Svet motocyklov - október 2021

Na stánkoch je v predaji októbrové číslo Svet motocyklov a čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov - október 2021

AKTUALITY

TEST: MOTO GUZZI V85 TT

Moto Guzzi oslavuje tento rok stovku! A ja ako správny Slovák hneď beriem do ruky poldecák slivky a chystám sa vypiť si na jej zdravie. Alebo radšej nie, pretože dnes ešte idem jazdiť. Na vynovenej V85 TT pre rok 2021, ktorú sme na test navyše dostali vo výročnom prevedení Centenario v strieborno zelenej s hnedým koženým sedadlom.

1213.jpg

PREDSTAVENIE: ČIŽMY LEATT 4.5

Značka LEATT má v popise práce chrániť našu bezpečnosť pri jazde (nielen) na motorke. Má na to vlastné laboratórium, precízny výskum a výsledkom je množstvo rôznych chráničov. Popri špičkových tip-topmodeloch nechýbajú ani ľudovejšie verzie za lepšie peniaze. Siahli sme po čižmách LEATT 4.5, ktoré sú zlatou strednou cestou...

NOVINKY 2022

1819.jpg

PREDSTAVENIE: MOTOSPORT PÚCHOV

Púchovský predajca Motosport je na trhu už bezmála dve desiatky rokov. V roku 2019 sa predajňa presťahovala do nových priestorov, nájdete ju na okraji mesta Púchov, len kúsok od diaľnice Bratislava-Žilina a s bezproblémovým parkovaním.

PREDSTAVENIE: APRILIA TUAREG

Aprilia je naspäť v hre! Po malom superšporte RS 660 a naháčiku Tuono 660 má teraz úplne nový Tuareg 660, ktorý bude namierený rovno proti najväčšej obľúbenkyni tejto kategórie - Yamahe Ténéré 700. Už teraz sa nemôžeme dočkať na toto zábavné cestovné enduro s offroad potenciálom.

2627.jpg

ŠÍPKOVÁ RUŽENKA NESPÍ ALE JAZDÍ

Poznáme ju zo sociálnych sietí a určite ste tam na ňu natrafili už aj vy. Toto mladé žieňa sa volá Adriana Molnárová a pod pseudonymom Šípková Ruženka zapĺňa Instagram najmä motorkárskym obsahom, ktorý sa točí hlavne okolo Yamahy.

3031.jpg

RENOVÁCIA TATRAN 125: ELEKTRICKÁ SÚSTAVA

Po malej letnej prestávke znova prišiel ten vzácny jesenný čas. Čas krátkych dní a dlhých chladných večerov, ktoré sa najlepšie trávia vo vyhriatej dielničke pri renovácii svojho starého veterána. V dnešnej časti tatranovského seriálu dáme trošku do poriadku jeho nie práve najjednoduchšiu elektrickú sústavu.

TEST: BMW S 1000 R

BMW sa s S 1000 R rozhodlo nehnať sa za absolútnom. Prihodiť 40 koní a vyrážať zákazníkom dych ciframi začínajúcimi dvojkou by nebol problém. BMW si ale povedalo, že chce „len" výbornú motorku urobiť ešte lepšou.

3233.jpg

ŠTVORKOLKOVÝ FENOMÉN: JURAJ VARGA

V slovenskom motošporte začalo meno Juraj Varga výraznejšie rezonovať až tento rok po víťazstve na gréckej Hellas Rally. Prvenstvo v kategórii štvorkoliek je jedna vec, ale Jurajovi sa podarilo skončiť na tretej priečke v celkovom hodnotení, čo sa doteraz žiadnemu štvorkolkárovi nepodarilo...

MOTOTURISTIKA: HITPARÁDA CIEST

Tak ako v predchádzajúcej časti nášho seriálu „Hitparáda ciest" aj ďalšia trasa nás zavedie a severovýchod Slovenska, kde si vychutnáme kľukaté cesty s minimálnou premávkou v lone panenskej prírody. Obdivovať môžeme aj historické pamiatky turisticky vyhľadávaných lokalít Prešovského samosprávneho kraja.

4041.jpg

POVAŽSKO BYSTRICKÝ MOTOCYKEL 2021V auguste sa už tradične konala výstava Považskobystrický motocykel, ktorá účastníkom pripomenula zašlú slávu motocyklovej výroby na Považí. V poradí už 13. ročník bol venovaný unikátnym súťažným motocyklom TATRAN.

TEST: CFMOTO 650NK

Je to už zhruba päť rokov, čo značka CFMOTO pridala na našom trhu k štvokolkám aj motocykle. Model 650NK bol jednou z prvých lastovičiek a v ponuke je dodnes. Samozrejme, mnohé sa odvtedy zmenilo, motorka prešla výraznými zmenami, ktoré jazdným vlastnostiam neuveriteľne prospeli... Pre rok 2021 podstúpil model 650NK drobný facelift.

4445.jpg

PODUJATIE: HONDA FEST 2021

Populárna akcia určená všetkým priaznivcom cestovania na motocykloch Honda sa tento rok opäť konala u našich západných susedov. Viac ako dvesto účastníkov z rôznych kútov Čiech, Moravy a Slovenska sa stretlo v hoteli Orea Resort Horal, ktorý je situovaný v nádhernom prostredí vysokohorského strediska Špindlerov Mlýn.

4849.jpg

TEST: KAWASAKI Z900

Zdvihový objem na hranici litrov, výkonové hodnoty lepšej strednej triedy a podvozok, ktorý vás určite nesklame. Za cenu do 10.000 by mala byť Kawasaki Z900 jednoznačnou štvorvalcovou voľbou. Ja sám som po rokoch Z800/Z900 abstinencie zvedavý, či mi zelená bude chutiť stále rovnako ako pred pár rokmi, keď som ju mal naposledy v rukách.

5253.jpg

TEST: HONDA NC750X DCT

Praktický crossover Honda NC700X, uvedený na trh v roku 2012, mal v čase krízy za úlohu prilákať k motorkám novú skupinu ľudí. Všestranné NC-čko, ktoré sa rýchlo zaradilo medzi bestsellery, nám odvtedy pekne povyrástlo, nielen objemom motora, ale aj mohutnejšou stavbou a vyššou úrovňou výbavy. Ako sme sa mohli presvedčiť, v poradí už štvrtá generácia je jednoznačne tá najlepšia.

SLOVENSKÁ KTM 300 XC V KALIFORNII

Volá sa Rado, jazdí offroad a okrem toho upravuje motorky. Na tom by nebolo nič také výnimočné. No tento Rado z Plechotíc v okrese Trebišov jazdí offroad doma v Kalifornii a spolu s kamošom Jayom (džejom) stavajú neskutočné offroad prestavby, ktoré zdieľa nielen na svojom kanáli Dirt N' Iron so 154.000 odberateľmi, ale zverejňujú ich aj popredné americké médiá ako Dirt Bike Magazine či Racer X.

5657.jpg

TEST: HORWIN EK1 & EK3

Nie, nejde o žiadny matematický rébus, len sme dali dohromady dvojicu skútrov s elektrickým pohonom. Jednotka – teda model EK1 je určený hlavne do mesta, no výkonnejšia „trojka", verzia EK3 zvládne svižnejšie presuny aj na dlhšie vzdialenosti. Oba skútriky pochádzajú od rakúskej značky Horwin, ktorá aktuálne vstupuje na náš trh.

6061.jpg

LEGENDY MOTOŠPORTU: JORGE LORENZO

Tridsaťštyriročný rodák z Malorky svoju motocyklovú kariéru odštartoval už ako štvorročný, v roku 1991, vtedy ešte v disciplíne motokros. V roku 1997 skončil na dráhe off-roadu a vo svojich desiatich rokoch začínal na cestných motorkách.

TEST: HONDA MSX 125 GROM

Ak vám strohé označenie MSX nič nehovorí, možno vám niečo napovie názov Honda Monkey. Maličký stroj, ktorý sa stal veľkou legendou. Korene modelu Monkey siahajú až do roku 1961, kedy ho Honda vytvorila ako atrakciu pre zábavný park. Neskôr vyrazil aj do ulíc a s menšími prestávkami je v predaji doteraz. Strojček s označením MSX je niečím podobným...

7071.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre