Honda zverejnila ceny modelov 2024!

Spoločnosť Honda dnes zverejnila ceny na dlho očakávané novinky pre rok 2024.

Honda zverejnila ceny modelov 2024!

Nahý model strednej hmotnostnej kategórie CB650R a jeho súrodenec CBR650R vstupujú do modelového roku 2024 s novým vzhľadom a s novými technológiami. Unikátny dizajn Neo Sports Café modelu CB650R sa vyvinul do elegantnejšieho, dynamickejšieho, ale aj praktickejšieho motocykla. Predku dominuje nový skosený LED svetlomet, za ktorým nasledujú nové kryty chladiča a nová ostrejšia zadná kapotáž zakončená novým zadným svetlom. Pri súrodencovi CBR sú prepracované dvojité LED svetlomety doplnené o aktualizovanú hornú a spodnú kapotáž, ktorá je spolu s prepracovanou zadnou časťou stelesnením svalnatosti so štíhlymi líniami a atraktívnymi uhlami, čím sa zvyšuje čisto športová príťažlivosť modelu CBR650R.

Oba stroje sú vybavené technológiou konektivity Honda RoadSync a novým päťpalcovým plnofarebným TFT displejom, navrhnutým s dôrazom na optimálnu čitateľnosť za jasných dní.

Ceny modelov:

CB650R: 8.290 € (E-Clutch +400 €)

CBR650R: 9.090 € (E-Clutch +400 €)

hondacb650rlr.jpg

Tieto modely sú zároveň prvými motocyklami značky Honda, ktoré budú dostupné s inovatívnou technológiou Honda E-Clutch. Ide o prvú plne automatickú spojku na svete určenú pre motocykle s viacstupňovými prevodovkami, ktorá bola navrhnutá tak, aby jazdu na motocykli spríjemňovala a zatraktívňovala všetkým používateľom od začiatočníkov až po expertov.

Vďaka Honda E-Clutch pri radení na vyšší aj nižší rýchlostný stupeň odpadá nutnosť používať spojkovú páčku. Jazdec iba ovláda nožnú radiacu páku, ktorá zaistí mimoriadne rýchle a konzistentné radenie, rovnako ako pri použití rýchloradenia. Pri preradení pritom dochádza k harmonickej kombinácii čiastočného rozpojenia spojky a prerušeniu vstrekovania paliva a zapaľovania, čím sa eliminujú rázy spojené s preradením a je zaistená mimoriadne hladká jazda.

Spojková páčka nie je potrebná ani pri spomaľovaní alebo zastavovaní. Systém Honda E-Clutch, ktorý je aktivovaný ihneď po naštartovaní motora si poradí s oboma scenármi. Ak si to však jazdec praje, môže spojkovú páčku používať tak, ako je zvyknutý. Ak si jazdec praje tento systém pre niektorú jazdu vypnúť, môže tak urobiť prostredníctvom prístrojového panelu.

cbr1000rrrfirebladelr.jpg

Modely Honda CBR1000RR-R Fireblade a CBR1000RR-R Fireblade SP

V modelovom roku 2024 sa model CBR1000RR-R Fireblade a jeho verzia SP posúvajú ďalej po vývojovej krivke vďaka mnohým vylepšeniam motora a prevodovky, ktoré prinášajú výrazné zvýšenie výkonu v strednom pásme a lepšiu odozvu na plyn.

Vďaka obrovskému množstvu skúseností z vývoja a know-how tímu HRC bol pri modeli CBR1000RR-R Fireblade SP výrazne zmenený charakter prísunu krútiaceho momentu (113 Nm) a výkonu (160 kW), aby sa popri úžasných špičkových hodnotách dosiahla ešte lepšia akcelerácia pri výjazde zo zatáčky.

Elektronicky riadená škrtiaca klapka ovládaná 2 motormi zlepšuje kontrolu pri jej čiastočnom otvorení a navyše umožňuje intenzívnejšie brzdenie motorom. Ľahšia kľuková skriňa, kľukový hriadeľ a ojnica spolu s upraveným časovaním ventilov a zvýšeným kompresným pomerom poskytujú modelu CBR1000RR-R Fireblade SP viac výkonu v každom spaľovacom cykle, zatiaľ čo zmeny na štandardne montovanom tlmiči výfuku Akrapovič viedli k zníženiu hlučnosti o 5 dB.

Verzia SP modelu CBR1000RR-R Fireblade je prvým motocyklom na svete, ktorý je vybavený novou, treťou generáciou 43 mm inverznej vidlice Öhlins Smart Electronic S-EC3.0 (SV) NPX. Navyše disponuje digitálnym sprievodcom nastavenia predpätia pružín na prístrojovom paneli, ktorý bol vyvinutý tak, aby jazdcovi poskytol prehľadný a jednoduchý spôsob dokonalého nastavenia svojho motocykla Fireblade. Nové štvorpiestové radiálne brzdové strmene Brembo Stylema R sú zárukou trvalo vysokého brzdného výkonu.

Verzia CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition bude dostupná v unikátnom matne čiernom perleťovom vyhotovení Mat Pearl Morion Black. Jej atraktívna výbava zahŕňa nenápadný predný blatník, spodný kryt motora, stredný kryt, krídelka, ochranný štít a zadný blatník z karbónových vlákien.

Každý z iba 300 kusov vyhotovenia Carbon Edition bude označený pamätnou plaketou na kryte vzduchovej komory. Verzia je o 1 kg ľahšia, kde pri každom diele predstavuje úspora hmotnosti 10 – 40 %.

Ceny modelov:

CBR1000RR Fireblade: 21.490 €

CBR1000RR Fireblade SP: 25.490 €

CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition: 31.500 €


Zdroj:TS Honda

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre