Svet motocyklov - október 2020

Tak tento mesiac sme sa poponáhľali, aby ste časopis mohli čítať už od dnes! A čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov - október 2020


AKTUALITY

TEST DUCATI STREETFIGHTER V4

Je štýl/stratégia boja v MMA (zmiešané bojové umenia), kde sa bojovník snaží dostať súpera na zem pomocou chvatu, alebo tvrdých úderov. Potom, čo sú obaja na zemi, bojovník chce dosiahnuť dominantnú pozíciu. Akonáhle sa mu to podarí, začne súpera biť, dokedy zápas rozhodca neukončí TKO (technické K.O.)

1213.jpg

TEST TRIUMPH ROCKET 3 R

Prepnutím výkonovej mapy Sport aktivujem Raketový mód a pripravujem sa na štart. Jednotka, dvojka, trojka, štvorka – otáčkomer na každej rýchlosti lieta hore - dole, ako keby ste motorku vytáčali na voľnobehu. Odstredivá sila mi neskutočne ťahá ruky, takže riadidlá držím so zaťatými dlaňami ako hluchý dvere. Nový Triumph Rocket 3 je jedna šialene silná raketa!

1819.jpg

APRILIA TUONO V4 X

Jeden z najrýchlejších talianskych naháčov v špeciálnej prísne limitovanej okruhovej verzii – to je Aprilia Tuono V4 X. Za cenu 35.000 eur dostane desať šťastných majiteľov dokonalé okruhové náradie priamo z dielne továrenského tímu Aprilia Racing.

2425.jpg

TEST YAMAHA TRACER 700 & MT-07

Na prvý pohľad tak rozdielne a predsa sú to sestry. Dokonca dvojičky. Najobľúbenejší naháčik strednej triedy Yamaha MT-07 a malá turistika Yamaha Tracer 700 používajú rovnaký technický základ, no sú stvorené pre dve rozdielne skupiny jazdcov. Toto sú sestry v akcii.

2627.jpg

HONDA CRF 250L

Kompromisy nie sú vždy práve výhrou a dať dohromady motorku, ktorá ako-tak spĺňa predpoklady na jazdu po asfalte, ale aj v teréne, nie je hračka. No CRF 250L príjemne prekvapuje a v žiadnej z týchto dvoch disciplín neťahá za kratší koniec. Môže za to dobre namiešaný mix zdvihového objemu, celkových proporcií motorky, ale aj techniky, ktorá je primerane moderná, ale na druhej strane aj relatívne jednoduchá.

JAWA 300 PÉRÁK

Nová Jawa 300 Classic sa už druhý rok snaží dostať aj k nám na Slovensko, no zatiaľ sme naživo videli jediný výstavný kus. Medzitým už však v domácej Indii Jawa v priebehu leta odštartovala výrobu bobber modelu Pérák.

ŠTÝLOVÁ KLASIKA OD RUSTY PISTONS

Vintage, alebo tiež oldschool štýl je dnes žiadaný. Nie je žiadnou novinkou ani pre českú značku Rusty Pistons, v jej sortimente pribudla kožená bunda Piano Camo, či atraktívne kevlarové košele s názvom Village.

BENELLI TRK 251

Kategória veľkých cestových endúr je pochopiteľne aj o veľkosti. Spravidla je výkladnou skriňou veľkých rozmerov, veľkej výbavy, ale tiež veľkého objemu. Sú tu však výnimky. Motorky, ktoré sa snažia svet veľkej turistiky priniesť aj tým, ktorí nemajú príliš veľké nároky na objem, výkon, výbavu a v neposlednom rade nemajú príliš veľký príjem na to, aby za dvojkolesový koníček mohli/chceli utratiť veľkú čiastku...

KTM 450 SX-F

Ako sa hovorí, je len jedna lepšia vec ako motorka. Nová motorka! A úplne najlepšie nová motokrosová motorka. A tak som na stojan na okraji motokrosovej trate postavil nádhernú naleštenú KTM 450 SX-F modelového roku 2021 s dokonale hranatými drapákmi a najazdenou jedinou zabehávacou motohodinou.

4041.jpg

MOTODIEVČA – KARIN

Zdá sa, že Kawasaki je medzi dievčatami na motorkách jednou z najobľúbenejších značiek. Aj dnes sme medzi motorkárskymi kočkami narazili na Karin, ktorá jazdí na Kawasaki Ninja 650 a jej najobľúbenejšou farebnou kombináciou je bielo čierno zelená.

TEST: KAWASAKI NINJA 1000SX

Už prvá generácia všestranného modelu Z 1000SX ponúkla výborne namiešaný kokteil športových jazdných vlastností a slušného komfortu pre dvojčlennú posádku. Teraz tu máme jej štvrtú generáciu s novým označením Ninja 1000SX a množstvom inovácií, ktoré posúvajú zážitok z jazdy na ešte vyššiu úroveň.

4647.jpg

MOTOTURISTIKA: SLOVENSKÁ HITPARÁDA CIEST

Ďalší okruh seriálu "Slovenská hitparáda ciest" je síce pomerne krátky, ale na trase je toľko zaujímavostí, že ani predĺžený víkend by nestačil, aby sme ich stihli všetky navštíviť. My sa zameriame hlavne na tie, ktoré môžeme preskúmať v sedle dvojkolesových tátošov.

TEST: INDIAN FTR 1200

Americký motocykel, ktorý našiel veľkú inšpiráciou vo flat tracku, sa úplne vymyká všetkému, čo v novodobej histórii Indian vypustil na cestu. Štýlový naháč FTR1200 ide svojou vlastnou cestou, vďaka čomu ponúka nevšedný zážitok z jazdy.

5455.jpg

TGB BLADE 1000 LTX EPS

Majestátny Blade 1000 nadviazal na úspešnú kariéru svojich jednovalcových súrodencov už dávnejšie a triedu prémiových „litrových" štvorkoliek spestruje už niekoľko sezón. Vo forme sa stále drží vďaka inováciám, s ktorými výrobca pravidelne prichádza. Naposledy sme si vyskúšali najnovšiu verziu s prívlastkom LTX, zmeny sú v tomto prípade viditeľné na prvý pohľad.

6061.jpg

MX PROJEKT

Je tu jeseň, blato a všetky tie nepríjemné veci s tým súvisiace. Predovšetkým jazdenie v blate. Hodina radosti z jazdenia a následné dve hodiny umývania, vyfukovania a mazania reťaze. Aj umývanie motokrosovej motorky by malo mať svoje pravidlá - tu je niekoľko z nich.

YAMAHA YZ250F

Menší z dvojice štvortaktných motokrosových špeciálov Yamaha sa podrobil výraznejšej inovácii v roku 2018 (model 2019), vlani sa zasa konštruktéri pozreli na zúbok väčšej YZ450F. Spravodlivé striedanie musí byť dodržané a japonská fabrika tak do sezóny 2021 vyráža s výrazne modifikovanou YZ250F, ktorú sme si vyskúšali v Nemecku. Úlohy sa zhostil countrycrossový špecialista, ktorý však nepohrdne ani motokrosovými pretekmi, Miroslav Ševela.

6667.jpg

Predplatné časopis si môžete objednať TU

Buďte s nami v kontakte

Komentáre