Zvolávačka na KTM STREET modely 2015

Niektoré modely KTM Street r.v. 2015 majú chybný piestik v prednej kotúčovej brzde Brembo a môže dôjsť k prasknutiu materiálu, preto KTM zvoláva majiteľov k autorizovaným predajcom, na výmenu takéhoto piestika.

Zvolávačka na KTM STREET modely 2015

KTM zvoláva majiteľov modelových rád 690 DUKE R (from MY2015), 1290 SUPER DUKE R (from MY2015), tiež 1290 SUPER DUKE R SPECIAL EDITION (from MY2015) a 1290 SUPER DUKE GT (from MY2016) k autorizovaným predajcom, kde im vymenia poškodený piestik v prednej brzde Brembo.

Podľa informácií od spoločnosti BREMBO sa môže vyskytnúť rozdiel v piestikoch prednej brzdy, ktoré boli montované vo výrobe pri týchto spomínaných modeloch. Nejedná sa výhradne o problém KTM, ale aj výrobcov iných značiek motocyklov, ktoré tieto brzdy použili. Môže dôjsť k porušeniu - trhline z dôvodu oslabenia materiálu v brzdovom piestiku, najmä pri väčšom zaťažení počas pretekov alebo častého používania prednej brzdy. Táto porucha nemá vplyv na zadnú brzdu, ktorej účinnosť zostáva zachovaná.

Hoci v KTM neboli zatiaľ nahlásené nijaké poruchy, tak aj napriek tomu spoločnosť oslovila zákazníkov, ktorých sa tento problém konkrétne týka aby ihneď navštívili autorizovaných predajcov. Okrem toho si môžu zákazníci svoj motocykel skontrolovať v sekcií "Servis" na webovej stránke KTM.

Výmena piestiku trvá asi 1,5 hodiny a môže ho vykonávať iba autorizovaný predajca KTM. Táto oprava je bezplatná.

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre