplyvnil seriál pretekov MotoGP, preto ich snom boli motocykle s názvom ako Fireblade, Ninja, či GSX-R. Aj keď im v hrudi stále bilo srdce pretekára, postupom času niektorí zatúžili spoznávať ďaleké krajiny a tak okrem športovej stránky začal byť pre nich dôležitý aj komfort. Pekným príkladom univerzálnej motorky pre rýchle cestovanie je model BMW R 1250 RS.

6465.jpg

TEST:YAMAHA GRIZZLY 25TH ANNIVERSARY

Pracant menom Grizzly je už legendou. Pamätá si ešte minulé tisícročie, keď v roku 1998 uzrel svetlo sveta prvý Grizzly 600. Odvtedy sa síce mnohé zmenilo, štvorkolka prešla inováciami, ale stále zostáva starým-dobrým kamošom do drsného terénu, na ktorého sa môžete spoľahnúť.A zostáva aj štýl, ktorý je modernizovaný len veľmi decentne...

6869.jpg

LEGENDY MOTOŠPORTU: COLIN EDWARDS

Američan Colin Edwards, známy aj pod prezývkou „Texas Tornado", sa na výslní motocyklových pretekov držal pomerne dlho. V MotoGP jazdil na Aprilii, Honde, či Yamahe a predstavil sa tiež ako skvelý vývojový jazdec v tíme Forward. Vrcholom jeho kariéry však bezpochyby bolo pôsobenie v kategórií World Superbike, v ktorej dosiahol na dva svetové tituly.

7273.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre