Víkend nabitý adrenalínom odštartoval

Podujatie RED BULL GET ON TOP v Porúbke neďaleko Žiliny je v plnom prúde. Sobotňajšie kvalifikácie boli poriadne tvrdé, to hlavné však príde v nedeľu!

Víkend nabitý adrenalínom odštartoval

Šiesty ročník extrémnych pretekov motocyklov do vrchu – Red Bull Get On Top je má za sebou sobotňajšie kvalifikačné jazdy, ktoré preriedili štartovú listinu a prezradili nám mená 64 jazdcov, ktorí sa v nedeľu 23. septembra pobijú o víťazstvo. Trať, ktorá je ešte náročnejšia ako vlani, naviac sťažilo blato. 155 motorkárov nielen z celého Slovenska, ale aj z Čiech a Nemecka zvádzalo o postupové miestenky tvrdé súboje.

richard-domos-red-bull-media-house-1.JPG
richard-domos-red-bull-media-house-2.JPG
Pretekári vyrážali z dvoch protiľahlých štartov a v úvodnej endurocrossovej časti trate museli ukázať skutočne vycibrenú techniku. Samotný kopec svojou tradičnou a všeobecne známou strmosťou nastavil ďalší level. Bol to boj. Boj, ktorý si však 64 motorkárov odjazdilo až do nedeľných finálových duelov. Na štarte bol dnes aj 20-násobný majster Slovenska v enduro a countrycrosse Štefan Svitko, ktorý si vybojoval miesto v nedeľných súbojoch: „Pre mňa je toto top akcia v sezóne, veľmi sa na ňu vždy teším, aj keď je to mimo mojej hlavnej disciplíny. Treba mať trocha šťastia, ale dôležitá je hlavne technika. Tento rok je to zase ťažšie, jazdci majú o niečo väčšie problémy ako minulý rok. Zajtra sa máte na čo tešiť!"
filip-nagy-red-bull-media-house-1.jpg
Harmonogram na nedeľu je ešte silnejší. Okrem finále nekompromisných pretekov si budete môcť užiť aj akrobatický prelet Martina Šonku, autogramiádu Štefana Svitka, hudbu celý deň a na záver dňa aj after party. Vstup na akciu je pre divákov zadarmo.

Pre viac aktuálnych informácií, videí a fotiek sledujte web redbull.sk/getontop a Facebook.

Foto: Filip Nagy, Richard Domos / Red Bull Media House




Buďte s nami v kontakte

Komentáre