KYMCO na Slovensku opäť oficiálne

Prednedávnom pribudla na Slovensku nová značka motocyklov, konkrétne skútrov. Nejde pritom o absolútneho nováčika, Kymco už oficiálne zastúpenie na našom trhu malo. Na dlhší čas sa však odmlčalo a vrátilo sa až v minulom roku. Oficiálnym dovozcom je spoločnosť U.M.S., ktorá už má dlhoročné skúsenosti s importom strojov Kawasaki. Boli sme zvedaví, aké má Kymco na našom trhu postavenie a plány do budúcna. Na otázky nám odpovedal Juraj Ďurica, marketingový manažér U.M.S., s.r.o.

KYMCO na Slovensku opäť oficiálne

Slušné výsledky ste na našom trhu už dosiahli s motocyklami Kawasaki, prečo ste siahli po ďalšej značke?

U.M.S., s.r.o. zastupuje na Slovensku už roky niekoľkých výrobcov z motocyklového prostredia. Jedna zo spomínaných značiek je Kawasaki, ktorá bola úzko spojená s firmou Kymco. Výrobca Kymco nás oslovil a my sme ponuku prijali.

Prečo padlo rozhodnutie práve na značku Kymco?

Ako som už spomínal, bola tam iniciatíva samotného výrobcu Kymco, ktorý je úzko prepojený so značkou Kawasaki vďaka segmentu skútrov. Posledné skútre Kawasaki J215 a J300 pochádzali práve z továrne Kymco. Keďže aktuálne v ponuke Kawasaki skútre chýbajú, rozhodli sme sa doplniť ponuku práve týmto spôsobom a návrh na spoluprácu sme prijali.

Aké modely môže Kymco slovenským zákazníkom aktuálne ponúknuť?

V tejto chvíli sú, alebo prichádzajú na Slovensko modely Agility 16+ aj vo verzii Delivery pre kuriérov. Oba X-Towny, 125cm3 aj 300cm3. Nasledujú tradičnejšie, až retro modely People S a Like a za nimi celá séria moderných skútrov ako sú X-citing 400, terénne ladený DTX 125, športovo ladený AK550 a trojkolesový skúter CV3.

Čo myslíte, čo je hlavnou prednosťou týchto strojov? Čím môžu potenciálneho zákazníka zaujať?

Dizajn, najmodernejšie technológie a spoľahlivosť. Málokto to vie, ale logo Kymco ste mohli vo väčšej či menšej miere nájsť v dopravných prostriedkoch značiek Kawasaki, Honda či BMW. Už samotné názvy hovoria, že Kymco je silný hráč na svetovom trhu s množstvom cenných skúseností.

Ako to vyzerá s dílerskou sieťou? Koľko predajcov na Slovensku máme? Kde všade môžeme navštíviť showroomy?

V tejto chvíli máme 11 predajných miest, z toho 10 zmluvných partnerov, posledná predajňa je naša priamo v priestoroch Kawasaki na Studenej 5 v Bratislave. Presnú polohu dílerstiev môžu zákazníci aj s kontaktami nájsť na www.kymcosk.sk/dileri. Ale v zásade sa dá skúter Kymco kúpiť od Bratislavy až po Košice.

Pripravujete pre sezónu 2023 nejaké podujatia, testovacie jazdy a podobne?

Niečo v pláne máme, radšej by sme však o tom hovorili až keď to bude isté. V každom prípade, testovacie modely plánujeme mať u nás v Bratislave a niečo aj v Košiciach v predajni Motosvet.

Naznačíte, akým smerom by sa mohla značka uberať, čo sa týka nových modelov? Môžeme naznačiť len to, čo naznačil sám výrobca Kymco. Na výstave EICMA v Miláne sme videli niekoľko konceptov elektrických motoriek a skútrov, takže veríme, že tento technologický trend príde aj k nám. V kategórii skútrov so spaľovacími motormi nám to už naznačujú aktuálne modely. Mobilná konektivita, špičkové komponenty, LED technológie. Vlastne všetko, čo bývalo bežnou súčasťou dobre vybavených motocyklov sa stáva štandardom aj pre skútre.

Ďakujeme za rozhovor.

agility.jpg

Model Agility je cenovo najdostupnejší a patrí k najpredávanejším. Za popularitu vďačí nielen atraktívnej cene, ale aj výbornej ovládateľnosti vďaka veľkým kolesám.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre