Zmena vo vrcholovom vedení Hondy

Dňa 1. apríla 2020 sa novým prezidentom Honda Central Europe stane pán Shigeki Iwama. Nahradí Ing. Rolanda Bergera, ktorý túto pozíciu zastával od roku 2014. Región spadajúci pod Honda Central Europe zahŕňa trhy v Rakúsku, na Slovensku, v Českej republike a v Maďarsku; tieto štyri krajiny sú riadené centrálne z kancelárie sídliacej v rakúskom meste Wiener Neudorf.

Zmena vo vrcholovom vedení Hondy

Shigeki Iwama, ktorý dnes v Honda Motor Company v Japonsku pracuje na pozícii manažéra oddelenia pre plánovanie a predaj motorových strojov, nastúpil do spoločnosti Honda v roku 2004 a počas svojej kariéry nazhromaždil skúsenosti na európskom a juhoamerickom trhu.

Ing. Roland Berger pracoval od októbra 1999 ako riaditeľ pre rakúsky trh a od apríla 2009 zastával pozíciu prezidenta spoločnosti Honda Austria. V roku 2014 sa jeho oblasť pôsobnosti rozšírila na región Honda Central Europe, za ktorý v súčasnosti zodpovedá ako prezident Honda Central Europe. 1. apríla 2020 začne pôsobiť ako konzultant zodpovedný za produktové plánovanie motocyklov pre európsky trh, čo je oblasť, za ktorú už počas svojej kariéry v spoločnosti Honda zodpovedal.

Funkciu riaditeľky Honda Austria prevezme k 1. aprílu 2020 pani Dagmar Zinner, a to nad rámec svojej doterajšej agendy. V spoločnosti Honda Austria pracuje už od októbra 2001, aktuálne na pozícii manažérky pre public relations a marketingovú komunikáciu Honda Central Europe.

Pozíciu riaditeľa Hondy na Slovensku bude naďalej zastávať Patrik Šolc, obchodný riaditeľ automobilovej divízie pre Slovensko.

Oznámenými zmenami sa spoločnosť vracia k princípu rotácie na úrovni vedenia a prispôsobuje sa tak rýchlym zmenám na trhu, predovšetkým na tom európskom.

Zdroj: TS Honda

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre