PÄTNÁSTA BABSKÁ JAZDA

V Papradne, na Podjavorníku sa opäť stretol mix žien, dievčat, matiek až babiek jazdiacich na motorkách. Konala sa tu jubilejná 15. Babská jazda, zavítalo na ňu takmer osemdesiat účastníčiek.

PÄTNÁSTA BABSKÁ JAZDA

Jubilejné 15. stretnutie motorkáriek bolo skvelé, chrumkavé a hlavne sladké. Nemohla chýbať tradičná torta, ale baby priviezli aj ďalšie sladkosti z vlastných receptúr. Bolo ich toľko, že sa z chladničky vyjedali celé tri dni... Väčšina bola takých, čo sa videli až po roku. Objatia a zvítania boli o to srdečnejšie. Pribudli aj novicky, ktoré sa rýchlo skamarátili a zapadli do partie. Ako prezradila Zuzanka Harleyjka, jadro tvorí približne 30 skalných motorkáriek. Na prvej Babskej jazde bolo 13 účastníčiek a odvtedy sa počet len zvyšuje.

20240621194218.jpg
dsc8626.jpg
Stretávka začínala v piatok popoludní. Po spoločnej večeri nasledovali zábavné súťaže, po nich rozprúdil zábavu rockový koncert. Ešte dobre, že až po 22.00 h. To, ako sa dokážu odviazať a zabaviť, zodpovedá spomínanému času. Aby sa kočky vydýchali, dali si malú prestávku so súťažami. Pri vytriasaní loptičiek z krabice za chrbtom išli všetci od smiechu do kolien. Súťažiace vyzerali pri pohyboch ako tanečníčky Electro boogie, či po zasiahnutí elektrickým prúdom. Na druhý deň bola naplánovaná spanilá jazda, ale počasie bolo proti. Dievčatá smutne sedeli na terase a pozerali na oblohu. Želanie sa im nakoniec splnilo a prestalo pršať. Po rýchlych pokynoch a poučení o 14.00 h úspešne vyrazili. Cesta smerovala do Považskej Bystrice. Po krátkej prestávke a občerstvení u Hoštáka sa vrátili späť. Tá naozajstná zábava začala až v sobotu večer. Vypadol DJ, ale tu sa opäť ukázala kreativita motorkáriek. Spravili si vlastný karneval spojený s pyžamovou party. Smiechu a dobrej zábavy bolo na rozdávanie. Možno dobre, že sa okrem srdiečok a spomienok nedá nikam uložiť. Baby sa dohodli, že o rok sa opäť stretnú a celý víkend bude patriť iba im.
dsc8753.jpg
dsc8531.jpg

TEXT: M. TVRDÝ- MTV STUDIO, FOTO: AUTOR


Buďte s nami v kontakte

Komentáre