Husqvarna má nový Norden Expedition

Tak ako má KTM dve verzie svojho cestovného endura 890 Adventure a 890 Adventure R, bude mať odteraz aj Husqvarna svoju dobrodružnejšiu verziu modelu Norden 901. Hovorí si Norden Expedition.

Husqvarna má nový Norden Expedition

Expedičné prevedenie Nordenu je na prvý pohľad oveľa výraznejšie, farebnejšie a jednoznačne krajšie ako základná čierna verzia. Nordenu. V modro bielej farebnej kombinácii je Expedition fakt kusisko krásnej motorky. Vďaka vyššiemu turistickému štítu bude zároveň pohodlnejší a lepšou voľbou na cestovanie, aj keď taktýto turistický veterný šít si od tohto roku môžete kúpiť aj na štandardný Norden, takže to nebude jeho hlavnou prednosťou.

husqvarna-norden-901-expedition-2023-1.jpg

Rovnako ako sada bočných tašiek spolu s nosičom, ktoré síce vyzerajú štýlovo, ale nejaký extra náklad do nich práve nezmestíte. Našťastie sú už v základnej cene verzie Expedition, takže ako bonus jednoznačne dobré. Turistické sedadlo je naviac vyhrievané, rovnako ako sú vyhrievané aj rukoväte. Dobrodruhov určite poteší aj hlavný stojan, bez ktorého je oprava defektu v divočine viac-menej nemožná. A spodný hliníkový kryt motora a nádrže má tiež jednoznačne pozitívne účinky na dobrodružnejší charakter tohto cestovateľa.

husqvarna-norden-901-expedition-2023-7.jpg
husqvarna-norden-901-expedition-2023-9.jpg
husqvarna-norden-901-expedition-2023-10.jpg

Nádrž má len sériový objem 19 litrov, no postačí vám to aj na väčšie dobrodružstvá, takže je to úplne v poriadku. Kolesá 21 / 19 sú rovnako štandardné, no Expedition sľubuje nadštandardné offorad schopnosti, vďaka úplne novému pruženiu, čo je jeho najväčším tromfom. Pretože je vybavený top podvozkom WP XPLOR s prednou plne nastaviteľnou 48 mm vidlicou a zadnou centrálou rovnako ako u KTM 890 Adventure R.S nadpriemernými zdvihmi pruženia 240 mm a fakt luxusným správaním pri ostrom nasadení v teréne, vďaka čomu bude Norden Expedition zaručene patriť medzi top modely v segmente zábavnejších offroadovejších cestovných enduro motocyklov. Slovenská cena bola nastavená na 15.940 eur, čo je približne o 1.050 eur viac ako u základnej verzie Nordenu 901.

husqvarna-norden-901-expedition-2023-5.jpg
husqvarna-norden-901-expedition-2023-6.jpg

husqvarna-norden-901-expedition-2023-11.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre