Richard Šikyňa – prvý Slovák s nomináciou na seriál majstrovstiev sveta

Už tento víkend 17.-18.3.2018 sa uskutočnia v holandskom Valkenswaarde prvé európske preteky seriálu Majstrovstiev sveta v motokrose MXGP a MX2.

Richard Šikyňa – prvý Slovák s nomináciou na seriál majstrovstiev sveta

Richard Šikyňa (MX Slovakia) sa pre sezónu 2018 dostal v triede MX2 medzi 36 „vyvolených" jazdcov sveta s pevnou miestenkou na štartovacej rampe v celom seriály. Ide o ďalší historický moment pre slovenský motokros, za ktorým stojí tento mladý, húževnatý motokrosový talent z Oravy. Slovenskí priaznivci motokrosu sa tak môžu tešiť na jeho účasť počas 16 pretekov z 20 dielneho seriálu majstrovstiev sveta. Vynechal len prvé preteky v Argentíne, tiež neabsolvuje dva preteky v Indonézii a jedny v Turecku. Seriál majstrovstiev sveta, ako aj nemecký seriál ADAC a Medzinárodné majstrovstvá Českej republiky v tejto sezóne absolvuje vo farbách českého partnerského tímu JD GUNNEX KTM Racing Team.Richardov materský tím MX Slovakia zostáva jeho generálnym partnerom, hlavným trénerom je stále Miroslav Kučírek a manažérom Peter Kolek.

Richard Šikyňa (#102)

Mám pred sebou prvé preteky majstrovstiev sveta vo Valkenswaarde. Počas zimnej prípravy sme sa spolu s tímom snažili čo najlepšie pripraviť na tohtoročnú sezónu. Budú to pre mňa určite náročné preteky, ale veľmi sa teším, že môžem aj tento rok štartovať medzi najlepšími jazdcami sveta. Na pretekoch vydám zo seba všetko a uvidíme ako to dopadne. Ďakujem svojmu tímu a všetkým sponzorom,vďaka ktorým môžem štartovať na týchto pretekoch a budem môcť absolvovať aj ostatné preteky svetovej serie."

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia

„Táto sezóna je pre nás v tíme úplne výnimočná. Po šiestich rokoch tvrdej práce všetkých zúčastnených vstupujeme s Rišom do novej etapy na ceste k nášmu stanovenému cieľu. Po 4 ročnej úspešnej spolupráci s tímom Jiřího Jankovského sme sa po vzájomnej dohode rozhodli naše partnerstvo ešte posilniť a posunúť na novú úroveň. Výsledkom je Rišova účasť a oficiálna nominácia v seriály majstrovstiev sveta vo farbách tímu JD GUNNEX KTM Racing Team, ktorý manažuje práve pán Jankovský. Pre Richarda sa tak otvára úplne nový motokrosový svet, keď bude tento rok štartovať na šestnástich podujatiach svetovej série. Podľa môjho názoru je to jediná, aj keď veľmi náročná cesta, po ktorej musí Rišo kráčať, ak chce v budúcnosti v motokrose niečo dokázať na svetovej úrovni. Vždy som veril, že on to zvládne a keď dokáže aj naďalej tvrdo pracovať, udrží si motiváciu a bude mať jasné priority, má všetky predpoklady svojimi výkonmi v budúcnosti uspokojovať nie len seba, ale aj nás, slovenských motokrosových priaznivcov. Už dnes je takým „malým" vzorom nie len pre mladých slovenských motokrosárov, ale je tiež jasným dôkazom toho, že ak niekto chce v živote niečo dokázať, je ochotný tomu obetovať všetko, čo je nutné a čo je v jeho silách, môže získať aj potrebnú podporu a krôčik po krôčiku napredovať medzi svetovú elitu. Držme mu teda všetci palce, nech sa mu hlavne vyhýbajú zranenia, v zdraví a psychickej pohode absolvuje celú sezónu a nech mu vždy na 100% funguje technika. A to ostatné určite príde. "

Buďte s nami v kontakte

Komentáre