SVET MOTOCYKLOV - Október 2018

V októbrovom čísle sa dočítate:

SVET MOTOCYKLOV - Október 2018

KALENDÁR PODUJATÍ - OKTÓBER 2018

AKTUALITY

TEST: HONDA CB300R

Trojicou tohtoročných noviniek s označením CB Honda nepochybne zabodovala. Podaril sa hlavne dizajn, ktorý osloví širokú skupinu motorkárov a nikoho neurazí. Určite sa nedá hovoriť o retro vzhľade, ktorý je dnes taký populárny, ale niečo majú nové CB aj z tohto štýlu. Napríklad také okrúhle svetlo, ktoré je maximálne nadčasové, jednoduché a pritom štýlové. Zvyšok motorky je však prísne moderný, jemne športový...

ROZHOVOR: DAVID FOSCHI

Španielske prilby LS2 sa stali doslova fenoménom. Nielen na Slovensku, či v Českej republike, ale aj v ďalších krajinách Európy a v USA. Žiadna iná z „mladých" značiek prilieb sa nedokázala presadiť tak výrazne ako LS2. A žiadna iná značka nemá trvale také nárasty predaja ako práve LS2.

TEST: KAWASAKI H2 SX

Exkluzívny model Kawasaki H2R predstavený v roku 2014 doslova šokoval svet. Revolučný motor preplňovaný kompresorom, ktorého výkon sa zastavil na hodnote 326 k naznačil akým smerom by sa v budúcnosti mohol uberať vývoj motocyklov. Po civilnej verzii H2 tento rok rozšíril ponuku značky športovo-turistický model H2 SX.

1819.jpg

POROVNÁVACÍ TEST BMW HERITAGE: R nineT vs. R nineT URBAN G/S vs. R nineT RACER

Pohľad na trojicu motocyklov modelového radu BMW Heritage môže hlavne tým skôr narodeným pripomínať staré dobré časy. Dobrou správou je, že aj keď sa tvária ako old-school, akcelerujú, ovládajú sa a brzdia ako moderné stroje. Dizajnovo čisté boxery vás však neomráčia nezmyselným výkonom ani hi-tech elektronikou, ale zato s nimi môžete zažiť čistú radosť pri riadení tak výnimočných motocyklov.

2223.jpg

BUDÚCNOSŤ HARLEY-DAVIDSON

Zabudnite na starý Harley-Davidson a jeho klasické motorky. Američania majú veľké plány a pripravujú množstvo noviniek. Okrem elektrických motocyklov chystajú aj dva nové naháče a dokonca i cestovné enduro. To všetko v najbližších desiatich rokoch.

KOČKY Z MOTO GP

Tohtoročné leto bolo horúce a rovnako horúci bol aj Moto GP víkend v Brne, kam sme sa vybrali s našimi fotoaparátmi. Okrem iného aj na lov najkrajších hostesiek Moto GP.

2031.jpg

TEST: TRIUMPH TIGER 1200 XRt

Ak raz podľahnete volaniu diaľav, nie je cesty späť. Tentokrát som mu podľahol aj ja s novým modelom Triumph Tiger 1200 XRt. V najvyššej možnej výbave, akú si len viete predstaviť. Čo viac si človek môže želať ku šťastiu? Snáď len plnú nádrž.

3233.jpg

HARLEY NOVINKY 2019

V Milwaukee nezaháľajú a inovujú ostošesť. Okrem toho, že značka predstavila svoju víziu budúcnosti, ukázali svetu aj svoje novinky najbližšieho modelového roku, ktoré sa k predajcom Harley-Davidson dostanú už čoskoro.

MOTOZRAZ SVETA MOTOCYKLOV - ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA 2018

Už takmer dve desaťročia každoročne v lete vyrážame k „slovenskému moru". Nielen my z redakcie, ale spolu s nami tisícky motorkárov. Väčšia časť ich je z celého Slovenska, ale mnohí prichádzajú aj spoza hraníc. Vídať značky poľské, české, maďarské, ale aj nemecké, francúzske, holandské a všelijaké ďalšie. Motozraz Sveta motocyklov sa stal už doslova kultovou záležitosťou.

TEST: SUZUKI GSX-R 125

Minulý rok sa Suzuki zaradila do rodiny maloobjemových motocyklov so športovým duchom. Novinka GSX-R125 spolu so svojou nahou sestrou GSX-S125 je ďalším modelom zameraným na mladých začínajúcich jazdcov. Podľa výrobcu sa nová 125-ka môže pochváliť najlepším pomerom výkonu a hmotnosti vo svojej triede, či najatraktívnejším dizajnom. Musím priznať, že malá športová Suzuki nás príjemne prekvapila.

4041.jpg

BMW MOTORRAD DNI, SLOVENSKO - HOTEL KASKÁDY

Na slovenské BMW Motorrad dni sa vždy teším. Krásne miesto stretnutia, výjazdy po nádherných cestách, dobré jedlo, dobrá hudba a hromada známych. A tohtoročný víkend s BMW mal ešte vyššiu úroveň ako predchádzajúce ročníky. Jednoznačne najlepšie slovenské BMW dni!

4445.jpg

ČITATEĽSKÝ TEST: KTM 790 DUKE

Pre rakúskeho výrobcu znamená príchod modelu 790 Duke (v preklade Vojvoda) malú revolúciu. Športový naháč strednej triedy je prvý motocykel z produkcie KTM poháňaný radovým dvojvalcom. Osvedčenou formou ako priblížiť novinku zákazníkom je čitateľský test, ktorý sme aj tento rok zorganizovali v spolupráci s oficiálnym zastúpením KTM pre strednú a východnú Európu. Pre vybraných účastníkov sme pripravili program ako na oficiálnej prezentácii. Ich úlohou bolo podeliť sa s vami o zážitky a dojmy z testovacích jázd.

4849.jpg

PODUJATIE: HONDA FEST 2018

Populárna akcia určená všetkým priaznivcom cestovania na motocykloch s krídlom v znaku sa tento rok opäť konala u našich západných susedov. Takmer dvestopäťdesiat účastníkov z rôznych kútov Čiech, Moravy a Slovenska sa stretlo v hoteli Orea Resort Sklář, ktorý je situovaný v nádhernom prostredí horského strediska Harrachov.

TEST: YAMAHA NIKEN

V spoločnosti Yamaha si povedali, že nastal čas posunúť svet motocyklových technológií zase o kus ďalej. Výrobca prirovnáva jazdu na svojom prvom motocykli s tromi kolesami ku carvingom, s ktorými sa dajú vyberať zákruty s úplne iným pocitom ako na klasických, rovných lyžiach. My sme si mohli zajazdiť s novým modelom Niken po kľukatých alpských cestách.

5859.jpg

JAZDENÁ YAMAHA XJR 1200 / 1300

Yamaha XJR bola jedným z najdlhšie vyrábaných naked bikov v histórii a v produkcii bola viac ako 20 rokov. V dnešnej rubrike „sekáč" prinášame prehľad generačných zmien modelu XJR 1200 a 1300.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

TEST: POLARIS RANGER XP 1000

Vozítko menom Ranger nedávno oslávilo svoje dvadsiate výročie vzniku a už má na konte viac ako milión. Milión predaných kusov, to už je slušné číslo. Pozreli sme sa ako vyzerá a hlavne ako jazdí najnovšia generácia Ranger, konkrétne vrcholný model Ranger XP 1000.

6869.jpg

MX PROJEKT - PRVÁ ČASŤ

Priznám sa dobrovoľne - motokros nebol nikdy moja silná stránka. No pred pár mesiacmi som sa rozhodol, že chcem jazdiť na motokrosovom bajku ako pán! Toto je môj príbeh, toto je moja MX story. Môj MX PROJEKT!

7273.jpg

TEST: TGB BLADE 600 SE LT EPS

Je to zhruba rok, čo sortiment štvorkoliek TGB oživila nová šesťstovka a už tu máme ďalšiu drobnú modernizáciu. Populárnemu modelu pribudla možnosť vybaviť ho posilňovačom riadenia, ktorý jazdné vlastnosti citeľne zlepšuje.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre