Tipy na tripy II

Láka vás motodovolenka vo vzdialenejších kútoch zeme a zvažujete prepravu motoriek inak ako „po vlastnej osi"? Môžete využiť služby Hariho spoločnosti, ktorá vám motorky dovezie na miesto určenia a vy sa môžete prepraviť pohodlne letecky. Vidieť Neapol a zomrieť... Napísal Goethe a to nebol na Sicílií. Alebo čo tak dať si dve vrchárske etapy Tour de France – Andorra a Pyreneje?

Tipy na tripy II
Neapol & Sicília

Na tomto výlete uvidíte také lákadlá ako Neapol, Palermo, Corleone, Cataniu, sopky Vezuv a Etnu. Deň príletu využite prehliadkou Neapolu. Na druhý deň doobeda si môžete pozrieť Pompeje a sopku Vezuv. Poobede vyštartujete za krásami cesty Positano – Amalfi, prípadne navštívite ostrov Capri. Ďalej už budete smerovať na Calabriu do mestečka Villa San Giovanni, na trajekt do sicílskej Messiny. Trajekty premávajú každých 15 minút a plavba trvá asi pol hodinu. Na Sicílii odporúčame navštíviť mestečko Cefalu, ďalej Palermo, cez rodisko „krstného otca " Corleone, pozrieť do Agrigenta, na Údolie chrámov. Z Agrigenta prejdete do Sirakúz, pozriete si mesto a ďalej môžete smerovať cez Cataniu na sopku Etna. Odtiaľto cez Taorminu do Messiny na trajekt a späť do Neapola. Takto navrhnutý okruh má cca 1.900 km. Spiatočné letenky Bratislava – Neapol na jún kúpite za cenu okolo 130 eur. Preprava motoriek na trase Bratislava – Neapol – Bratislava stojí 2.200 eur, pričom v cene je 8 dní čakania. Pri šiestich motorkách sú to náklady 2.200 eur : 6 = 366 eur pre jedného. Keď pripočítame spiatočnú letenku 130 eur, spolu je to 496 eur. Po vlastnej osi sú náklady pri 2.800 km tam aj späť a 5 litrovej spotrebe 28 x 5 = 140 litrov x 1,47 eur = 206 eur za benzín, nocľah po ceste 2 x 45 eur = 90 eur, diaľnice 249 eur. Spolu teda 206 + 90 + 249 = 545 eur a to sme nezarátali amortizáciu motorky.

Pri verzii s leteckou prepravou naviac ušetríte nielen náklady, ale aj štyri dni dovolenky.

Andorra & Pyreneje

Kto sa chce kúpať na jednej dovolenke v Stredozemnom mori a aj v Atlantiku, dať si na kufor nálepku Andorry a okrem iného prejsť si dve etapy Tour de France, nech číta ďalej... Z Girony k moru je cca 35 km. Prvý deň je možnosť okúpať sa v mori, dať si na večeru čerstvú rybu s kvalitným španielskym vínom. Ráno potom vyraziť smer Andorra, čo je asi 250 km. Určite si nechajte jeden deň na pozretie si zaujímavých miest tohto kniežactva. Z Andorry Arcalis po trase dvoch etáp Tour de France – Vielha – Bagneres de Luchon do Pau je cca 350 km. Po ceste si ešte môžete pozrieť známe pútnické mesto Lourdes. Z Pau k Atlantiku do španielskeho prímorského mestečka Donostie je približne 170 km. Deň voľna, kúpanie v Atlantiku, dobrá večera, ohnivé víno, aj takto ťažko sa dá pretĺkať životom...

Na spiatočnej ceste si môžete dať zmrzlinu v Pamplone a pokračovať na mestečko Aínsa, ďalej znovu do hôr, cez priesmyky až do Saint Girons. Z Aínsa je to cca 200 km po dolinách a horách.

Zo Sain Girons je pekná cesta do Puigcerda, ďalej cez Ripoll a mestečko Olot až do Girony.

Takto navrhnutý okruh má cca 2.100 km a vedie prevažne horami. Ale samozrejme si môžete zvoliť aj inú trasu podľa vašich nárokov a predstáv. Kúsok od Girony je Barcelona, kúsok od Pamplony je Bilbao a tak ďalej... Spiatočná letenka Bratislava – Girona stojí v júni orientačne 150 eur. Preprava motoriek Bratislava – Girona – Bratislava vás vyjde 2.680 eur, v cene je osem dní čakania. Keď cenu prepravy rozdelíte na šesť motorkárov, tak náklady na prepravu sú 2.680 : 6 = 447 eur. Spolu s cenou letenky je to 447 + 150 = 597 eur. Po vlastnej osi by náklady pri 3600 km tam aj späť a 5 litrovej spotrebe boli asi 36 x 5 = 180 litrov x 1,47 eur = 265 eur za benzín, nocľah po ceste 4 x 45 Eur = 180 eur, diaľnice 285 eur. Spolu : 265 + 90 + 285 = 640 eur bez amortizácie motorky. Pri leteckej preprave teda ušetríte peniaze a najmenej štyri dni dovolenky.

Prepravu motoriek, ale aj batožiny, či pasažierov zabezpečuje Hariho spoločnosť. Pre motorkárov, ktorí by chceli využiť prepravu motoriek autom, ale sú len dvaja – traja, spoločnosť ponúka na svojej webovej stránke možnosť uverejniť destináciu a termín, kedy a kam by ste chceli ísť a možno sa pridajú ďalší záujemcovia. Týmto si spoločne znížite náklady na prepravu. Pritom v cieľovej destinácii môžete na cesty vyraziť spoločne s novými známymi, prípadne sa na potulky vydať každý svojou cestou...

prives.jpg

Hariho spoločnosť s. r. o.
www.odtahovasluzba.online
Tel.: 00421 905 701 272



Buďte s nami v kontakte

Komentáre