Svet motocyklov - marec 2022

Jar sa nezadržateľne blíži a s ňou prichádza aj marcové vydanie časopisu Svet motocyklov v ktorom okrem iného nájdete exkluzívne testy modelov Ducati Panigale V4 S a Honda ADV 350. A čo ďalšie? Dozviete sa v krátkej upútavke!

Svet motocyklov - marec 2022

AKTUALITY

TEST: HONDA CB650R

Vysokootáčkový štvorvalec, ľahký oceľový rám a prémiová výbava tvorí základ naháča strednej triedy, ktorý je členom rozvetvenej rodiny modelov Honda v štýle Neo Sport Café. Precízne vyladená CB650R pri prechode na emisnú normu Euro5 prešla ďalšími vylepšeniami, ktoré zvyšujú komfort a všestranné využitie tohto obľúbeného modelu.

1011.jpg

YEZDI ROADSTER, SCRAMBLER & ADVENTURE

Ak náhodou nepoznáte príbeh indickej značky, ktorá sa nápadne vyslovuje rovnako ako české slovo „jezdí", tak vám ho v skratke vyrozprávame. A popri tom predstavíme tri novinky tejto znova oživenej legendy, ktorá má aj dnes veľa spoločného so značkou Jawa.

TEST DUCATI PANIGALE V4 S

Kráľovná zdrvujúcej rýchlosti, brutálnej sily a erektívneho štýlu je tu. Dostala plastiku, makala aj v posilňovni. Slintajte, čítajte, odpadávajte. Toto je dáma, ktorej stačí vyzliecť zrkadlá, značku a zažijete s ňou sex svojho života! Jedinou podmienkou je vedieť kam máte kliknúť. Inak to môže byť slečna, čo vás vyjde poriadne draho, ale domov ju „odprevadiť" nepôjdete.

1819.jpg

PREDSTAVENIE KAWASAKI VERSYS 650

Stálica menom Versys má za sebou dlhé roky, vlastne už jeden a pol desaťročia služieb. Začalo to v kubatúre 650 a tento Versys nielen že bol prvý, ale našiel si aj najviac priaznivcov. Za celý ten čas základ zostal bez väčších zmien, inovovali sa len drobnosti. Najnovšie nám Versys 650 opäť trochu „dospel", pôsobí väčším, serióznejším a vážnejším dojmom.

2223.jpg

PREDSTAVENIE: SUZUKI KATANA

Pre japonskú značku Suzuki je charakteristické využitie osvedčených konštrukcií a motorov, vďaka čomu ponúka spoľahlivé stroje za rozumnú cenu. Pekným príkladom sú minuloročné novinky postavené na takmer identickom základe. Ako štvrtá v poradí prichádza na trh ľahko upravená Katana.

TEST VOGE 500 DS

Motorka si môže budovať svoje postavenie na trhu dlhé roky, osloviť postupne čoraz viac zákazníkov, popri tom absolovovať menšie, či väčšie vylepšenia... Ale môže prísť aj celkom nečakane a osloviť potenciálnych záujemcov svojim talentom – vyváženou stavbou, či celkovo vydarenou kombináciou viacerých faktorov. Je to náhoda? Pokojne to môžete nazvať aj nováčikovským šťastím...

2627.jpg

PREDSTAVENIE: INDIAN SCOUT ROGUE

Nestáva sa často aby svetová premiéra novinky z produkcie americkej značky prebehla práve na Slovensku. Pár hodín pred uvoľnením informácií celému svetu, bol v priestoroch bratislavského showroomu Indian predstavený nový Scout Rogue, ktorý prináša agresívny štýl do ikonického radu Scout.

3031.jpg

TEST HONDA ADV350

Keď Honda predstavila v roku 2016 unikátny model X-ADV750, možno celkom nevedela, ako presne trafila klinec po hlavičke. "SUV na dvoch kolesách" sa rýchlo uchytilo a koncept adventure skútrov sa mohol ďalej vyvíjať. V roku 2020 uviedli ADV150 pre ázijský trh a o rok neskôr stálo na prestížnom motosalóne EICMA dráždivé adévéčko so silnejším motorom. Na novej Honde ADV350 sme jazdili ako prví zo Slovenska.

3233.jpg

PREDSTAVENIE HARLEY-DAVIDSON 2022

Po minuloročnej Pan Amerike a modeli Sportster S zatiaľ Harley pre rok 2022 nepridal žiaden nový moderný kvapalinou chladený model. Ale zato nám do novej sezóny Američania dopriali celkom slušnú dávku úprav pre svoje klasické modely Softail, Touring a CVO. Určite najväčšou bombou medzi klasikami je nový model Low Rider ST.

MOTOTURISTIKA: RAKÚSKO

Keď má človek na motorkové výjazdy parťákov pracujúcich na zmeny, ťažšie sa hľadá termín vhodný pre všetkých. Obvykle sa nám to podarí vďaka ladeniu s časovým predstihom pomocou "obežníkov", napríklad cez Whatsapp. V polovici augusta sa mi nechcelo čakať, tak som sa vychytil sám, v duchu – kam zájdem v prvý deň, odtiaľ sa vrátim na druhý deň. A bol z toho super trip.

PREDSTAVENIE SCHUBERTH C5V

Koncept vyklápacej prilby nie je pre značku Schuberth žiadnou novinkou, veď s týmto riešením prišla už pred viac ako dvoma desaťročiami. Vývoj samozrejme pokračoval a výsledkom je najčerstvejší prírastok – model C5.

BMW MAGAZÍN

DAKAR 2022

Ďalší Dakar, už 44. celkovo a tretí v Saudskej Arábii je za nami. Celé to dianie bolo opäť ako na hojdačke, nechýbalo množstvo odstúpení favorizovaných jazdcov a poradie sa miešalo z etapy na etapu. Výsledok v kategórii motocyklov bol neuveriteľne tesný.

SVITKOV ŠŤASTNÝ TRINÁSTY

Už dlhé roky je neodmysliteľným „cirkusom", ktorý nám spestruje začiatok roka, legendárny Dakar. Aj keď je už 44. ročník vraj najťažšej rally sveta minulosťou, vráťme sa k nemu aspoň pár riadkami. Už trinástykrát v rade bol súčasťou tohto kolotoča aj náš Štefan Svitko.

6263.jpg

PREDSTAVENIE TRIUMPH TIGER SPORT 660

V posledných rokoch sme poznali len dvojicu objemových verzií Triumph Tiger. „Veľkú" 1200-vku dopĺňali ľudovejšie modely s motorom s objemom necelých deväť stoviek kubíkov. Najnovšie k tejto dvojici pribúda ešte ľudovejší kúsok s označením 660.

TEST SWM SR 500 R

Na sklonku minulej sezóny sme vám predstavili tristovku od staro-novej značky SWM, no vyskúšali sme si aj objemnejšieho a výkonnejšieho súrodenca s pollitrovým motorom. Navonok sú motorky úplne na nerozoznanie, jazdné vlastnosti sú však pochopiteľne celkom odlišné.

6667.jpg

PREDSTAVENIE: YAMAHA XSR900

Yamaha uvádza na trh ďalšiu generáciu svojho najvýkonnejšieho retro naháča. Model XSR900, ktorého dizajn je inšpirovaný pretekárskymi špeciálmi z 80. rokov, predstavuje novú úroveň výkonu, jazdných vlastností a elektronickej výbavy v kategórii Sport Heritage.

LEGENDY MOTOŠPORTU: GARRY McCOY

„Kráľ šmykov" alebo „The Slide King" je najcharizmatickejšie označenie tohto 49 ročného bývalého pilota MotoGP a SBK. Nezabudnuteľný Austrálčan s prezývkou „Gaz" sa pre mnohých stával hrdinom z nedeľnej televíznej obrazovky. Jazdec, ktorý zabával milióny fanúšikov a získal celosvetové uznanie za to kým je.

RENOVÁCIA TATRAN 125: REŠTAUROVANIE CHRÓMU

Priznám sa, že doteraz som chrómovanie považoval len za jednoduchý proces nanesenia hrubej chrómovej vrstvy, ktorá ľahučko zahladí všetky nerovnosti. Po návšteve špecialistov v M&G Classic Chrome & Cars sa mi však otvorili oči a videl som v priamom prenose, aké obrovské množstvo práce je za jedným profesionálne zrenovovaným chrómovým dielom.

TEST APRILIA TUONO V4 FACTORY

Niektoré veci je lepšie radšej ani neskúšať. Napríklad také tvrdé drogy. Pretože potom človek stále túži po tom úžasnom, slastnom opojení, ktoré mu dokážu priniesť. Ja sám som však urobil životnú chybu a po rokoch odolávania vyskúšal drogu s názvom V4. A ešte k tomu v tej najsilnejšej forme s označením Factory.

7879.jpg

A kto si teraz objedná a uhradí ročné predplatné časopisu Svet motocyklov v hodnote 25,70 Eur získa tričko zdarma a naviac bude zaradený do žrebovania o skúter skúter Adamoto Falsh 125.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre