Motorkári si užili veľkú spanilu jazdu po Zemplíne

Sobotná spoločná jazda motorkárov zo Šíravy mala svoje čaro. Nadchla stovky divákov i samotných motorkárov.

Motorkári si užili veľkú spanilu jazdu po Zemplíne

Organizátori 18. ročníka medzinárodného Motozrazu Sveta motocyklov sa tento rok rozhodli pre malú zmenu. Trasu okolo Zemplínskej šíravy, zmenili na trasu po Zemplíne. Štartovalo sa už tradične z rekreačného strediska Hôrka, smerom na mesto Michalovce, obce Trhovište, Nižný Hrabovec, mesto Strážske a späť na Šíravu.

Celú cestu ich sprevádzali zvedavé pohľady a davy divákov stojacích na okrajoch, ktorí si kolónu tisícok motoriek nemohli nechať ujsť.

„Nepodarilo sa nám dostať na zraz, takže aspoň takto sme sa k nemu kúsok priblížili. Síce nie som žiaden motorkách, ale musím uznať, že som sa nemohol vynadívať a bolo sa naozaj načo pozerať," povedal Matej z Michaloviec.

Užívali si to aj samotní motorkári, ktorých sa do sobotnej jazdy zapojilo takmer 4-tisíc, a zmenu trasy si pochvaľovali. „Na predošlých dvoch jadzách som nebol, ale túto veľkú som si nemohol nechať ujsť. Keďže nie som odtiaľ, tak zmenu trasy hodnotím pozitívne. Videli sme iné miesta, ľudia boli nadšení, malo to veľmi príjemnú atmosféru a vyšlo aj skvelé počasie," povedal Samuel z Považskej Bystrice.

Partia kamarátov zo Spiša sa veľkej spanilej jazdy zúčastnila prvýkrát a ako ju hodnotia? „Troška sme sa obávali, ako sa taký kolos motoriek bude presúvať. Predsa nie všetci vodiči sú ústretoví a cesty sú všelijaké, ale nakoniec to dopadlo dobre. Ľudia boli perfektní a miestami sme sa cítili ako nejaké filmové hviezdy, všetci si nás fotili, kamerovali a kývali nám. Za nás určite super," zhodli sa Tomáš, Filip a Marek.

spanila-jazda-7.JPG
spanila-jazda-6.JPG
spanila-jazda-3.JPG
spanila-jazda-5.JPG
spanila-jazda-2.JPG
spanila-jazda-1.JPG

/zoja/

Buďte s nami v kontakte

Komentáre