HARLEY-DAVIDSON oslavuje vo veľkom!

Legendárna značka Harley-Davidson sa dožíva okrúhleho 120. výročia. Zaujímalo nás, ako to pocítia priaznivci značky v našich končinách. Na otázky nám odpovedal Michael Carney, ktorý reprezentuje značku Harley-Davidson ako marketingový manažér pre región východnej Európy.

HARLEY-DAVIDSON oslavuje vo veľkom!

V Amerike sa asi chystajú veľké oslavy...

120 skvelých rokov s motocyklami Harley-Davidson – rozhodne máme čo oslavovať. . Oslavy však prepuknú najskôr v Európe – vo forme veľkého festivalu 120th Anniversary Festival v centre Budapešti, v Puskás Aréna Parku od 22. do 25. júna. Dúfame, že sa k nám pridáte na štyri dni plné ikonických motoriek a kultúry s tým spojenej. Nasledovať bude oslava v Spojených štátoch. Konkrétne v rodisku značky Harley-Davidson, v Milwaukee vo isconsine. Podujatie označované ako „homecoming" sa uskutoční od 13. do 16. júla. Teda ďalšie nezabudnuteľné štyri dni v znamení motoriek, hudby a dobrého jedla.

Americké oslavy vyzerajú lákavo, pre nás sú však určite dostupnejšie tie európske.

Máte pravdu, Budapešť je len kúsok od slovenských hraníc. A máte veľa možností, ako sa tam dostať. Harley už čoskoro zverejní niekoľko navrhovaných scénických ciest z rôznych kútov Európy. Môžete tak nabrať inšpiráciu na skvelý výlet.

Pripravuje Harley-Davidson aj nejaké ďalšie – menšie formy osláv? Napríklad na motozrazoch, výstavách, či iných podujatiach?

Áno, bude to niekoľko podujatí, ktorých sa značka Harley-Davidson zúčastní. V marci ste nás mohli vidieť na výstave v Bratislave. Za zmienku stojí aj jedenásty ročník Prague Harley Days v Prahe. Bude to od 1. do 3. septembra. Zabudnúť by sme nemali ani na legendárny European Bike Week pri Faaker See v Rakúsku, ktorý bude od 5. do 10. septembra. No a veľa menších akcií plánujú aj díleri, či H.O.G. kluby.

Vráťme sa späť k podujatiu v Budapešti. Aké lákadlá tu na nás čakajú?

Nielen samotní jazdci, ale aj fanúšikovia značky, či ich rodiny sa majú na čo tešiť. Bude tu široká škála aktivít a atrakcií, na svoje si príde naozaj každý. Spomenúť môžeme napríklad živé koncerty Airbourne, Larkin Poe, legendárneho Glenn Hughes zo skupiny Deep Purple, či dobre známe mená ako Wolfmother, či The Darkness. Viac ako 50 kapiel bude hrať na šiestich pódiách. 120th Anniversary Festival bude aj nezabudnuteľným zážitkom pre tých, ktorí prídu na motorke. Čaká ich široká paleta spoločných výjazdov, ale aj testovacie jazdy. S motorkami budú priamo spojené aj exhibície – kaskadérske šou, freestyle motokros, trial, či glóbus smrti. Nebudú chýbať ani výstavy motoriek, modely budú mapovať celú 120-ročnú históriu značky. Na festivale nájdete aj početné zábavné a oddychové zóny po celom Puskás Aréna Parku, určené budú pre dospelých, ale aj pre rodiny s deťmi. Vítané sú všetky vekové kategórie. Zaujme určite aj vonkajšie kino, kde uvidíte množstvo filmov, v ktorých účinkovali aj motorky Harley-Davidson. Viac ako 80 stánkov s občerstvením ponúkne naozaj pestrú paletu rôznych druhov jedál a nápojov. Stánky viac ako 200 obchodníkov a dílerov značky Harley-Davidson zasa ponúknu nespočetne veľa doplnkov, značkového oblečenia a veľa iného. No a v neposlednom rade nebudú chýbať výstavy motoriek. Sériových noviniek, ale aj profesionálnych úprav z renomovaných dielní. Samozrejme, výstavy sa môžete zúčastniť aj vy so svojim upraveným motocyklom. Na spoločnej jazde mestom v sobotu 24. júna očakávame viac ako 7.000 účastníkov na motorkách. Bude to veľká šou... Rôzne druhy vstupeniek od jednodňových, až po kompletné štvordňové vstupy už sú v predpredaji, nájdete ich spolu s ďalšími podrobnými informáciami na www.hd120budapest.hu.

Harley-Davidson pravidelne prichádza s výročnými limitovanými edíciami svojich modelov. Aké špecialitky sú to tentokrát?

Tradícia týchto výročných modelov začala bronzovým medailónom, ktorým bol vybavený každý motocykel pri príležitosti 50. výročia značky. Odvtedy prichádzajú špeciálne limitované edície každých 5 rokov. Zakaždým vzbudia veľký záujem. Pre rok 2023 predstavujeme 6 limitovaných edícií 120th Anniversary. Majú špeciálne lakovanie, povrchovú úpravu a rôzne detaily. Hlavnou farbou týchto špecialitiek je Heirloom Red, červená inšpirovaná modelmi z rokov dávno minulých. Farebné panely, ktoré sú lakované v tmavšom odtieni Midnight Crimson sú lemované jasnočerveným prúžkom. Nechýba silueta rýchlo letiaceho orla vo forme emblému na nádrži. Samozrejme, každá z týchto motoriek je číslovaná. Spomínaných 6 modelov obsahuje 1300 ks strojov Ultra Limited, 1100 ks Tri Glide Ultra, 1600 ks Street Glide Special, rovnako 1600 ks Road Glide Special, 3000 ks ikonického Fat Boy 114 a poriadny nádych histórie ponúka 1700 ks modelu Heritage Classic 114.

23flhtkanvultralimitedanniversarydetailab0003.jpg
23fltrxsanvroadglideanniversarydetailbc0006.jpg
23fltrxsanvroadglideanniversarydetailbc0009.jpg

Ktoré z týchto strojov budú dostupné aj na Slovensku?

Všetky výročné modely máme samozrejme v ponuke aj na slovenskom trhu. Musím však dodať, že čísla sú prísne limitované, ako som spomínal, motorky sa veľmi rýchlo míňajú, záujemci o tieto špeciálne kúsky by sa teda mali u dílerov značky Harley-Davidson pýtať čo najskôr!

Ako inak ešte môžu slovenskí priaznivci pocítiť výročie značky?

Určite sa oplatí vyraziť do Budapešti. Výhodou je, že zo Slovenska je to naozaj blízko. Okrem iného tu bude mať každý návštevník možnosť vyhrať úplne nový Harley-Davidson Heritage Classic 114 120th Anniversary Edition v hodnote 26.807 eur. Pripravili sme tiež špeciálnu edíciu motooblečenia, ale aj voľnočasového oblečenia vo výročnom dizajne. Toto oblečenie môžete zakúpiť u autorizovaných dílerov H-D, ako aj priamo na festivale v Budapešti.

A čo prípadne čisto slovenské akcie, podujatia?

Samozrejme, pripravujeme aj tie. Akcia Harley on Tour Demo sa uskutoční v mesiachoch jún, júl a september. Záujemci si môžu objednať svoje testovacie jazdy na 22 kusoch najnovších modelov Harley-Davidson. Demo víkendy sa budú konať u dílerov – 9. a 10. júna v Banskej Bystrici, 21. až 23. júla v Prešove a nakoniec 9. a 10. septembra v Bratislave.

Viac info a kompletný program podujatia 120 th Anniversary festival v Budapešti hľadajte na www.hd120budapest.hu


POĎTE S NAMI OSLAVOVAŤ.

Zastúpenie značky Harley-Davidson zabezpečilo pre nás štyri štvordňové vstupenky na veľkolepé oslavy 120. výročia v Budapešti. Môžete byť jedným z dvoch šťastlivcov, ktorý vďaka nám vyrazí na toto podujatie spolu s ďalším kamarátom, či partnerom. Zašlite nám do 30. mája odpoveď na otázku „Koľko kusov modelu Fat Boy bude vyrobených v limitovanej, výročnej edícii 120th Anniversary?" Svoje odpovede posielajte e-mailom na mailto:svetmotocyklov@pobys.sk do konca mája.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre