Tím motomaxx racing sa pripravuje na FIM EWC na Slovakia Ringu

Už 12. mája sa na Slovakia Ringu uskutočnia preteky svetového šampionátu motocyklových vytrvalcov FIM EWC. Náročné osemhodinové preteky absolvuje na motocykli Kawasaki rovnako ako vlani aj motomaxx racing team z Nových Zámkov. Ten ako jediný na štarte bude mať aj čisto slovenské jazdecké obsadenie.

Tím motomaxx racing sa pripravuje na FIM EWC na Slovakia Ringu

V sedle tímovej Kawasaki pripravenej v špecifikácii pre triedu Superstock sa budú striedať šesťnásobný majster Slovenska Vladimír Ruža a mimoriadne skúsený Juraj Knezovič, ktorí na Slovakia Ringu štartovali už vlani, pričom tentoraz ich doplní aktuálny slovenský superbikový šampión Peter Duchyňa. Minulý rok si Slováci pre premiérovú účasť stanovili métu náročné preteky dokončiť, čo sa im aj podarilo, keď v cieli boli na 23. mieste celkovo a na jedenástom v hodnotení svojej triedy.

Tento rok by chcel motomaxx racing team so získanými skúsenosťami postúpiť vyššie, čomu v tíme podriaďujú aj prípravu. V tomto čase dolaďujú posledné detaily, pretekári poctivo trénujú a zabiehajú motocykle na Slovakia Ringu a spolu s mechanikmi pripravujú techniku a zázemie tímu v boxe. Práve v boxe sa pri výmenách a dopĺňaní paliva totiž rozhoduje o výsledku rovnako ako na dráhe.

„Vlani sme vôbec nevedeli čo nás čaká, všetko sme to naplno pochopili až na mieste," vraví majiteľ tímu Boris Mentel. „Tento rok už predsa len máme z čoho vychádzať, hoci skúseností, ktoré sú v tejto disciplíne najdôležitejšie, nám stále chýbajú. Vytrvalostné preteky sú v mnohom aj o šťastí a my dúfame, že po vlaňajšej smole by sa práve šťastie mohlo tentoraz obrátiť tvárou k nám. Pôjdeme do toho ale naplno a urobíme všetko pre to, aby sme sa čo najlepšie umiestnili a dôstojne reprezentovali Slovensko."

Vo štvrtok 10. mája sa na Slovakia Ringu uskutoční voľný tréning a prvá kvalifikácia spolu s nočným trénovaním, o deň neskôr prebehne druhá kvalifikácia, ktorá rozhodne o postavení tímov na štarte. Samotné osemhodinové preteky potom odštartujú v sobotu 12. mája o 14. hodine.

motomaxxteam03.JPG

Za podporu ďakuje motomaxx racing team svojim partnerom: Bio Circle, Tripsy, Cikautxo, Duero Clean, Peterson Technik, Elf, Tajpan, K-tech, Agrofarma Budmerice, Kerkosand, Dunlop a Polynova.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre