Stretnutie veteránov na Kamennom mlyne

Krásne slnečné počasie prilákalo koncom mája na Kamenný mlyn množstvo vyznávačov historických vozidiel. Priaznivci dvojkolesových tátošov tu mohli vidieť 50-tku krásne zrenovovaných strojov. Niektoré z nich brázdili cesty už pred druhou svetovou vojnou.

Stretnutie veteránov na Kamennom mlyne

Nechýbali tu také kúsky ako Jawa 500 OHC, BMW z druhej svetovej vojny či legendárna Jawa 350 California. Však zraky divákov sa najviac zastavovali pri motocykli Phänomen z roku 1937. Bolo sa naozaj na čo pozerať a čo obdivovať.

img9657.jpg
img9671.jpg

Predseda Združenie zberateľov historických vozidiel Michal Hallon nám povedal: "Je potešujúce, že každým rokom sa účasť na tejto akcii zvyšuje a hlavne prichádza množstvo práve mladých ľudí, ktorý sa začali venovať tomuto krásnemu koníčku." Na účastníkov „Kameňáku 2019" čakal bohatý kultúrny program. Do rytmu burácajúcich motorov im hrala country kapela Black Horse. Všetci sa o 13:00 nakoniec vybrali na krátky asi 40 km okruh. Po ceste sa majitelia týchto krásnych strojov zastavili v Plaveckom štvrtku na výstave historických kočíkov a bábik a ukončili toto stretnutie opäť na Kamennom mlyne bohatou tombolou.

Ak vás zaujal Kameňák 2019, tak Michal Hallon nám ešte prezradil, že budúci rok je jubilejný XXV. ročník a bude to presne 1.6.2020 na deň detí. Takže program tohto stretnutie bude zameraný aj na našich najmladších vyznávačov historických vozidiel.

img9691.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre