Svet motocyklov - august/september 2021

Ani sme sa nenazdali a máme tu letné dvojčíslo!!! A čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov - august/september 2021

AKTUALITY

PREDSTAVENIE: KTM RC 8C

KTM konečne začala ťažiť aj v reálnom svete zo svojho takmer päťročného snaženia a nedávnych úspechov v MotoGP. Oranžoví postavili svoj prvý superšport s označením RC 8C, ktorý je určený striktne na okruhovú zábavu. A už na prvý pohľad sa riadi heslom značky Ready to Race!

1213.jpg

YAMAHA MT TOUR

Do nádherného prostredia Malej Fatry cez víkend 7. a 8. augusta zavítal kamión plný motocyklov. Yamahe sa tento rok po vynútenej minuloročnej prestávke opäť podarilo zorganizovať MT Tour, ktorá predstavuje jedinečnú možnosť vyskúšať si motorku podľa svojho výberu.

TEST TRIUMPH TIGER 850 SPORT

Čo by ste si kúpili za dve tisícky? Ja by som ich asi prelial cez nádrž a minul na ubytovanie, stravu a ostatné výdavky počas letnej cesty do Nórska. A hádam by mi ešte aj niečo zostalo. A čo by ste urobili vy s 2.000 eurami, ktoré ušetríte na tom, že si nekúpite pravého Tigra 900 GT ale len „fejkového" Tigra 850 Sport?

1617.jpg

PREDSTAVENIE BMW CE 04

U motocyklov elektrike zatiaľ trošku odolávame, no medzi skútrami ju jednoznačne schvaľujeme! BMW má novú generáciu skútrov s nulovými emisiami a po relatívne konvenčnom modeli C Evolution prichádza teraz s nadčasovým, futuristickým dizajnom nového modelu CE 04.

TEST: INDIAN CHIEF BOBBER DARK HORSE

Indiánom, akých od detstva poznáme z mayoviek sa viac takto vravieť nemá. Údajne doterajšie pomenovanie môže vyznievať dehonestujúco, pretože keď tak Kolumbus skupinu kmeňov označil, veril, že našiel novú cestu do Indie. Takže sa v rámci politickej korektnosti oficiálne nazývajú pôvodnými obyvateľmi Severnej Ameriky. No motocykle Indian predpokladám i napriek tomu zostanú pri zaužívanej značke. Čo tam po akých útlocitných nezmysloch. A keď Indian postaví bobber, nebabre sa ani s pohodlím či striedmosťou v parametroch. Slušní chlapci vozia na motorkách vodné chladiče? Tak tu nie. Červenokožec sa s nami maznať nehodlá. Buď si túto kopu železa osedláte, skrotíte, prijmete, alebo sa producírujte na niečom konfekčnejšom. Normalizovanom.

2223.jpg

PREDSTAVENIE: JAWA RVM 500 SCRAMBLER

Česká Jawa ponúka okrem krásneho indického modelu Classic 300 aj ďalšie modely s mimočeským pôvodom. K cestovnému modelu RVM 500 teraz pribudol moderný scrambler, ktorý nesie označenie Jawa RVM 500 Scrambler.

2829.jpg

TEST KTM 890 DUKE

Zábavný oranžový naked bike KTM 790 Duke v roku 2021 vystriedala silnejšia verzia 890 Duke s Euro5 motorom, ktorý má zvýšený objem o rovných 100 ccm po vzore minuloročnej nadupanej verzie 890 Duke R. Ako jazdí nový silnejší Duke v štandarde?

3031.jpg

PREDSTAVENIE: AKČNÁ KAMERA LAMAX W9.1

Ak radi fotíte a zdieľate svoje zážitky z jazdenia na MX trati, či cestovania na turistickom endure, dávno ste prišli na to, že si určite nevystačíte len so smartfónom. Váš Instagram jednoznačne oživí akčná kamera.

HONDA CRF 300L

Jedna z otrepaných fráz je „športom k zdraviu". Ale vzápätí môže niekto namietať, že „športom k trvalej invalidite"... Záleží, ako sa na ten šport dívate. Ak ho chcete robiť vrcholovo, bez poriadnej driny, kondičky a techniky sa nezaobídete. Ak však chcete športovať pre radosť, situácia sa razom mení...

3637.jpg

PREDSTAVENIE: LEGÍNY OXFORD

Legíny sú bezpochybne módnym kúskom, ktorý už niekoľko rokov žne úspech vo viacerých oblastiach. Niet sa čomu čudovať, keďže okrem obrovského komfortu a pohodlia, ktorý ženám poskytujú, dokážu veľmi pozitívne stimulovať mužskú časť obyvateľstva, čo je určite prospešné pre ich zdravie.

PRVÝ TEST: HARLEY-DAVIDSON RH1250S SPORTSTER S

Ešte sme nestihli poriadne stráviť jednu revolúciu, ktorou bol vstup tradičného výrobcu customov do segmentu veľkých cestovných endúr a už tu máme ďalšiu. Po 64 rokoch úspešného pôsobenia na trhu Harley-Davidson prichádza s úplne novým modelom Sportster S postaveným na základe moderného V-Twinu Revolution Max 1250T. Ako vidieť, americká legenda to s bojom o nových zákazníkov myslí naozaj vážne.

4243.jpg

CAN-AM TRAXTER XU HD8 T

Odpradávna sa hovorí, že „v aute sa vozí telo, na motorke sa vozí duša..." V Traxteri sa potom vozí telo, duša, ale aj náklad. Nie, nie je to motorka, ale zábava v náročnom teréne je s ním mimoriadna a ešte k tomu je aj užitočný. Dokonalý pomocník nielen pre profíkov, ale aj pre bežných hobby gazdov, ktorí možno niečo chovajú, niečo pestujú, či chodia do hory na drevo a neustále okolo domu, či chaty niečo majstrujú.

4849.jpg

MOTOTURISTIKA: HITPARÁDA CIEST

Cesta I. triedy č. 66 , ktorá spája tri štáty, síce nemá tak zvučné pomenovanie ako slávna americká Route 66, pritom však ponúka jedinečné pohľady na neustále sa meniacu krajinu od nížin južného Slovenska, po veľhory na severe. Keď máte možnosť absolvovať trasu dlhú 270 km na unikátnych cruiseroch BMW R18, zážitok z jazdy je dokonalý.

5253.jpg

TEST: RVM 500 BY JAWA

Táto motorka sa predáva v dílerskej sieti Jawy, ale Jawa to nie je. Dizajn ako by z oka vypadol GS-ku od BMW, motor je kópiou Hondy CB500, pričom novinka pochádza z Argentíny, ale výroba prebieha kde inde než v Číne. Takto nejako by sa dal stručne charakterizovať dobrodružne ladený motocykel s označením RVM 500 by Jawa.

5859.jpg

PREDSTAVENIE: PRODUKTY LEATT

To, že bez prilby na motorku nesadáme, je snáď pre každého z nás úplnou samozrejmosťou. Je to to najmenej, čo môžeme pre vlastnú bezpečnosť urobiť. Dnes však máme oveľa širšie možnosti, ako sa pri jazde na motorke chrániť.

TEST: YAMAHA TRACER 9 GT

Ste pripravený na zábavnú jazdu? Nová Yamaha Tracer 9 GT dokáže uspokojiť tie najvyššie nároky jazdcov, ktorí radi svižne cestujú. Jej revírom sú spevnené cesty s množstvom zákrut, kde môže naplno rozvinúť svoj talent. Yamaha nedala svojej novinke len nové meno, množstvo zásadných inovácií, ktorými prešla z nej robia oveľa lepšiu motorku.

6465.jpg

MAX BIAGGI

Max Biaggi, celým menom Massimiliano Biaggi sa narodil 26. 6. 1971 v talianskom Ríme. Známy je tiež pod prezývkami „korzár", „rímsky cisár" alebo „šialený max" (Mad Max).

CFMOTO GLADIATOR X625

Čoraz náročnejší zákazníci pýtajú čoraz väčšie, výkonnejšie štvorkolky a prémiová litrová trieda už sa stala „povinnosťou" pre väčšinu značiek. CFMOTO nie je výnimkou. No stále majú svoje miesto pod slnkom aj jednoduchšie, menšie, spratnejšie a v neposlednom rade cenovo dostupnejšie jednovalce. Tejto triede v CFMOTO kraľuje minuloročná novinka X625.

7071.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre