Časopis Svet motocyklov - júl 2024

V stánkoch a na čerpacích staniciach je už v predaji ďalšie číslo časopisu Svet motocyklov a čo v ňom nájdete?

Časopis Svet motocyklov - júl 2024

AKTUALITY

Test VOGE DSX 900

Spomínam si na test CFMOTO 650MT pred piatimi rokmi. Tá motorka mala detské choroby, ale už vtedy bolo cítiť, že Číňanov treba začať brať vážne. Vtedy bola otázka, či kúpiť jazdeného Japonca, alebo novú Čínu. Teraz sa otázka zmenila. Kúpiť nového Japonca, alebo kúpiť novú Čínu?

1213.jpg

MOTOGP

V aktuálnej sezóne všetci očakávali veľké prestupy, nakoľko takmer všetkým jazdcom končili aktuálne zmluvy. Tie prestupy, ktoré sa odohrali za posledných par týždňov sú však dosť šokujúce aj pre expertov, nielen pre bežného fanúšika. Úprimne môžem priznať, že ani sám momentálne neviem z hlavy povedať kto, kde bude v budúcom roku pôsobiť. Jeden môj kamoš to nazval celkom trefne, že mu to pripomína nejakú swingers party, kde ide každý s každým.

Test HONDA XL750 TRANSALP

Keď sa povie cestovné enduro, veľa ľudí si predstaví obrovský kolos s obrovským výkonom, s výbavou od výmyslu sveta... Výrobcovia tieto predstavy zákazníkov radi plnia a prichádzajú so stále väčším objemom, vyšším výkonom a bohatšou výbavou. Samozrejme, odrazí sa to na cenovke. Niektorým to nevadí, jednoducho chcú to naj, naj. Potom sú tu takí, ktorí vyberajú rozumom a pri výbere zvažujú praktickosť a veľkú úlohu hrá aj cena.

2021.jpg

Predstavenie: INDIAN MOTORCYCLE UŽ AJ NA VÝCHODE

Zastúpenie značky Indian Motorcycle v Bardejove je síce úplnou novinkou, no oficiálnym dílerom sa stala spoločnosť, ktorá už má s motorkami skúsenosti. APC SHOP poznáte ako veľký štýlový showroom v Bardejove hneď vedľa hlavného ťahu. Odteraz tu na priečelí nájdete aj logo Indian Motorcycle a vo vnútri množstvo strojov tejto legendárnej americkej značky.

Test BMW M 1000 XR

Po superbiku M 1000 RR a športovom naháči M 1000 R značka BMW uviedla tento rok na trh športovo-turistický model M 1000 XR. Najľahší a najvýkonnejší sériový crossover ponúka všetko, čo motocykle s písmenom M v názve stelesňujú. Kombinácia surovej sily radového štvorvalca a úžasne hravého ovládania robí z jazdy neopakovateľný zážitok. Verím, že kto to raz skúsi, bude ho chcieť.

2627.jpg

TEST HUSQVARNA SVARTPILEN 801

Posledné roky pribúda na trhu hromada nových motoriek. Niektoré sú oukej, niektoré tento svet vôbec nepotreboval a niektoré … niektoré sú presne tie, ktoré môj svet presne potreboval. Toto je jedna z nich - Svartpilen 801. Niečo, čo mi robí veľkú radosť každým ubehnutým kilometrom. Štýlový, výkonný a v neposlednom rade veľmi zábavný scrambler - možno presne taký potrebuje aj ten váš svet.

3435.jpg

AKCIE DUCATI 2024

Pre väčšinu z nás nie sú motorky obyčajným dopravným prostriedkom, ale voľnočasovou záležitosťou. Talianska značka Ducati patrí k tým, u ktorých sú adrenalín, dobrodružstvo, emócie a vášne v základnej výbave stroja. Uvedomujú si to vo fabrike a uvedomuje si to aj náš slovenský importér – pre svojich zákazníkov a priaznivcov pravidelne pripravujú rôzne aktivity a podujatia. Mesiac jún bol v tomto smere doslova nabitý zážitkami...

Test KAWASAKI ELIMINATOR SE

Aj keď je Eliminator absolútnou novinkou, tak trochu nadväzuje na svojich slávnych predkov. V prvom rade menom, ale aj svojim charakterom a zameraním. Sú to už skoro dve dekády, čo sa Eliminator z ponuky vytratil. Novú éru tohto modelového radu otvára päťstovka, ktorá má namierené hlavne medzi mladých adeptov s vodičákom A2, prípadne medzi útlejších jazdcov a dámy...

4041.jpg

CUSTOM YAMAHA TRX850

Pamätáte si Yamahu TRX850? Ak áno, bohužiaľ ste už s najväčšou pravdepodobnosťou štyridsiatnik ak nie čerstvý päťdesiatnik, pretože táto motorka mala len kratučké životné obdobie v deväťdesiatych rokoch. A keďže ja presne spadám do vekovej kategórie 40+, poskočilo mi srdce o tisíc otáčok rýchlejšie, keď som medzi customovými motorkami zbadal presne tento netradičný model.

4445.jpg

Test DUCATI STREETFIGHTER V2 vs. V4

Je to učivo prvého stupňa základnej školy. Žiaľ, podľa tohto vzorca vyberá drvivá väčšina jazdcov svoj nový stroj. Tabuľková porovnávačka povie veľa, ale ono to vôbec nie je také jednoduché. Niekedy sa môže stať, že tabuľkový víťaz vypadne z úzkeho výberu ako prvý.

4647.jpg

Predstavenie SINATRA CIGAR HOUSE V BANSKEJ BYSTRICI

Banská Bystrica leží v srdci Slovenska a dobre známa je aj medzi motorkármi. Motoshop Žubor, pôvodne maličká rodinná firma sa za tri desaťročia stala veľkým komplexom, v ktorom nájdete viaceré značky motocyklov, trojkoliek, štvorkoliek, vodných a snežných skútrov. V areáli nedávno pribudla jedna nevšedná exkluzivitka – SINATRA CIGAR HOUSE.

Predstavenie GAS GAS 2025

Nové modely GasGas sme si boli obzrieť, ale aj vyskúšať v Skýcove. Tento rok sa síce žiadna revolúcia nekonala, ale konštruktéri vylepšili množstvo detailov tak, aby tvorili ešte lepšie vyvážený celok. Buď ich využijete na to, aby ste naháňali cenné sekundy na tratiach pretekov a súťaží, alebo jednoducho len na to, aby ste si jazdu v teréne užili uvoľnenejšie, sebaistejšie a komfortnejšie...

5455.jpg

Predstavenie LS2 OF606 DRIFTER

Do redakčného „šatníka" nám túto sezónu pribudla zaujímavá novinka – jednoduchá a pritom šikovne riešená prilba so širokými možnosťami. Univerzálny kúsok, ktorý sa hodí na viaceré kategórie strojov...

Test BRIXTON CROMWELL 1200 X

Pomerne mladá značka Brixton, ktorej korene siahajú do neďalekého Rakúska sa vo svojom výrobnom programe doslova špecializuje na moderné motocykle s dizajnom v štýle retro. Klasické motocykle s nádychom časov minulých sa dnes tešia veľkej obľube a tak model Cromwell 1200 dostal súrodenca v podobe originálneho scramblera s X-kom v názve.

6061.jpg

30 ROKOV VIKINGS CHOPPER CLUB PÚCHOV

Za posledných tridsať rokov vzniklo na Slovensku množstvo motorkárskych klubov. Medzi tie najstaršie určite patrí púchovský Vikings Chopper Club. Pozvanie na oslavu 30. výročia založenia som nemohol odmietnuť, lebo so zakladajúcimi členmi ma spájajú nezabudnuteľné spomienky na motorkárske začiatky.

6465.jpg

TEST MV AGUSTA LXP ORIOLI

Talianska značka Cagiva, pred zhruba 30 rokmi, predávala svoj model Elefant 900 v špeciálnej edícii s grafikou cigaretovej značky Lucky Strike na nádrži. Značka Cagiva vtedy patrila rodine Castiglioniovcov rovnako ako MV Agusta. A teraz rýchly teleport do roku 2024, pretože predo mnou stojí naštartovaná nádherná dizajnová kópia tohto motocykla, ktorá si hovorí LXP Orioli z produkcie najluxusnejšej športovej motocyklovej svetovej značky MV Agusta.

6667.jpg

Test SEGWAY FUGLEMAN CREW

Niekedy si pri práci v lese vystačíte sám. Maximálne so strojom, ktorý sa v teréne nestratí. Vždy sa však hodí pomocná sila. Nehovoriac o tom, že v partii je aj veselšie a bezpečnejšie. V neprístupnom teréne to platí dvojnásobne. Ak teda potrebujete do hory odviezť nielen náklad náradia, ale aj pomocníkov, vhod príde side by side s predĺženým podvozkom. Niečo také po novom ponúka aj pomerne mladá značka Segway.

7071.jpg

Ročné predplatné časopisu Svet motocyklov si môžete objednať TU: ročné predplatné časopisu Svet motocyklov v hodnote 35 Eur a získať tak aj tričko limitovanej edície ZDARMA. Samostatný Katalóg motocyklov 2024 si môžete objednať TU.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre