SVET MOTOCYKLOV - November 2018

V aktuálnom čísle sa dočítate:

SVET MOTOCYKLOV - November 2018

KALENDÁR PODUJATÍ - OKTÓBER 2018

AKTUALITY

NOVINKY 2019

1011.jpg

DISTINGUISHED GENTLEMAN´S RIDE 2018

Tohtoročná jazda gentlemanov Distinguished Gentleman's Ride bola určite najúspešnejšou nielen v celosvetovej histórii, ale aj spomedzi slovenských jázd a zapojilo sa do nej 175 registrovaných jazdcov.

1415.jpg

TEST HUSQVARNA SVARTPILEN 401

Husqvarna má prvý rok na trhu svoj skremblerík Svartpilen 401 a nám sa konečne dostal do rúk. Štýlová štyristojednotka je ideálnym motocyklom na každú príležitosť, jeden z najvšestrannejších motocyklov v triede A2, aké si viete predstaviť.

1617.jpg

TEST SUZUKI BURGMAN 400

Rodina luxusných skútrov Suzuki Burgman patrí na európskom trhu medzi najpredávanejšie modely vo svojej triede. Zlatú strednú cestu predstavuje Burgman 400, ktorý prešiel výraznou omladzujúcou kúrou. Tento elegán v športovo zostrihnutom kabáte prekvapí úžasnou stabilitou aj pri rýchlostiach okolo 140 km/h.

2021.jpg

TEST BMW F 850 GS

Neveril som, že táto veta niekedy vyjde z mojich úst, ale BMW postavilo skutočný enduro motocykel. Taký, ktorý sa v teréne cíti rovnako dobre ako na ceste a bez preháňania si zaslúži označenie ENDURO.

3637.jpg

CUSTOM - ALASKAN

Nová Ducati Scrambler sa medzi modernými custom motocyklami objavuje dosť často. Jednoduchý a relatívne dostupný základný motocykel priam láka na prestavbu. V tomto prípade ide o krásnu stavbu dobrodružného endura Alaskan.

TEST HARLEY-DAVIDSON SOFTAIL FXDR 114

Najnovším prírastkom modelového radu Softail pre rok 2019 je v poradí už desiaty motocykel postavený na takmer identickom základe. Štýlový power-cruiser FXDR 114 prináša do tejto rozvetvenej rodiny čerstvý vietor plný sily a na pomery značky veľkej voľnosti náklonu.

CUSTOM - SUPERSPORT

Aj druhá stavbička v dnešnej rubrike custom má pôvod v Bologni. Prestavba motocykla Ducati SuperSport 1000 DS z roku 2003 sa jednoznačne vydarila a jej tvorca Simode Conti môže byť právom hrdý na svoj výtvor.

POL HODINY NA DVOCH KOLESÁCH

A máme tu ďalší rekord chlapcov z tímu MotoTV Show. Adrián Husák ustanovil počas októbrového Autosalónu v Nitre nový slovenský rekord na svojej ATV.

TEST BENELLI TRK 502 X

Jedna z najstarších talianskych značiek Benelli pod ochrannými krídlami čínskej skupiny Qianjiang Group zažíva svoje znovuzrodenie. Veľkej obľube sa tešia hlavne jej dobrodružne ladené modely TRK 502. Po verzii Traveler rozšíril ponuku model Benelli TRK 502 X, v sedle ktorého môžete podniknúť rovnako dlhý výlet, ako s oveľa drahšími motocyklami.

3637.jpg

SEKÁČ: DUCATI SUPERBIKE

Ak milujete dunenie dvojvalcového motora do L, hrkotanie suchej spojky, jednoramennú kyvnú vidlicu a dva výfuky pod sedadlom, tak ste čistokrvným fanúšikom Ducati. Dnes v rubrike sekáč prehľad dvojvalcových superbike modelov Ducati.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

MX PROJEKT - DRUHÁ ČASŤ

Jazdím, skáčem, poctivo trénujem a užívam si to. No samozrejme občas aj padám a miestami sa trápim. V druhej časti MX Projektu si zhrnieme, čo som sa doteraz naučil. A skúsime hlavne doladiť správny motokrosový postoj a pozíciu za riadidlami.

4647.jpg

ATV a SSV PRÍLOHA: PRACOVNÉ A TURISTICKÉ ŠTVORKOLKY A SIDE BY SIDE

Koniec leta nemusí automaticky znamenať koniec jazdenia. V teréne zábava nikdy nekončí a štvorkolesové stroje – či už klasické štvorkolky, alebo o niečo mladšie vozítka side by side ponúkajú okrem spomínanej zábavy aj „pomocnú ruku". Tieto vozidlá sú okrem iného praktickými pomocníkmi pri práci a ich služby často využívajú nielen domáci hospodári, ale aj rôzne profesie - lesníci, horskí záchranári a podobne. Ich veľkou výhodou sú relatívne kompaktné rozmery v porovnaní s veľkými terénnymi autami a tiež dobrá priechodnosť aj v náročnejšom a členitom teréne. Pozrite sa s nami na najpopulárnejšie značky a modely, s ktorými sa môžete na slovenskom trhu stretnúť.

5051.jpg

AKCIA: POLARIS LeCAMP 2018 REYGADES

Francúzsko je najsilnejším európskym trhom pre renomovanú americkú značku štvorkoliek Polaris. Nečudo, že sa tam dejú mimoriadne zaujímavé akcie pre nadšencov quadov a side-by-side strojov. Vrcholom je LeCamp na konci leta a my sme ten úžasný cirkus zažili.

6869.jpg

TEST: YAMAHA YZ 250 F 2019

Elektronika sa pevne usídlila aj v športových motorkách a motokrosové špeciály nie sú výnimkou. Kedysi si nikto nechcel ani len predstaviť elektrický štartér a dnes je to celkom bežná vec. Elektronické vstrekovanie? Zdanlivá fikcia je už dávno bežnou realitou. No tým to zďaleka nekončí a elektroniky pribúda oveľa viac...

7273.jpg

RED BULL GET ON TOP 2018

Nekompromisný vertikálny duel s názvom Red Bull Get On Top má za sebou tretí ročník. Aby sme boli presnejší, podujatie sa na strmom kopci v Porúbke pri Žiline konalo už po šiestykrát, no vo forme súbojov dvojíc jazdcov to bolo po tretíkrát.

7475.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre