Trialové majstrovstvá v Zbore

Na Považí, presnejšie v Púchovskej doline má trial veľkú tradíciu a kvalitné trialové podujatie preto nemohlo v regióne chýbať ani v tejto sezóne.

Trialové majstrovstvá v Zbore

Trial Klub Kamikadze zorganizoval v dedinke Zbora a v blízkom okolí druhý diel seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenska. Súčasťou podujatia bol aj šampionát Macec. Prípravu tratí mierne sťažoval daždivý týždeň, ale skúsení organizátori nezostali zaskočení a výsledkom boli zaujímavé úseky s pestrou skladbou terénu. Nechýbali ani divácky atraktívne umelé sekcie priamo v centre diania, či skalnaté úseky na populárnej mesteckej skale. Súťaž v Zbore prilákala jazdcov nielen z celého Slovenska, ale aj z okolitých krajín – Českej republiky a Poľska a dokonca aj jazdcov z ďalekého Lotyšska a Estónska.

dsc8259m.jpg
dsc8263m.jpg
dsc8302m.JPG
Počas dvoch súťažných dní sa na štart postavilo viac ako 70 jazdcov, čo je veľmi slušná účasť. Úvod súťaže po oba dni patril detským kategóriám. Potešiteľné je, že počet detí v tejto disciplíne rastie a viacero tých, ktorí vlani, či predvlani štartovali v detských kategóriách tento rok už súťažili spolu s dospelákmi vo vyšších triedach a darilo sa im svojich starších konkurentov porážať. Pre tých úplne najmenších pripravili organizátori na sobotňajší podvečer preteky na odrážadlách. S trialom to síce priamo nesúvisí, ale deti, ktoré prišli a videli túto disciplínu, si možno o pár rokov k trialu cestičku nájdu. V sobotu sa na štarte po dlhšej prestávke objavil aj niekoľkonásobný majster Slovenska Peter Vranák, ktorý momentálne aktívne nejazdí. Prekvapivo si zvolil najnáročnejšiu kategóriu „A" a aj napriek chýbajúcemu tréningu bolo vidieť, že to nezabudol. Vybojoval tretiu priečku, pričom za víťazom zaostal len o osem trestných bodov.
dsc8198m.jpg
dsc8207m.jpg
dsc8297m.jpg
V sobotu v noci trate mierne pokropil dážď, ale nič to na ich kvalite neubralo, všetky úseky boli výborne zjazdné aj v nedeľu. Až na záver podujatia, doslova pár minút po dojazde posledného jazdca, sa spustil silný lejak. Nasledovalo „mokré" vyhlásenie výsledkov. Peknou tradíciou trialových podujatí v podaní Trial Klub Kamikadze býva tombola so zaujímavými cenami, tento ročník nebol výnimkou. V seriáli Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v triale sú na pláne ešte dve podujatia, v auguste trialisti zavítajú do poľskej Ochotnice, na začiatku septembra sezóna vyvrcholí v českých Nihošoviciach.

Kompletné výsledky nájdete na webe Slovenskej motocyklovej federácie.

dsc8197m.jpg
dsc8220m.jpg
dsc8316m.jpg
dsc8331m.jpg



Buďte s nami v kontakte

Komentáre