Svet motocyklov - jún 2022

V predaji je ďalšie číslo časopisu Svet motocyklov. A čo v ňom nájdete? No veď pozrite si predstavenie!

Svet motocyklov - jún 2022

AKTUALITY

MÁJOVÁ BMW ROADSHOW 2022

Máj je najobľúbenejším mesiacom všetkých testovacích motocyklových akcií. A slovenská divízia BMW Motorrad spolu so svojimi predajcami už tradične aj tento rok zorganizovala v máji testovaciu akciu určenú pre svojich zákazníkov.

ROZHOVOR: SITUÁCIA NA MOTOCYKLOVOM TRHU

Jedna zložitá situácia strieda druhú, sotva sme sa vystrábili z jednej problematickej situácie a už tu máme ďalšie. Slovo „kríza" počúvame čoraz častejšie, chýbajú suroviny, materiály, mikročipy, komplikuje sa doprava a to už by snáď na týchto pár úvodných riadkov aj stačilo... Boli sme zvedaví, ako to vyzerá na trhu nových motocyklov a oslovili sme Mareka Malatinca zo Zväzu automobilového priemyslu SR, aby nám aktuálnu situáciu trochu priblížil.

PREDSTAVENIE: ATLAS BRACE

Motocyklový šport, ale aj hobby jazdenie na motorke majú svoje riziká. Našťastie tu máme výrobcov a produkty, ktoré bezpečnosť zvyšujú. Novinkou na našom trhu sú chrániče Atlas Brace v ponuke spoločnosti ACI.

TEST TRIUMPH TIGER 1200 RALLY EXPLORER

Toto mal pôvodne byť test nového krpatého Tigra 660 Sport. Keď som si ho išiel po dohode vyzdvihnúť do krásnej novučičkej predajne Motocorse v Bratislave, šplechli mi do tváre limitovanú ponuku, ktorá sa neodmieta. Jeden z mála nových Tigrov vo fullke, ktorý sa takto na jar objaví na Slovensku, je práve rozjazdený. A je len na posledných pár dní voľný na test, pretože sa - jednoducho okamžite predal.

2021.jpg

PREDSTAVENIE: MIKONA

Sú nenápadné, ale napriek tomu pre jazdu na motorke životne dôležité. Reč je o pneumatikách. Stáva sa, že ich jazdci podceňujú, nevenujú im dostatočnú pozornosť a zabúdajú aj na takú obyčajnú banalitu, ako je kontrola tlaku. Pritom od ich stavu vo veľkej miere závisí naša bezpečnosť.

TEST: INDIAN SCOUT ROGUE

Indian Scout Rogue je najmladším členom rodiny stredne veľkých cruiserov z produkcie amerického výrobcu. Okrem agresívneho štýlu s množstvom tmavých detailov, niekoľko menších zmien sa citeľne prejavilo na zlepšenej jazdnej pozícii a ľahšej ovládateľnosti.

2627.jpg

PREDSTAVENIE: PROJEKT SAVE SOIL

Dnes je už celkom bežné, že na motorkách vyrážame na dobrodružné cesty dlhé tisíce kilometrov, vedúce napríklad aj naprieč kontinentom. Cesta, ktorú vám teraz priblížime, je však predsa len iná, ako tie "bežné motovýlety"…

TEST APRILIA TUONO 66O FACTORY

Malý tuniačik sa mi minulý rok tak zapáčil, že som si ho musel požičať znova. Pri rozdeľovaní testovacích motoriek nepoznám kamarátov, a tak mi presne po roku v garáži pristálo toto čierne Tuono 660. Tentokrát v úplne novej verzii Factory, čo znamená 5 koní naviac, 2 kilá dole a hlavne ostrejší plne nastaviteľný podvozok.

3233.jpg

PREDSTAVENIE: LS2

Určite ste si všimli, že v redakcii často používame prilby LS2. A možno ste si všimli aj to, že značka LS2 sa okrem prilieb už dávnejšie venuje aj motocyklovému oblečeniu. Niekoľko kúskov máme už aj v našom redakčnom šatníku. Dnes si napríklad „vyskladáme" komplet, ktorý sa výborne hodí do každodennej mestskej premávky, ale uplatnenie nájde aj pri výletoch.

TEST: KAWASAKI Z650RS

Pri listovaní katalógu Kawasaki nájdeme v kategórii Modern Classic mašiny evokujúce „staré dobré časy". Okrem rôznych verzií klasickej W800 tu nájdeme športovejšiu Z900RS s odkazom na 70. roky. Tento rok ponuku rozšírila menšia a výrazne lacnejšia sestra Z650RS. Srdcia motorkárov, ktorým učaroval klasický vzhľad musia zaplesať, lebo okrem efektného retro kabátu ponúka výborne vyladenú techniku.

3839.jpg

SLOVÁK PREŠIEL SLOVENSKO SO SUPER SOCOM

Volá sa David Slovák a jedného dňa - sa ako správny Slovák - rozhodol, že precestuje všetkých 141 slovenských miest. A tentokrát mu pri jeho misii pomáhalo elektrické Super Soco TC PRO, s ktorým prešiel tisícku kilometrov z najvýchodnejšieho miesta na Slovensku až po Záhorskú Ves - to najzápadnejšie miesto našej malej krajiny.

4445.jpg

PREDSTAVENIE: CITY NOMAD

Len tak si na ľahko vyraziť do mesta? V oblečení, ktoré vyzerá ako bežná mestská móda, no ponúka aj základnú ochranu pri páde? Vyskúšali sme džínsy Dany a ľahkú letnú bundu Rambler z kolekcia motocyklovej značky City Nomad.

TEST YAMAHA R7

Hračka, čokoláda a prekvapenie. Viem, ako vyzerá navonok ale nikdy neviem čo sa skrýva vnútri. Funguje to od roku 1974 a funguje to dobre, lebo do dneška sa kindriek predalo viac ako 30 miliárd. Aj nová R7 má pekný obal, tak trochu síce viem čo sa skrýva vo vnútri, ale či je v tom balení aj zaujímavá hračka sa dozviem teraz.

4647.jpg

CUSTOM: HONDA CBX1000

Chceme naspäť staré dobré časy! Časy, keď Honda tvorila motorky pre skutočných chlapov! Presne také, akou je legendárna CBX1000 s neskutočným radovým šesťvalcom. A customový motocykel postavený na základe takejto legendy jednoducho nemôže vyzerať inak ako legendárne.

5253.jpg

PREDSTAVENIE: MX KTM A HUSQVARNA 2023

KTM aj modro žlto biela sestra Husqvarna priniesli úplne nové motokrosové modely. Nové rámy, podsedláky, kompletne nové pružiace komponenty, dvojtakty so vstrekovaním a prekopané štvortaktné motory - už teraz sa tešíme, ako na trati vyskúšame toto nové motokrosové profi náradie!

TEST: HONDA PCX & NSS

Skútrik s objemom osminy litra nemusí byť len obyčajným mestským približovadlom. Aj v tejto kategórii nájdeme veľa rôznych charakterov. A nie je nič nezvyčajné, že sa absolútne odlišné povahy stretnú aj u jedného výrobcu. To je len dobre, pretože každý tak môže siahnuť po stroji, ktorý mu najviac vyhovuje. O pár riadkov ďalej zistíme, že z tejto dvojice testovaných strojov vlastne nie sú rivali, pretože každý z nich má namierené na inú klientelu.

5657.jpg

LEGENDY MOTOŠPORTU ALEX BARROS

Legenda motocyklového pretekania, Alex Barros, ktorý vyrastal po boku legiend ako Eddie Lawson alebo Kevin Schwantz, sa zúčastňoval pretekárskych víkendov najvyššej úrovne neuveriteľných 21 rokov. Po celú svoju kariéru skromný, pokorný, až nenápadný Brazílčan má za sebou mnoho víťazstiev a pódiových umiestnení.

6263.jpg

TEST: HARLEY-DAVIDSON LOW RIDER ST

Napriek prívalu nových kvapalinou chladených modelov jadro výrobného programu značky Harley-Davidson stále tvoria klasické cruisery. Tento rok rozšíril ponuku rozvetvenej rodiny Softail originálny Low Rider ST. Jeho výborne fungujúci podvozok v kombinácii s asfalt trhajúcim motorom Milwaukee-Eight 117 robia z jazdy veľmi intenzívny zážitok.

6465.jpg

MINI MX PROJEKT UPGRADE

Deti rastú ako z vody, takže pred vstupom do tretej sezóny už potrebovala Yamaha PW50 malý upgrade, aby výškovo aj výkonovo zvládala jazdiť s nadšeným šesťročným dievčaťom. A tak sme pred sezónou stihli urobiť pár úprav na motore, použili vyššie riadidlá, ostré oceľové stupačky a nakoniec dali ušiť krásne racingové sedadlo na mieru.

TEST: SEGWAY SNARLER AT6 L

Značka Segway je dobre známa svojimi balančnými dvojkolkami, ktoré svojho času urobili „dieru do sveta". Pred niečo viac ako rokom boli predstavené stroje z úplne iného segmentu. Dielom Segway Powersports sú štvorkolesové stroje rôznych kategórií - okrem bežných štvorkoliek aj side by side vozidlá. Ako prvú sme si vyskúšali klasickú štvorkolku.

7071.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre