Vyberte kráľa customov Harley-Davidson!

3. ročník súťaže dealerských prestavieb Harley-Davidson Battle of the Kings práve štartuje. Tentokrát v regióne strednej a východnej Európy vzniklo v 13 dealerstvách 13 unikátnych customov, na ktorých mechanici H-D demonštrovali svoj nápad, kreativitu, zručnosť aj umenie individualizácie. Všetky súťažné prestavby sú už hotové a je možné za nich hlasovať až do 14. februára na špeciálnej stránke na webe www.harley-davidson.sk.

Vyberte kráľa customov Harley-Davidson!

Široká verejnosť zvolí 6 najvydarenejších prestavieb, z ktorých následne odborná porota vyberie Kráľa Customov regiónu strednej a východnej Európy, ktorý bude vyhlásený začiatkom marca. Tento rok sa do Battle of the Kings zapojili 2 slovenské dealerstvá, a to Banská Bystrica a Prešov. Ani v aktuálnom ročníku nechýba custom dealerstva H-D Praha, ktoré sa pýši víťazstvami z predošlých dvoch ročníkov. Ako hlasovanie dopadne, bude otázkou nasledujúcich týždňov.

Obmedzený rozpočet, stanovený termín a výber jedného z troch možných modelov ako „čistého plátna" pre prestavbu – také boli podmienky 3. ročníka Battle of the Kings. Za všetkými 13 prestavbami tak stoja týždne a mesiace driny, od prvotného hľadania inšpirácie, nápadov, tvorby nákresov, zostavenie tímu, až po samotné úpravy jednotlivých bikov zahrňujúce klempiarske, zváračskej a lakýrnické práce.

Ako je však z jednotlivých prestavieb jasné, stanovený rozpočet ani termín prakticky neznamenal pre mechanikov H-D žiadny limit, a tak opäť vznikli úplne originálne stroje vyjadrujúce osobitý štýl a nápad. „V rámci 3. ročníka Battle of the Kings sme sa opäť dočkali zaujímavých a veľmi inšpiratívnych prestavieb. Teší ma, že sa každý rok stretávame s novými nápadmi, invenciou a spracovaním, ktoré Harley-Davidson a jeho dealerov výrazne odlišujú od iných značiek a robia z neho celosvetového lídra v oblasti customizácie strojov na mieru svojim zákazníkom," hovorí Martin Heřmanský, Managing Director Harley-Davidson Strategic Growth Markets EMEA. Niektoré dealerstvá sa zamerali predovšetkým na štýl, dizajn a konštrukčné detaily, ktoré ocenia skutoční znalci, inde vznikli úplne nové modely.

Zo Slovenska sa súťaže zúčastňujú nasledovní dvaja zástupcovia:

1. Harley–Davidson Banská Bystrica s modelom H-D Roadster Snow Drag

Cieľom tohto projektu bolo vytvoriť snežný bike na základe motocykla Harley-Davidson. Ako základ na túto prestavbu bol použitý motocykel Harley–Davidson 1200 CX Roadster a snežný pás. Technické riešenie spočívalo v nahradení predného kolesa lyžou a zadného kolesa snežným pásom. Po demontáži predného kolesa sme pristúpili k výrobe konzoly pre uchytenie prednej lyže. Náročnejšie bolo prispôsobiť zadnú časť, kde sme museli vyriešiť náhon a uchytenie snežného pásu. Demontovali sme celú kývnu vidlicu a tlmiče (snežný pás má vlastné tlmiace jednotky). Keďže Roadster má hnací remeň na pravej strane a snežný pás na ľavej, museli sme vyrobiť prevod z jednej strany na druhú. Demontovali sme z motocykla celý brzdový systém vrátane ABS a nakoľko má pás vlastný brzdový systém, ten sme napojili na páku ovládania prednej brzdy.

1.jpg
3.jpg
2.jpg
4.jpg

Hlas môžete dať TU

2. Harley–Davidson Prešov

Pre našu účasť v Battle of the Kings nás inšpiroval model Roadster, ktorý je už v samotnom základe skvelým motocyklom, nielen vzhľadom a dizajnom, ale aj jazdnými vlastnosťami. Pre základ sme vybrali Roadster v čiernej farbe a použili originálne príslušenstvo, čím sme chceli ukázať variabilitu a možnosti customizácie, ktorú H-D svojim jazdcom ponúka. Čierna farba je dušou nášho motocykla. Každý prvok sme vylepšili tak, aby zaujal už pri prvom pohľade. Dôraz sme kládli nielen na osobitý dizajn, ale aj funkčné prvky. Farebne upravený motor, dvihnutá nádrž a pod ňou skrytá kabeláž, pohodlné sedadlo, ergonomické riadidlá, štýlové pneumatiky a mierne agresívnym vzhľadom, výfuky 2v1 či ledkové svetlá hovoria, že ide o skutočne výnimočný motocykel, ktorý sa líši od ostatných strojov. Dizajnovú stránku sme podčiarkli tiež ručne upravenými originálnymi dekoračnými krytkami, vzduchovým filtrom ako aj predným štítom svetlometu. Bonus pre funkčnú časť úprav predstavuje ochrana podvozku a pridaný chladič oleja.

Vzhľadom na vkus našich zákazníkov sme si povedali, že namiesto hard core úprav, stavíme na osobitosť modela Roadster. Cieľom bolo ukázať široké možnosti customizácie, zachovať funkčnosť a variabilitu motocykla. Naša prestavba je dôkazom toho, že je možné vlastniť výnimočný motocykel, ktorý spĺňa všetky predpisy pre európske cesty.

smartin201701060988.jpg
smartin201701061010.jpg
smartin201701061019.jpg
smartin201701060990.jpg

Hlas môžete dať TU

Princip súťaže

Víťaz regionálneho kola Battle of the Kings bude známy už začiatkom marca a následne postúpi do veľkého finále. To bude od predošlých ročníkov výrazne odlišné, uskutoční sa totiž až v novembri na veľtrhu EICMA 2017 v talianskom Miláne. Práve tam sa medzi sebou stretnú národní a regionálni šampióni a zároveň bude vyhlásený a korunovaný celkový víťaz Battle of the Kings 2017.

Hlasovať za svojho favorita v Battle o the Kings 2017 je možné na webe www.harley-davidson.sk, a to až do 14. februára 2017.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre