Svet motocyklov november 2016

Tak už je v predaji ďalšie vydanie časopisu Svet motocyklov, prajeme príjemné čítanie!

Svet motocyklov november 2016

KALENDÁR PODUJATÍ

AKTUALITY

TEST: MV AGUSTA BRUTALE 800

Dnes sa pohybujeme vo vyberanej talianskej spoločnosti, takže nebudeme do seba pchať Pizzu Margheritu. Ako predjedlo servírujeme Prosciutto Crudo s lístkami Ruccola a jemne postrúhaným Parmiggiano-Regano. Pokračujeme skvelým rizotom z morských plodov Risotto con ricci di mare. No a ako dezert si naservírujeme novú MV Agustu Brutale 800. Buon appetito!

T12 MASSIMO

Massimo Tamburini, velikán motocyklového dizajnu tento svet opustil v roku 2014. Zámerne neuvádzame slovo navždy. Jeho sen sa totiž stal skutočnosťou v tomto roku, napriek tomu, že Massimo už nie je medzi nami. V rodinnej fabrike dokončili motocykel, ktorý vznikal počas Massimovho života a mal byť jeho vrcholným dielom. Dizajnový skvost a technicky dokonalý pretekársky stroj. Než vám predstavíme tento klenot, ešte skôr vám priblížime bohatú tvorbu tohto fenomenálneho motocyklového dizajnéra.

GENTLEMANI S REKORDNOU ÚČASŤOU

Gentlemanská jazda 2016 mala tento rok rekordnú účasť. Vo veľkých i menších mestách po celom svete prebehla 25. septembra oficiálna Distinguished Gentlemans Ride 2016. Už po druhýkrát aj v Bratislave a s premiérou v Košiciach.

TEST: HONDA INTEGRA

Pre jazdcov, ktorým na cestu do práce nestačí malé mestské približovadlo, ale z ovládania veľkej motorky majú obavy, môže byť vhodnou voľbou originálny model Integra. Na prvý pohľad síce vyzerá ako maxiskúter s veľkými kolesami, ale znalci si hneď všimnú absenciu variátora. V kombinácii s výkonným motorom a podvozkom dospelej motorky vznikol zaujímavý kríženec, ktorí už oslovil nejedného motorkára.

REPORTÁŽ: VÝSTAVA INTERMOT 2016

Každý párny rok sa Kolín nad Rýnom stáva na pár dní hlavným európskym mestom motoriek. Začiatkom októbra sa tu totiž konala výstava INTERMOT 2016, ktorá je miestom prezentácie všetkého, čo súvisí so svetom dvoch kolies.

TUNING: DUCATI SCRAMBLER

Ducati Scrambler sa za tých pár rokov svojej existencie stala notoricky známou tvárou. Veľká osemstovka či malá štyristovka si už našli kopec svojich zákazníkov, za čo vďačia aj dobrej cene. Scrambler je aj vďaka tomu výborný základ na peknú stavbičku.

TUNING: TRIUMPH THRUXTON

Keď sa nejaký stroj dostane do rúk chlapcom z dielne Icon 1000, vzíde z toho vždy nejaká divočina. Značka Icon je americkým producentom oblečenia, ktorý si urobil meno hlavne u superšportových jazdcov a stunt riderov za morom. Nie náhodou sa preto venujú pri prerábaní strojov práve takýmto zbesilostiam.


TEST: YAMAHA MT-10

Top model utešene sa rozvíjajúcej rodiny MT, síce zdieľa motor, rám a ďalšie komponenty s modelom YZF-R1, ale rozhodne to nie je iba vyzlečený superbike. S prekvapivo pohodlným posedom zvláda pohodovú jazdu i rýchle diaľničné presuny. Na poskrúcaných asfaltkách nám ukázal i svoju temnejšiu stránku.

BMW MOTORRAD DAYS

Jasná správa! Keď som dostal pozvánku na BMW Motorrad Days do Jasnej, neváhal som ani chvíľu. Okolo motoriek BMW sa za roky spoločných akcií vybudovala veľmi pekná komunita. Navyše mám rád naše hory, takže som sa na akciu v Jasnej tešil o to viac.

TUNING: Z DIELNE CUSTOM OPS

Kedysi tak vyhľadávané extrémne stavby, charakteristické veľkým kontrastom medzi širokou zadnou pneumatikou a úzkou prednou sú dnes už pomaly na ústupe. Jeden originálny exemplár sme ešte objavili v dielni bratislavského dílera Harley-Davidson.

TEST: BMW F800GS vs. TRIUMPH TIGER 800 XCA

Nemci a Angličania sú veľkými rivalmi. Platí to aj v prípade motocyklov a už na prvý pohľad vidno, že dva testované stroje sú veľmi podobné, niektoré črty sú až podozrivo rovnaké. No nasledujúce riadky odhalia, že minimálne rovnako veľa je aj rozdielov a charaktery GS-ka a Tigra sú dosť rozdielne.

CESTNÉ PRETEKY MOTOCYKLOV

Posledné podujatie prestížneho motocyklového šampionátu Alpe Adria sa konalo na Slovakia

Ringu v dňoch 23. - 25. septembra. Zúčastnilo sa ho viac ako dve stovky pretekárov z mnohých krajín EU, dokonca aj z Turecka.

JAZDENÁ YAMAHA DRAG STAR

Yamaha už posledných pár rokov bojuje o srdcia zákazníkov s klasickými strojmi Midnight Star, no ak máte hlboko do vrecka, poobzerajte sa po inzerátoch s motocyklami Virago alebo Drag Star. Za málo korún dostanete poriadne veľa muziky.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

RED BULL GET ON TOP 2016

Strmý kopec v obci Porúbka pri Žiline ožil motorkami už tesne po prelome tisícročí, presnejšie v rokoch 2001, 2002 a 2003. Potom nasledovala niekoľkoročná pauza, bolo to však „ticho pred búrkou". Po trinástich rokoch sa adrenalín a vôňa spáleného benzínu vrátili v ešte atraktívnejšej podobe.

PRACOVNÉ ŠTVORKOLKY & SIDE BY SIDE

PREHĽAD NAJPREDÁVANEJŠÍCH ZNAČIEK A ICH MODELOV

Buďte s nami v kontakte

Komentáre