DAKAR 2021: 7.etapa - 1.časť maratónskej etapy

Po včerajšom oddychovom dni sa dnes tohtoročná rely Dakar 2021 prehupla do druhej polovice. Dnes bola na programe 1.časť maratónskej etapy Ha'il >Sakaka, s dĺžkou 737 km (471 km špeciál).

DAKAR 2021: 7.etapa - 1.časť maratónskej etapy

Víťazom sa stal Ricky Brabec, Štefan Svitko figutuje vo výsledkoch na 18.mieste a Erik Vlčák na 61.mieste. Bohužiaľ sme dostali nepríjemnú správu a to, že Martin Benko svoj prvý Dakar nedokončí. Pre zranenie nohy bol prevezený vrtuľníkom na ošetrenie, bližšie informácie prinesenie neskôr.

Maratónska etapa sa rozbiehala s problematickým sledom piesočných hôr a 100 km jazdenia hore-dole takmer bez prerušenia. Súťažiaci museli ísť od začiatku do konca opatrne, aby zabránili prehriatiu svojich motorov. Prvá časť maratónskej etapy končila sériou kamenistých náhorných plošín a zmesou kľukatých a rýchlych úsekov. Števo dnešnú etapu zhodnotil takt::"Išlo sa mi v pohode, len od polovice etapy boli rýchle pláne plné skrytých kameňov. Aj som padol na kameni, chvála bohu sa nič nestalo ani mne a ani motorke, tak som zvoľnil. Nech sa nerozstrelím..... Už som dosť skúsený na to, aby som držal plný plyn a čakal či to vydá, alebo nevydá"

72.jpg

Za víťazom Ricky Brabecom skončil na druhom mieste so stratou 02' 07'' Jose Ignacio Cornejo Florimi z Chile a na tretom mieste Američan Skyler Howes ( 02' 19'').

Priebežne po dnešku vedie J.I.Cornejo Florini pred Toby Pricesom (AUS) a Sam Sunderlandom (GBR). Štefan Svitko je po siedmych etapách na 13.mieste a Erik Vlčík na 55.mieste.

Zajtra je na programe 2.časť maratónskej etapy Sakaka-Neom. Druhá časť maratónskej etapy zvykne odmeňovať tých, ktorí boli v prvej opatrní. Pri sledované roadbooku si budú môcť jazdci vychutnať majestátnosť okolitej krajiny.

81.jpg

Výsledky 7.etapy a priebežné poradie: https://www.dakar.com/en/rankings/stage-7/bike

Zdroj: SMF

Buďte s nami v kontakte

Komentáre