Víťazné motocykle odhalené

Prestížna anketa Motocykel roka bola tento rok vyhlásená už po sedemnásty raz. Každoročne prináša to najlepšie zo sveta motocyklov.

Víťazné motocykle odhalené

Pretieklo už veľa vody Dunajom, odkedy sa na jeho brehu vo Výstavnom a kongresovom centre Incheba každoročne koná výstava Motocykel. Je to už dlhých sedemnásť rokov a od začiatku je s výstavou neodmysliteľne spojené aj slávnostné vyhlásenie výsledkov odbornej novinárskej ankety Motocykel roka. Práve slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety je vždy pomyselným „otváracím ceremoniálom" spomínanej výstavy.

Anketu vyhlasuje redakcia naj čítanejšieho Slovenského časopisu o motocykloch – Svet motocyklov. V spolupráci s importérmi jednotlivých značiek motocyklov bolo v sedemnástom ročníku nominovaných 51 noviniek, ktoré sa uchádzali o titul v jednej zo siedmich kategórií. V spolupráci s odbornými motoristickými novinármi boli zvolené tie úplne „naj" a v spolupráci s výstaviskom Incheba boli zasa dekorované. Z hlasovania poroty zloženej z odborných motoristických novinárov vzišli víťazi v kategóriách SUPERSPORT, STREET SPORT, STREET CLASSIC, TOURING, CHOPPER-CRUISER, OFFROAD a SCOOTER. Každý rok je okrem víťazných motocyklov vyhlasovaná aj najpredávanejšia značka motocyklov za predchádzajúci rok – tentokrát to bola opäť značka Honda.

d801695p.jpg
d040646.jpg
d040629.jpg
d040615.jpg
d040618.jpg
d040484.jpg
d040494.jpg
d040602.jpg

Sedem víťazov

Vo svete motoriek tento rok kraľuje „sedem statočných" – sedem víťazných motocyklov, ktoré svojim šarmom, ale predovšetkým svojimi parametrami oslovili porotu zloženú z motoristických novinárov.

V kategórii SCOOTER bol v roku 2017 víťaz zvolený celkom suverénne. Niet sa čo čudovať , Honda X-ADV je skutočne revolučný model, ktorý kombinuje praktickosť a ľahkú ovládate nos skútra s výkonom a jazdnými vlastnosťami na úrovni veľkých motocyklov. Zaujme aj atraktívnym dizajnom s dobrodružným nádychom naznačujúcim schopnosť zdola aj ľahší terén.

Kategóriu ľ OFF ROAD tentokrát ovládla značka Husqvarna. Výrobca radikálne inovoval celý modelový rad endúr a spomedzi nich svojou univerzálnosťou vyniká FE 350 – ľahučké a výborne ovládateľné štvortaktné enduro, ktoré je pre tento rok ešte výrazne ľahšie.

Spomedzi motocyklov triedy CHOPPER-CRUISER najviac hlasov získala značka, ktorá je v tomto segmente doslova ikonou. Tradičný americký výrobca Harley-Davidson bodoval svojim modelom Dyna Low Rider S. Dôležité je to písmenko „S" v názve stroja, ktoré označuje novú verziu v temnom čiernom prevedení a s posilneným motorom s objemom viac ako 1.800 ccm.

V kategórii TOURING u dlhé roky dominujú veľké cestovné endurá, ktoré sa tešia stále väčšej popularite. Kapitolou samou o sebe je legendárne „Gé-Esko", teda model R 1200 GS od nemeckého výrobcu BMW. Tento rok prichádza v ešte modernejšej podobe a predovšetkým vo verzii Rally v atraktívnej modro-bielo- červenej trikolóre.

V kategórii STREET SPORT máme víťaza, ktorý si pri svojom vzniku vyslúžil označenie „The Beast" – beštia. Teraz prichádza v inovovanej podobe a ešte posilnený. KTM 1290 Super Duke R si svojim výkonom 177 koní získal nielen rešpekt, ale aj prvenstvo v kategórii STREET SPORT.

mrvizual2017.jpg

Celkom inak je ladená kategória STREET CLASSIC. Ako názov napovedá, sústreďuje klasické stroje, ktorých vzhľad je inšpirovaný minulosťou a ich misiou je zastaviť čas, spomaliť tempo aumožniť svojmu majiteľovi vychutnáva si nostalgiu. Tohtoročný víťaz – Honda CB 1100 RS však okrem elegantných tvarov ponúka aj bonus v podobe výkonného motora a moderného podvozku, ktoré dávajú motorke športové jazdné vlastnosti.

Kategória SUPERSPORT sa tento rok po dlhšej prestávke stala korisťou značky Suzuki. Zaslúžila sa o to nová generácia v „kráľovskej" kubatúre, teda GSX-R1000. Výrobca tento legendárny stroj poriadne vylepšil a výsledkom je najsilnejšia GSX-R všetkých čias, ktorá sa pýši výkonom 202 koní. Samozrejmosťou dnes je aj bohatá elektronická výbava, ktorá okrem ABS obsahuje napríklad aj desať stupňovú kontrolu trakcie.

d040568.jpg
d0405412.jpg
d040561.jpg
d040583.jpg
d040630.jpg
d801720p.jpg
d040478.jpg
d040667.jpg


Buďte s nami v kontakte

Komentáre