S kamerou Innovv bezpečnejšie

Samozrejme, neplatí to celkom doslovne, samotná kamera vám bezpečnejšiu jazdu nezaručí, v prípade dopravnej nehody vám však môže výrazne pomôcť.

S kamerou Innovv bezpečnejšie

Vyšetrovanie príčin dopravnej nehody býva často zdĺhavé, väčšinou stojí tvrdenie proti tvrdeniu. Polícia aj poisťovne majú situáciu pri objasňovaní značne komplikovanú. Môžete im ju však uľahčiť. Stačí mať vo vozidle – nielen v aute, ale aj na motorke namontovanú akčnú kameru. Často sa takéto zariadenie nazýva aj „čierna skrinka", čo dobre vystihuje jeho účel. Nahráva priebeh situácie v premávke a zaznamenáva konanie ostatných účastníkov. V susednom Rakúsku môžete mať s kamerou vo vozidle pri policajnej kontrole problém, u nás na Slovensku je však takéto nahrávanie legálne, pokiaľ takéto zariadenie neprekáža vodičovi vo výhľade. A nemenej dôležitý je fakt, že záznamy z takýchto kamier rešpektuje aj polícia, či poisťovne pri vyššie spomínanom riešení škodových udalostí, či dopravných nehôd.

Innovv K2

S akčnou kamerou určenou pre použitie na motocykli prišla značka Innovv. Špičkovým modelom je K2, nejde len o jednoduchú kameru, ale doslova o kamerový systém spočívajúci až v dvojici kamier – jedna sníma situáciu pred motocyklom, druhá vzadu za ním. Výhodou kamier je ich široký uhol snímania až 120 stupňov, samozrejmosťou je ich odolnosť voči vode a nástrahám počasia. Celá zostava je zložená z viacerých komponentov, vďaka čomu majú dve kamery minimálne rozmery a môžu byť nainštalované úplne diskrétne. Hlavná nahrávacia jednotka - DVR – digitálny video rekordér môžete nainštalovať napríklad pod sedadlom. Jednotka DVR je vďaka meniču z 12V na 5V napojená priamo na elektrickú sústavu motocykla, takže nepotrebujete pravidelne dobíjať batérie ako pri akčných kamerách. V balení kamerového systému Innovv K2 je aj GPS modul, s pomocou ktorého sa zapisujú dáta o GPS lokalizácii počas aktuálne nahrávanej jazdy. Nechýba ani možnosť prepojenia kamery so smartfónom cez WiFi. Nahrávať záznam môžete v dvoch rozlíšeniach: FullHD 1080p / 30fps alebo HD 720p / 60fps. Ak kameru využívať hlavne pre prípad dokumentácie prípadnej nehody, na dokazovania viny účastníkov nehody, tak môžete zvoliť nepretržité nahrávanie v slučke, čím sa po zaplnení karty začne najstarší záznam prepisovať novým. Môžete si však v zázname vybrať momentky, ktoré sa neprepíšu.

Tu si môžete pozrieť video ako jednoducho sa dá kamerový systém K2 nainštalovať:


Viac na www.innovv.sk




Buďte s nami v kontakte

Komentáre