Garmin má úplne novú motonavigáciu

Americký Garmin nás potešil svojou novinkou v podobe motocyklovej navigácie zūmo XT s veľkým extra žiarivým 5,5 palcovým displejom a funkciami, ktoré ocenia predovšetkým motorkári. Tak na ceste, ako aj v teréne.

Garmin má úplne novú motonavigáciu

Garmin je jednoznačnou jednotkou v segmente motocyklových navigácií a znova nám dokazuje prečo. Nové zūmo XT je samozrejme ako vždy pekne robustné, poriadne odolné voči nepriazni počasia - vode odolné až do stupňa ochrany IPX7, čo znamená dážď, sneh, striekajúca voda a dokonca ponorenie do vody v hĺbke 1 meter na 30 minút. Vďaka silnej batérii vydrží v štandardnom režime až 6 hodín bez nabíjania a pri 100% žiarivosti displeja tiež veľmi slušné 3,5 hodiny. Pri napojení na 12V zásuvku je samozrejme výdrž neobmedzená. Displej je možné ovládať aj v rukaviciach, čo na vašom smartfóne určite nezažijete.

garmin-zumo-xt-3.jpg

Čo sa týka funkcií zūmo XT poteší množstvom prednastavených máp nielen na cesty, ale aj do terénu. Svoju trasu môžete sledovať aj v satelitnom 3D móde v takzvanom režime "birdseye", teda v podobe vtáčieho pohľadu zhora. Môžete ľahko zaznamenávať vlastné trasy pre budúce jazdenie či zdieľanie s kamošmi. Garmin Adventurous Routing vám pomáha napríklad vyberať trasy s krásnymi zákrutami namiesto preplnených bežných ciest.

garmin-zumo-xt-2.jpg

A chýbať dnes nemôžu ani možnosti konektivity. Vďaka spojeniu s headsetom v prilbe môžete počúvať navigačné inštrukcie priamo v prilbe. Pri prepojení s vašim smartfónom pomocou aplikácie Garmin Drive môžete cez dotykový displej navigácie na riadidlách ľahko ovládať váš smartfón, prijímať hovory či púšťať hudbu. Ak radi cestujete sami, no vaša rodina chce mať pocit bezpečia, môžete si nastaviť telefonický kontakt, ktorému navigácia vyšle správu v prípade pádu motocykla.

Predajná cena novej navigácie zūmo XT je stanovená na 499,90 EUR a navigácia by mala byť dostupná u predajcov Garmin už v najbližšom období.

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Garmin Cesta okolo Slovenska

Garmin Cesta okolo Slovenska

30.6.2021
Autor: mixxo
Garmin Zumo XT kemp

Garmin Zumo XT kemp

24.6.2020
Autor: mixxo

Komentáre