Vo Sverepci sa predstavila takmer stovka pretekárov!

V nedeľu 19.6.2022 sa na známej, čisto prírodnej motokrosovej trati vo Sverepci odjazdilo tretie pokračovanie tohtoročného seriálu MM SR MX OPEN.

Vo Sverepci sa predstavila takmer stovka pretekárov!

Na Považie dorazila takmer stovka pretekárov nielen zo Slovenska, ale aj Českej republiky, Poľska, Maďarska či Ukrajiny. Tejto motokrosovej nedeli prialo aj počasie, nakoľko od rána bolo veľmi pekné, slnečné a teplé podnebie, ktoré trať síce trochu vysušovali, ale určite neuberali na intenzívnom motokrosovom zážitku.

Vo Sverepci sa predstavili jazdci kategórii MX85, MX junior 125, MX2 junior, MX2, MX Open, MX4 a MX4+. Motokrosová trať na Považí patrí medzi obľúbené, čo bolo poznať aj na počte štartujúcich. Jazdilo sa na dve, samostatne hodnotené finálové rozjazdy. Niektorí jazdci si odniesli plný bodový zisk a ukoristili si jednoznačné víťazstvo, iným dopomohlo k výhre malý rozdiel bodov. Poďme sa však pozrieť na jednotlivé triedy:

4.jpg

MX85
Víťazstvo v najnižšej kubatúre si ukoristil český pretekár Jakub Marčík #485, ktorého vynikajúco stíhal náš Jakub Šilhavík #254. Počas druhej finálovej jazdy náš Jakub dýchal na chrbát tomu českému, avšak Šilhavíkovi sa stalo osudným roztrhnutie reťaze a tak nemohol druhú finálovku dojazdiť (toľká škoda!). Druhé miesto patrilo po súčte bodov Adamovi Zemanovi #7 a tretí skončil Matěj Kozák #116 (CZE).

MXjunior125
Slovenský pretekár Ľubomír Galandák #188 odštartoval vynikajúco, keď prvú finálovku s prehľadom zvíťazil. Avšak v tej druhej sa nedal Galandákom zastrašiť český jazdec Ladislav Eliáš #949, ktorý dokázal perfektne zrýchliť a pred Ľubomírom prišiel do cieľa so 6 sekundovým náskokom. Po súčte bodov a lepšie zajazdenej druhej finálovej jazdy si prvenstvo domov odniesol Čech Eliáš, druhý bol Galandák a tretie miesto patrilo Přemyslovi Zimekovi #423 (tiež CZE).

MX2 junior
Tejto triede jednoznačne dominoval Jaroslav Katriňák ml. #9, ktorý s prehľadom vyhral obe finálové rozjazdy. Stabilne v oboch rozjazdách dojazdil na druhom mieste Jaromír Steiger #333 z ČR a tretí skončil (po súčte bodov) jeho krajan Vojtech Švirák #315.

11.jpg

MX2
Nebolo prekvapením, že najrýchlejším pilotom, ktorý doposiaľ nenašiel premožiteľa v tejto kategórii, bol Tomáš Kohút #4 (Osička MX Team). Ten s vysokým náskokom vyhral obe finálovky. Na druhom mieste sa vo Sverepci umiestnil Jozef Posluch #52 a tretie miesto patrilo Jakubovi Kristófovi #771 z Maďarska.

MX Open
Triede MX Open kraľoval Osička MX Team. Tu sa totiž na prvom a druhom mieste umiestnili jazdci Osička MX Team-u a to – na prvom mieste Šimon Jošt #53 a na mieste druhom to bol Martin Krč #377 (CZE). Krč v druhej finálovej jazde predviedol krásny výkon typu štart-cieľ – získal holeshot a do cieľa ho už nikto nedokázal obehnúť. Títo dvaja "za sebou" nechali tretieho Pavla Repčáka, ktorý jazdí za Orion racing.

6.jpg
9.jpg
7.jpg
5.jpg

Medzi najskúsenejšími a najstaršími pretekármi v triedach MX4 a MX4+ to bolo nasledovné: MX4-ku nekompromisne zvíťazil Jindřich Hrabica #11 z Českej republiky pred druhým Ivanom Černým #22 (SVK) a tretím Marekom Paličkom #17, tiež CZE. V triede MX4+ bolo poradie ako v prvej, tak i druhej finálovej rozjazde rovnaké a tak sa na prvom mieste umiestnil český toreádor Petr Dokoupil #991, druhá priečka patrila nášmu Petrovi Pipichovi #9 a tretí skončil Vladislav Shmatok #313 (UA).

10.jpg
8.jpg

Kompletné výsledky podujatia MX OPEN Sverepec ako aj priebežné poradie seriálu nájdete po kliknutí sem…

Nedeľa vyšla naozaj na jednotku a veľká vďaka patrí nielen organizátorovi za vynaloženú námahu k bezchybnému priebehu podujatia, ale aj všetkým ostatným, ktorí dotvárali perfektnú motokrosovú atmosféru.

Vo Sverepci došlo i k zraneniam niekoľkých jazdcov, ktorých chceme touto cestou srdečne pozdraviť a popriať skoré uzdravenie a bezproblémový návrat do sedla motocykla.

3.jpg

Seriál MM SR MX OPEN pokračuje už 2.-3.7.2022 vo Veľkých Uherciach ako súčasť Majstrovstiev Európy mladých motocyklových nádejí v triedach EMX65 a EMX85 (z MM SR štartujú len triedy MX2 a MX Open).

Zdroj SMF, foto: Michal Špánik, Milan Yetti Kováčik

Buďte s nami v kontakte

Komentáre