Akčná kamera LAMAX W9.1

Ak radi fotíte a zdieľate svoje zážitky, dávno ste prišli na to, že si určite nevystačíte len so smartfónom. Váš Instagram jednoznačne oživí akčná kamera.

Akčná kamera LAMAX W9.1

Do rúk sa nám dostala nová akčná kamera od značky Lamax s označením W9.1., ktorá je aktuálne najlepšie vybaveným modelom spomedzi deviatich modelov, ktoré má Lamax v ponuke. V skratke pár technických informácií – kamerka dokáže snímať video v rozlíšení 4k pri 60 obrázkoch za sekundu a až štvornásobné spomalenie pri Full HD rozlíšení. Nechýba jej stabilizácia obrazu a samozrejme ani možnosť robenia fotografií (max. rozlíšenie 20 Mpx) či časozberných videí. Tieto veci sú už dnes často štandardom, no štandardom určite nie je celkom pekná základná výbava s množstvom držiakov vrátane držiaku na riadidlá motocykla, či dokonca diaľkové ovládanie v tvare náramku na ruku s hodinkovým popruhom. A okrem zadného dotykového 2" displeju určite poteší aj menší 1,4" predný displej.

1a0a4891.JPG
1a0a4886.JPG

Pri cene okolo 150 eur sa určite nemôže výsledné vyhotovenie kamery porovnávať s trojnásobne drahou najnovšou GoPro Hero 8 alebo 9 a aj samotné menu poskytuje podstatne menej možností nastavenia. Väčšine bežných užívateľov to však určite bude postačovať. Nám však pri používaní na motocykli chýbala možnosť nastavenia šírky záberu, respektíve jediná možná šírka záberu bola na motocykel trošku užšia, ako sme zvyknutí z GoPro, takže nedokázala zachytiť obidve ruky na riadidlách pri umiestnení na hrudi - predovšetkým keď aktivujete stabilizáciu obrazu, ktorá uhol záberu ďalej zúži. Na natáčanie cesty pred vami pri pripevnení na vrchu prilby alebo na riadidlách je však uhol záberu dobrý, stredne široký s čiastočným efektom rybieho oka. Kvalita obrazu u akčných kamier je veľmi závislá od počasia - na zamračenú oblohu sú takéto dostupnejšie kamery dnes ešte stále prikrátke. Pri slnečnom počasí je kvalita detailov aj vernosť farieb s ohľadom na cenu kamery dobrá.

untitled2-copy.jpg

x-untitled3-copy.jpg
20200117104217.JPG

Buďte s nami v kontakte

Komentáre