Okruhári štartujú svoju premiérovú sezónu už v máji

Okruhové jazdenie si za uplynulé roky našlo na Slovensku veľké množstvo priaznivcov. Je zárukou bezpečnosti a tiež pohodlia. O všetko potrebné sa totiž postará špecializovaná agentúra. Už viac ako desať rokov nemusia fanúšikovia tejto formy jazdenia cestovať za hranice. K dispozícii majú domáci okruh. V rámci pripravovaných podujatí sa v sezóne 2022na Slovakia ringu premiérovo predstaví aj nová moto agentúra Okruhári. S jej majiteľom Milošom Konečným sme sa rozprávali o prípravách na prvé májové podujatie, ale aj o nových spoluprácach.

Okruhári štartujú svoju premiérovú sezónu už v máji

V jeseni minulého roka ste založili novú slovenskú moto agentúru. V tom čase ste svoju víziu pre sezónu 2022 predstavili aj na stránkach nášho časopisu. Čo sa odvtedy zmenilo, kam ste sa posunuli?

Začali sme usilovne pracovať na tom, aby sa nám podarilo v sezóne 2022 zabezpečiť okruhové jazdy na domácom Slovakia ringu. Naplánovali sme päť dvojdňových podujatí, ktoré sú kombináciou voľných jázd na okruhu a seriálu pretekov. Prenájom okruhu na všetky naše podujatia sme si zabezpečili ešte v minulom roku a tak isto všetky platby spojené s prenájmom okruhu sme uhradili. To znamená, že okruh je pre účastníkov našich podujatí na 100 % k dispozícii. Registrácia účastníkov bola spustená prostredníctvom našej webovej stránky okruhari.sk v decembri 2021. Záujemcov k účasti motivujeme dvoma hlavnými cenami, motorkami Yamaha R1 a Yamaha R6, ktorých výhercov budeme losovať na poslednom podujatí v septembri. Za včasnú registráciu účastník získava zvýšený počet hlasov do losovania. Termíny sa nám postupne zapĺňajú, na každé z piatich podujatí máme už prihlásených jazdcov.

Väčšina „okruhárov" často čaká na dobré počasie...

Áno, je to tak. U jazdcov na motorkách je počasie veľký a často rozhodujúci faktor. Väčšina čaká do poslednej chvíle a podľa aktuálnej predpovede buď prídu alebo neprídu.Čo sa týka našich pripravovaných podujatí, budú sa konať bez ohľadu na počasie aj počet prihlásených jazdcov. Okruh máme prenajatý na päť termínov a či si príde zajazdiť 50 alebo 150 ľudí, budeme pripravení. Registrácia bude možná aj v deň podujatia priamo na okruhu, ale takýto účastník prichádza o možnosť byť zaradený do losovania o motorky.

Medzi agentúrami ste nováčikom. Ako sa vám podarilo na tomto poli aklimatizovať?

Ideme krok za krokom, nadväzujeme nové partnerstvá. Dohodli sme sa na spolupráci so silnou značkou v slovenskom moto športe – Maco Racing. S pánom Martinom "Macom" Kuzmom sme v marci podpísali zmluvu, na základe ktorej tento tím zabezpečí pre našu agentúru dodávky pneumatík Dunlop a k tomu príslušnú technickú podporu. Pre naše podujatia v sezóne 2022 sme ich nakúpili viac ako 600 kusov. Tieto pneu budú súčasťou nášho pneuservisu v padocku a tiež ako vecné ceny pre najlepších v jednotlivých pretekoch.

macookruhari-kopie.jpg

Je pri príprave takýchto podujatí spolupráca dôležitá?

My sme na trhu noví a hľadáme si svoje miesto. Je pre nás dobré získať partnerov, ktorí sú v oblasti moto športu známi. Preto nás teší aj ďalšia spolupráca, tentokrát s hotelom Ring, ktorý sa nachádza priamo na okruhu. Tento hotel ponúka pre jazdcov balíček Bed & Racing. Naši účastníci, ktorí sa rozhodnú využiť tento balíček, dostanú promo kód na zľavu 10% z ceny balíčka.

hotel-ring-kopie.jpg

Termín prvého podujatia je už začiatkom mája. Ste pripravení?

Prvé dvojdňové podujatie náš čaká 9. a 10. mája. Odštartujeme ním našu premiérovú sezónu. Aktuálne doťahujeme administratívne a organizačné drobnosti – registrácia, štartové listiny, štartové čísla, logistika... Bude to pre nás skúška. Máme očakávania a určite aj samotní jazdci. Veríme, že problémov bude čo najmenej a postupne vychytáme všetky muchy.

Čo čaká na jazdcov?

Hlavným bodom programu budú voľné jazdy. Jazdci budú rozdelení do štyroch kategórií podľa výkonnosti a rýchlosti. Zavŕšenímdvojdňového podujatia budú preteky - Piston Cup. Aj v nich budú jazdci opäť rozdelení podľa výkonnosti – dosiahnutého času do skupín. Každá skupina bude mať vlastné preteky a bude hodnotená aj podľa kubatúry – objemu motora. Účasť na pretekoch je dobrovoľná. Naším cieľom je ponúknuť možnosť vyskúšať si okruhové jazdenie skutočne každému. Či už je to úplný začiatočník, alebo skúsený jazdec.

00testportimaoworldsbk2020monday0712preview.jpg

S akým počtom účastníkov počítate?

Stanovili sme si hornú hranicu – 160 jazdcov. To znamená 40 jazdcov v štyroch skupinách. Aj keď je priepustnosť trate 67 motoriek naraz na okruhu, nechceme využívať tento limit. Najdôležitejším kritériom je bezpečnosť! Hneď za tým je komfort jazdca.

Pre mnohých účastníkov je dôležitá aj cena, ktorú za poskytnuté služby zaplatia. Ako je to v prípade vašich okruhárov?

Cena za dvojdňové podujatie je 270 eur. Tá je pevná a počas roka ju nebudeme meniť. Čo sa týka prenájmu boxov, ten ponúkame za 100 eur na deň. Dá sa objednať priamo na mieste, alebo si záujemcovia môžu urobiť rezerváciu aj mailom alebo telefonicky. Ak chcú konkrétny box a bude voľný, vieme im ho poskytnúť. Čo sa týka časomiery, tú pre nás zabezpečuje Slovakia ring. Cena za jeden deň je 15 eur, čiže oba dni sú v cene 30 eur.

K pretekom neodmysliteľne patria aj vecné ceny za umiestnenie. Tie vaše sú celkom špeciálne, čo nám o nich prezradíte?

Seriál pretekov, ktorý sme nazvali Piston Cup bude vyhodnocovaný štandardným spôsobom. Bodovaných bude prvých desať miest a prví traja dostanú vecné ceny. Keďže pri okruhovom jazdení sa najviac derú pneumatiky, rozhodli sme sa ich dať ako ceny. Na podobných podujatiach to nie celkom bežné, keďže ide o drahú záležitosť. My však chceme dať jazdcom niečo, čo naozaj potrebujú. Nesmiem však zabudnúť ani na dve hlavné ceny, motorky Yamaha R1 a Yamaha R6. Ako som už spomínal, šancu na výhru si môžu jazdci zvýšiť včasnou registráciou.

3.jpg

Čo by ste odkázali tým, ktorí ešte stále váhajú, či dať vašej moto agentúre šancu?

Určite viacerí váhajú práve preto, že sme na trhu noví a nepoznajú nás. No všetko je raz prvýkrát. Máme zaplatené všetky záväzky voči našim partnerom – prenájom okruhu, dodávka pneumatík, dodávka motoriek. Práve týmito krokmi sa snažíme našim jazdcom dokázať, že to myslíme vážne a seriózne. Preto budeme radi, keď nám prejavíte dôveru. Ak váhate nad celou sezónou, príďte na jedno podujatie. My veríme, že vás presvedčíme. Pre tých, ktorí sa chcú o nás dozvedieť čo najviac, nech navštívia našu webovú stránku okruhari.sk, náš facebookový alebo instagramový profil. Tu nájdu všetky aktuálne informácie. Pokojne nás však môžu kontaktovať aj telefonicky, všetko radi zodpovieme.

Viac na www.okruhari.sk

1.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre