Búlik vezie body zo španielskej Navarry

Medzinárodné majstrovstvá Španielska motocyklov mali svoju tretiu zastávku na okruhu v Navarre.Po výbornom Búlikovom výkone v Barcelone prišli do dejiska pretekov všetci pozitívne naladení. Michal síce kvôli zlomenej ruke v Navarre minulý rok neštartoval ale voľné tréningy pred pretekmi ponúkali možnosť aspoň čiastočne tento handikap zredukovať.

Búlik vezie body zo španielskej Navarry

Okruh v Navarre je naozaj technický s množstvom pomalých zákrut, takpovediac „okolo nohy". Štvrtok a piatok preto jazdec a tím využili na pilovanie trate a nastavenie motocykla. Mechanici i jazdec tvrdo pracovali a časy sa zlepšovali. Nespomalil ich ani ľahký pád, no na najrýchlejších jazdcov to stále nestačilo.

Sobotňajší program zahŕňal merané tréningy a prvý z dvoch pretekov, ktoré sa tento víkend v triede Moto4/85GP konali.
V prvej kvalifikácii si Michal nedokázal nájsť dobrú skupinu a väčšinu tréningu odjazdil sám. Výsledkom bola 24. priečka.
Do duhej kvalifikácie mechanici zmenili nastavenie a všetci v napätí očakávali jej priebeh.
Búlik vylepšil svoj čas o 1,2 sekundy ale stačilo to len na 19. pozíciu. V kombinácii časov z oboch tréningov to znamenalo 21. priečku a siedmy rad na štarte pretekov.

Po celý víkend panovali na okruhu vysoké teploty a bolo to pre všetkých náročné.
Prvé preteky štartovali o 17-tej hodine. Po dobrom štarte sa v priebehu dvanástich kôl držal v prvej skupine, no nedokázal sa dostať na predné pozície. Po množstve súbojov obsadil 16. miesto celkove a 14-te v triede Moto4, so stratou 3,1 sekundy na víťaza. Do tabuľky šampionátu si pripísal dva body.
Michal v pretekoch zajazdil tretí najrýchlejší čas triedy Moto4 a najrýchlejší celkovo bol v prvom meranom sektore. Svoj čas z tréningu si zlepšil o ďalších 1,2 sekundy.

d57d85d252bc4dc1b54e611e01a02760.jpg


Preteky z číslom dva mali štart v nedeľu o 11:00.
Búlik opäť štartoval z 21. pozície podľa času z meraného tréningu. Predštartová nervozita sa prejavila, no napriek slabšiemu štartu sa držal v závere 22 čelnej skupiny úvodnej skupiny. V 10-tom kole ho pri súboji súper vyviezol až na okraj dráhy, čím stratil dve pozície ale tiež kontakt so skupinou. V posledných kolách ešte niekoľko pozícií získal a cieľom nedeľných pretekov tak prešiel na osemnástom mieste celkove a na 14. priečke v triede Moto4. Do hodnotenia si pripísal ďalšie dva body.

Veľká vďaka za perfektnú prácu patrí celému tímu FAU55 Racing.

Cristian Fons, manažér tímu FAU55 Racing: „Oba preteky boli náročné, pretože medzi jazdcami sú veľmi malé odstupy. Michal mal dobrý štart, no v prvej zákrute stratil niekoľko pozícii. Prvá skupina čítala 22 jazdcov a prvého od dvadsiateho druhého delili iba tri sekundy. Páči sa nám ako Michal na sebe pracuje a máme radosť z neustáleho zlepšovania. Veríme, že boj o top pozície máme na dosah."

Ďalšie preteky Búlika čakajú už nadchádzajúci víkend. Na maďarskom okruhu PannoniaRing bude hájiť farby slovenského tímu Yamaha Maco Racing v medzinárodnom šampionáte Alpe Adria Championship, v triede Supersport 300.

aa94c237582d495abe58164d30cf542a.jpg

Za podporu ďakujeme všetkým fanúšikom a partnerom:
BOS Búlik s.r.o., Redox Lučenec, BRS Technology, Auto Kelly Slovakia, Maco Racing Team, RSTmoto cz, Paolo Slovakia, Boneko a.s., Dunlop, ITR Racing Parts, Pizza Apetito, Šperk Holíč s.r.o., Moto-cup.sk, TM Sport, Slovenská motocyklová federácia.

Výsledky:
Race 1 - https://fedemoto.info/ImgFCK/file/2018/Velocidad/0Resultados/3Navarra/85GP_Moto4/85GP_MOTO4_Carrera_1_BOOKLET.pdf
Race 2 - https://fedemoto.info/ImgFCK/file/2018/Velocidad/0Resultados/3Navarra/85GP_Moto4/85GP_MOTO4_Carrera_2_BOOKLET.pdf

Sledovať nás môžete i na našich sociálnych sieťach Facebook, Instagram a You Tube.

Text: Tomáš Motyčka
Foto: Iván Terrón - ValterPress

Buďte s nami v kontakte

Komentáre