Svet motocyklov - november 2021

V tomto období sa dni už rapidne skracujú a noci predlžujú, pomaly sa blíži zima. Tak si ešte vychutnajme posledné hodiny v sedle motorky a večer spolu s novým vydaním časopisu Svet motocyklov. A čo v nom nájdete?

Svet motocyklov - november 2021

AKTUALITY

TEST HUSQVARNA 701 SUPERMOTO

Supermoto od Husqvarny mi vždy dokáže urobiť super deň. Super hmotnosť + super výkon sa vždy rovná super zábava. Tentokrát sa mi do ruky dostala jemne vylepšená verzia 2021 s Euro5 motorom a pár ďalšími novými fíčrami. Na začiatok už len toľko, že toto bude určite ako vždy jedna super jazda!

1213.jpg

PRVÝ TEST: BMW R18 TRANSCONTINENTAL

Keď pred rokom uzrel svetlo sveta majestátny cruiser BMW R18 First Edition, bolo hneď jasné, že ponuka bavorského výrobcu sa rozrastie o ďalších členov rodiny R18. Po verzii Classic pribudol efektný Bagger, ale vrchol aktuálnej ponuky predstavuje veľkolepý koráb R18 Transcontinental. My sme si medzi prvými mohli vychutnať jazdu s luxusným modelom, ktorý má vo svoje výbave všetko potrebné na križovanie kontinentov.

1617.jpg

NOVINKY 2022

Výrobcovia nám už postupne odhalujú novinky pre budúcu sezónu.

2425.jpg

VYSKÚŠALI SME YAMAHA MX MODELY 2022

Yamaha nás pozvala vyskúšať si ich nové modely na trať, kde sa jazdí jedno z kôl majstrovstiev Českej republiky v motokrose v českej obci Pacov.

TEST: DUCATI MONSTER 937

3031.jpg

Červený priehradový rám, vzduchom chladený dvojvalec do L, dve výfukové koncovky na obidvoch stranách motocykla, jednoduchý okrúhly svetlomet a červená nádrž – to bola typická Ducati Monster. A tento nový Monster 937 už v žiadnom prípade nie je typický Monster. Bohužiaľ. A zároveň aj našťastie!

TEST: VOGE 300AC

„Voge? Čo je to Voge? Kto to vyrába?" Presne také boli reakcie ľudí, s ktorými sme sa pri testovaní stretli. Boli to predajcovia motoriek, policajti, či bežní motorkári cestní aj terénni. Jedno je jasné, značku Voge zatiaľ u nás takmer nikto nepozná...

PREDSTAVENIE: SUZUKI GSX-S1000GT

Druhá generácia športového naháča, odvodeného z legendárnej K5-ky, s ktorým prišla Suzuki po šiestich rokoch, poslúžil ako výborný základ horúcej novinky GSX-S1000GT. Športovo-turistický motocykel s aerodynamicky tvarovanou kapotážou, vybavený modernými technológiami, sľubuje vzrušujúci zážitok z jazdy pre vodiča i spolujazdca.

3839.jpg

MOTOTURISTIKA KORZIKA

Keď sme pred štyrmi rokmi prebrázdili na motorkách Korziku, boli sme nadšení. Pri každej spomienkovej debate potom odznelo - to musíme zopakovať. Už minulý rok sme chystali návrat, ale pandemická situácia nám ho zhatila. Jarná plánovacia dohoda logicky znela, tento rok sa ide na tú odloženú Korziku.

4041.jpg

TEST: HONDA CRF 1100 L AFRICA TWIN DCT

Legendárna Africa Twin sa u nás v redakcii objavila už mnohokrát a stále je čo objavovať. Tentokrát sme vyskúšali trošku netradičnú kombináciu – testovali sme „základný", teda lacnejší a útlejší model, no vybavený príplatkovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Aby toho nebolo málo, nechýbala ani ďalšia príplatková výbava, ktorá aj z „obyčajnej", chudobnejšej verzie urobila plnohodnotného turistu...

4445.jpg

ŠPECIÁL: ŠTVORKOLKY & SIDE BY SIDE

Sezóna zďaleka nekončí, práve naopak. Stačí len vymeniť dve kolesá za štyri a môžete pokračovať. Vyraziť len tak na výlet, zajazdiť si v teréne, ale pokojne aj urobiť kus užitočného. Štvorkolky a ich blízky príbuzní – side by side vozidlá sú skvelým spoločníkom nielen pri zábave, ale aj pri práci. A verte, že pokiaľ si pre jazdu na motorke vyberáte hlavne slnečné a teplé dni, na štvorkolke vás to bude baviť aj v blate a daždi...

4849.jpg
6667.jpg

TEST: SWM SR 300 R

Ak vám skratka SWM nič nehovorí, môže to znamenať, že patríte k tým mladším. Táto tradičná talianska značka je tu totiž už polstoročie, len sa na určitý čas odmlčala. Ak naopak pri pohľade na motor, či rám tejto testovanej motorky sa vám vynoria nejaké spomienky, taký mladý už nie ste a niečo aj pamätáte. Ako to vlastne s tým SWM je?

6869.jpg

TEST: KAWASAKI Z H2 SE

Supernaked Kawasaki Z H2 SE je perfektným dôkazom, že aj tá najsilnejšia motorka súčasnosti dokáže byť prívetivá a použiteľná v bežnej premávke. Keď sa ale poriadne roztočia lopatky kompresora, radový štvorvalec dokáže dať najavo svoju silu takým spôsobom, ako žiadny iný atmosférický motor. Ťažko sa to popisuje, to treba zažiť.

7273.jpg

RENOVÁCIA TATRAN 125 ČISTENIE HLINÍKA

Dnes sa v našom malom seriáli o renovácii motocyklov budem venovať hliníku. Krásnemu materiálu, ktorý síce rokmi nehrdzavie, no jednoznačne stráca na svojej kráse. Našťastie sa aj hliník a jeho zmesi dajú oživiť rôznymi tradičnými či modernejšími metódami.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre