Svet motocyklov - júl 2022

V stánkoch a na čerpacích staniciach je už v predaji ďalšie číslo časopisu Svet motocyklov a čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov - júl 2022

AKTUALITY

TEST HUSQVARNA 701 ENDURO

Sedemstojednotka? V enduro prevedení? Tak tú si vždy poctivo užijem. A poctivo si ju užije každý, kto má rád terén a poriadne enduro pojazdenie. Pretože toto je jedno z posledných poctivých endúr.

TEST KTM 1290 SUPER ADVENTURE R

Najsilnejší, najlepšie do terénu vyzbrojený a jednoznačne najviac agresívne vyzerajúci bajk v kategórii veľkých cestovných endúr, ktoré sa neboja ani aktívnej jazdy v teréne – to je KTM 1290 Super Adventure R. Stroj pre tých, ktorí na to majú peniaze, majú na to odvahu a majú na to ešte kopec ďalšieho. A keď na to nemáš aspoň jednu z týchto vecí, tak na to vlastne nemáš!

1617.jpg

TEST TRIUMPH TIGER SPORT 660

Triumph Tiger 1050 s podoznačením Sport bol v minulosti zábavnou zákrutovou alternatívou k nudnejším veľkým cestovným endurám. No v posledných rokoch znamená označenie Sport u Angličanov aj viac dostupnosti – napríklad ako v prípade modelu Tiger Sport 850. A tohtoročná novinka Tiger Sport 660 spája obidvoje – viac zábavy s lepšou dostupnosťou.

2021.jpg

STYX ZVOLEN

Pod názvom STYX pred viac ako dvadsiatimi rokmi vznikla maličká predajňa motocyklov a príslušenstva vo Vrábľoch. Odvtedy sa mnohé zmenilo a svoje brány otvorilo pod touto značkou už viacero predajní po celom Slovensku. Najnovším prírastkom je predajňa vo Zvolene.

2425.jpg

EXKLUZÍVNY TEST: INDIAN PURSUIT & CHALLENGER

Horúca novinka z produkcie najstaršieho amerického výrobcu motocyklov okrem prvotriedneho komfortu prináša novú úroveň výkonu, ovládateľnosti a najmodernejších elektronických systémov na ktorú sme u veľkých krížnikov ciest spoza veľkej mláky neboli zvyknutí. Ako jediný zo Slovenska som si mohol vychutnať výnimočný zážitok z jazdy po úžasných alpských cestách nielen s luxusným touringom Pursuit, ale aj baggerom Challenger, s ktorým zdieľa rovnaký základ.

2627.jpg

MOTOTURISTIKA – DOLOMITY

Bikeri v našich stredoeurópskych končinách to majú s plánovaním tripu jednoduché. Buď si vymyslia krajinu kde ešte neboli, alebo, keď im dôjde inšpirácia, nájdu si trasy v neďalekých Alpách. Naša banda sa dostala tak trocha medzi to. Neboli sme v talianskych horách, tak sa zrodila misia "Dolomity 2022". Ani priďaleko, ani za rohom.

3435.jpg

ELEKTRICKÝ PROTOTYP DUCATI

V Ducati doteraz veľa skúseností s elektropohonom nemali, no vývojári fabriky poriadne zapracovali, spojili svoje sily aj s vývojármi športového oddelenia Ducati Corse na svete je prototyp prvého elektrického motocykla od tejto talianskej značky.

TEST: SUZUKI GSX-S1000GT

Agresívnejší dizajn, väčší komfort a poriadna dávka športového vyžitia definuje najnovšiu generáciu športovo-turistického modelu Suzuki, postaveného na základe naháča GSX-S1000. Obidva motocykle využívajú osvedčený štvorvalec z legendárneho superbiku K5 v kombinácii so stabilným podvozkom a modernou elektronikou. Z tak kvalitných surovín sa dá vyrobiť veľmi chutná lahôdka.

4243.jpg

HARLEY VR1000 CUSTOM

Verte tomu či nie, ale Harley-Davidson vyvíjal koncom osemdesiatych a začiatkom deväťdesiatych súťažný motocykel pre americký seriál cestných pretekov AMA Superbike. Výraznejšie úspechy síce nikdy nedosiahol, no špeciál s označením VR1000 sa do kníh určite zapísal ako najlepšie ovládateľný Harley-Davidson v histórii.

4647.jpg

VOGE 300 RALLY

Voge je na našom trhu nováčikom, ale vyskúšali sme si už viacero modelov tejto značky.K najnovším prírastkom patrí šikovné endurko. Hneď, ako sa objavil prvý exemplár, neváhali sme. Ani malé, ani veľké, šikovné v teréne, ale aj v mestskej premávke. Každodenný pomocník, ale aj dobrý spoločník na dobrodružné výlety...

4849.jpg

HUSQVARNA & TRIUMPH V PREŠOVE

Na východe Slovenska je veľa krásnych vecí, no jedna z nich tam dodnes chýbala. Vlastne dve. Značka Husqvarna Motorcycles a značka Triumph – odteraz v Prešove v novom krásnom showroome firmy SP MOTO.

TEST: YAMAHA TMAX

Exkluzívny TMAX, ktorý v roku 2001 prišiel s odvážnym spojením praktického využitia skútra a výkonu športovej motorky, poskytuje tisícom jazdcov vzrušujúci pocit slobody pri dochádzaní za prácou, či víkendovým relaxom. Aby si udržal povesť kráľa maxiskútrov, japonský výrobca ho pravidelne modernizuje a tak po dvoch rokoch opäť prichádza s množstvom významných inovácií.

LEGENDY MOTOŠPORTU - LORIS CAPIROSSI

Nezabudnuteľný taliansky pretekár, pochádzajúci z malého mestečka Castel San Pietro Terme, z úpätí toskánsko-emiliánskych Apenín.... Obrovský milovník zmrzliny pretekal od svojich štrnástich rokov, jazdiť však začal už od štyroch. Manažérkou mu dlhé roky bola vlastná mama. Kuriózne však je, že aj napriek manažérskej funkcii samotné preteky nikdy nesledovala. Loris tak po skončení pretekov vždy zdvihol telefón a volával domov, aby poinformoval o priebehu.

TEST: HONDA CB500F

Novinky modelového radu CB500 nám opäť ukázali aké zábavné môžu byť cenovo dostupné motocykle, s úsporným motorom, postavené na mieru majiteľov vodičských oprávnení skupiny A2. Testovaný naháč CB500F, i jeho kapotovaná sestra CBR500R vstupujú do novej sezóny s kvalitnejšou výbavou, ktorá z nich robí ešte atraktívnejšie modely, pričom cena zostala zachovaná.

6061.jpg

KLASICKÝ MOTOKROS NA KLASICKEJ TRATI

V posledných rokoch zažívame retro vlnu a rastúcu popularitu vintage štýlu. No pravdou je, že v motošporte nejde o žiadnu novinku, vintage disciplíny, pri ktorých sa jazdí na starých motorkách, sú úplne bežné. V cestných pretekoch, v triale, dokonca aj v endure a výnimkou samozrejme nie je ani motokros.

SEGWAY FUGLEMAN UT10

Keď Segway Powersports vstúpil do sveta štvorkoliek, hneď bolo jasné, že tento nováčik v segmente to s terénom myslí vážne. Okrem klasických štvorkoliek totiž okamžite predstavil aj športové side by side Villain a nechýbalo ani pracovné UTV-čko s názvom Fugleman, ktoré sme si vyskúšali.

6667.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre